Skift regnskabsprogram til Dinero - vi flytter dit regnskab HELT GRATIS - Læs mere her
X

Opret gratis konto

Julefrokost – Sådan bogfører du udgiften til julefrokosten i Dinero

Theis Jørgensen Sidst opdateret: 12/12/2017
Den 8. december 2017

Det er nu tid til at holde julefrokost 🎄

Derfor har vi lavet denne guide, der gennemgår, hvad du må trække fra – og hvad du ikke må trække fra. Til sidst viser vi selvfølgelig, hvordan du bogfører udgifterne til julefrokosten i regnskabet.

Lad os komme i gang :-)

Læs mere…

Første handel med ny kunde. Hvad skal jeg være opmærksom på?

Theis Jørgensen Sidst opdateret: 29/11/2017
Den 22. november 2017

Du kender sikkert følelsen.

Den gode følelse af, at du har landet (eller er lige ved at lande) en ny kunde. Det er du selvfølgelig meget glad for, men du har alligevel en bekymring. Pengene. Pengene fylder så meget som selvstændig, fordi det er fuldstændig afgørende for, at du kan drive din forretning og betale dine regninger. Har du styr på betalingen, har du ro i maven til at udføre opgaven.

I dette indlæg har vi samlet vores tips til, hvad vi ville gøre, hvis vi skulle handle med en kunde for første gang :-)

Læs mere…

Jeg har mistet mit bilag. Hvad gør jeg?

Theis Jørgensen Sidst opdateret: 18/10/2017

Du har købt noget, men bilaget/kvitteringen er blevet væk. At miste sit bilag kan ske for selv den bedste. Men hvad skal du nu gøre? Og må du fratrække omkostningen i dit regnskab? Begge dele får du svar på i denne guide :-)

Læs mere…

Sådan registrerer du reelle ejere af din virksomhed

Theis Jørgensen Sidst opdateret: 18/10/2017
Den 17. oktober 2017

En ændring i selskabsloven betyder, at du inden den 1. december 2017 skal registrere reelle ejere for din virksomhed. Gør du det ikke til tiden vanker der bøder – i værste konsekvens tvangsopløsning af din virksomhed. Hvad reelle ejere betyder, og hvordan du registrerer det, kan du læse meget mere om i dette blogindlæg.

Det er den øverste ledelses ansvar at sørge for, at der bliver registreret reelle ejere.

Læs mere…

Hvilken personligt ejet virksomhedstype skal jeg vælge?

Rasmus Nielsen Sidst opdateret: 05/10/2017
Den 5. oktober 2017

I et tidligere blogindlæg skrev vi vores bedste tips til, hvilken virksomhedstype du skal vælge til din nye virksomhed. De tips skulle gøre dig klogere på, om du skal vælge et selskab (fx ApS eller IVS) eller en personligt ejet virksomhed (fx enkeltmandsvirksomhed eller PMV). Det er ingen hemmelighed, at vi i Dinero har flest af sidstnævnte. I øvrigt koster det dig ikke en krone at etablere en personligt ejet virksomhed.

I dette indlæg forsøger vi at hjælpe dig til at vælge, hvilken personligt ejet virksomhed der passer til dig. Nederst kan du se et overblik over de væsentligste pointer :-)

Læs mere…

Vores bedste tips til valg af virksomhedstype

Theis Jørgensen Sidst opdateret: 04/06/2018
Den 19. september 2017

At vælge virksomhedstype er en svær og vigtig beslutning. Dit valg bliver påvirket af artikler, bøger, venner eller samarbejdspartnere, der alle siger noget forskelligt om, hvad der er godt for netop dig. Her i Dinero hører vi derfor ofte – med god grund – fra mange, der er i tvivl om deres valg.

Indlægget her tager udgangspunkt i de hyppigst brugte virksomhedstyper i Danmark. Vi går ikke i dybden med, hvordan du konkret stifter din virksomhed. Det handler mere om at give dig vores bedste tips, så du får valgt den rette virksomhedstype til netop din virksomhed.

(Pst… Vi har lavet et lynhurtigt overblik i bunden :-) )

Læs mere…

7 svar om skat og den udvidede selvangivelse

Theis Jørgensen Sidst opdateret: 16/07/2018
Den 22. juni 2017

Hvis du har FULDSTÆNDIG styr din udvidede selvangivelse og skat, så er denne artikel ikke noget for dig. Men har du ikke det, så besvarer vi her 7 typiske hvad-, hvornår- og hvordan-spørgsmål om skat og den udvidede selvangivelse

Det lyder måske lidt kedeligt og meget uforståeligt, men vi har forsøgt at gøre det så simpelt og kort så muligt. Du får svarene på de grundlæggende spørgsmål om skat. Fx fortæller vi dig, hvad du betaler skat af, og hvad din udvidede selvangivelse egentlig er.

Læs mere…

Derfor skal du passe på med at lave din udvidede selvangivelse selv

Martin Thorborg Sidst opdateret: 17/06/2017
Den 15. juni 2017

Det kan være fristende at kaste sig ud i at lave sin udvidede selvangivelse på egen hånd. Men det kan du desværre ikke bare sådan lige gøre

Skat er nemlig – som du måske allerede ved – en kompliceret størrelse, hvor indberetning ikke ligefrem er gjort nemt for små driftige iværksættere og enkeltmandsvirksomheder og PMV’ere. Desværre.

Læs mere…

Nu kan du tjene penge med Dinero Pro og Logbuy

Martin Thorborg Sidst opdateret: 13/12/2017
Den 6. april 2017

Jeg kan godt forstå, hvis det lyder skørt. Men brug 5 minutter på denne tekst, så får du forklaringen på hvordan du tjener penge med Dinero Pro og Logbuy :-)

Den fedeste fornemmelse i verden er at være selvstændig. At starte sin egen virksomhed, forfølge sin drøm og leve af det, som man elsker. Enig?

Der er selvfølgelig også de ufede sider. Især følelsen af at være alene. Den kan godt ramme. Især når alle lønmodtagerne valfarter til sommerfest og julefrokost, og når de får rabat på elektronik, tøj, fitness og andet – bare fordi de arbejder i en stor virksomhed, som kan forhandle lukrative rabataftaler hjem.

Læs mere…

”Før i tiden kunne jeg have bilen fyldt med kvitteringer”

Henrik Alexandersen Sidst opdateret: 20/02/2017
Den 17. januar 2017

De steder, hvor fotograf Jakob Ager dokumenterer ekstremsport og naturens smukke og rå sider, er computeren ikke altid til rådighed. Så han laver regnskab på telefonen

Det var et ønske om selv at være herre over hverdagen og kvaliteten af produktet, der gjorde, at Jakob Ager i 2015 sprang ud som selvstændig fotograf.

– Jeg havde egentlig haft lyst til at springe ud som selvstændig længe, men ventede på grund af frygten for en indviklet verden af regnskab, regler og papirarbejde. Der var ikke rigtig nogen selvstændige i mine familie eller i vennekredsen, så jeg havde intet kendskab til det at være selvstændig overhovedet, siger Jakob Ager.

Læs mere…

Søndag d. 3. juli er sidste chance for at indberette den udvidede selvangivelse

Patrick T. Rasmussen Sidst opdateret: 28/06/2016
Den 28. juni 2016

582 virksomheder har allerede lavet deres selvangivelse og årsregnskab med Dinero Årsregnskabspakke. Skal du være nummer 583?

Det får du med i pakken:

 • Alle tal til din udvidede selvangivelse, med let vejledning til hvordan du indberetter dem til Skat
  Lige så let som at indberette moms
 • Dit årsregnskab, sat professionelt op og leveret som PDF som du kan printe ud eller maile
  Det er godt at have til banken, samarbejdspartnere m.m
 • Mulighed for at spørge Dinero’s bogholder-support, hvis der er noget du ikke forstår
  Vi har åben fra 9-22 alle årets dage og vi elsker at hjælpe

Læs mere og køb årsafslutning her

Hvorfor vælge Dinero frem for et andet regnskabsprogram?

Martin Thorborg Sidst opdateret: 16/06/2016
Den 16. juni 2016

Det er faktisk et ret simpelt valg.

 • Hvis du kender regnskabsreglerne og har godt styr på fradrag, kontoplanen m.m. så er der rigtig mange gode programmer at vælge imellem. Der giver Dinero dig ikke de store fordele, ud over at være gratis selvfølgelig. Så tag også et kig på alle de andre programmer, se nogle af dem her
 • Hvis du vil have en revisor til at lave alt dit regnskab, så gælder det samme. Dinero vil være fint, men andre programmer kan det samme og nogle mere.
 • Hvis du vil lave dit eget regnskab, eller det meste af det og ikke kender til regnskabsreglerne, så er Dinero det eneste program, der giver mening at bruge.

Der er ingen andre programmer der automatisk hjælper dig med, hvad du må trække fra og hvilken konto i kontoplanen du skal bruge.

Vidste du f.eks. at du ikke må trække moms fra en buket blomster du har købt i en blomsterbutik, hvis du giver den til en kunde? Men gerne må trække den fra, hvis du stiller den på dit skrivebord?

Dertil er Dinero det eneste program der kan lave din selvangivelse, hvis du har en enkeltmandsvirksomhed.
Og så vil vi påstå at Dinero generelt er det rareste og letteste at bruge, men tag ikke vores ord for det, lav din egen konto her og test selv :-)

Vi flytter dit regnskab til Dinero – helt gratis!

Camilla Bengtsson Sidst opdateret: 15/09/2016
Den 19. januar 2016

Hvordan gør vi?
Faktisk er det ufatteligt simpelt. Vi giver dig en liste over de tal, som vi skal bruge, og hvor du finder dem i det regnskabsprogram, du bruger i dag. Herefter er du klar til at bogføre i Dinero!

Det sker altså på nøjagtigt samme måde, som hvis din revisor skulle flytte regnskabsprogram for dig :)
Læs mere…

Har du kunder, der ikke betaler regningen?

David Andersen Sidst opdateret: 13/02/2017
Den 27. april 2015

De fleste selvstændige har oplevet, at en kunde ikke betaler regningen. I Dinero kan du sende regningen til din kunde direkte videre til inkasso. Så står vi for resten.

Læs mere…

Tilmeld dig og få styr på dit regnskab

Kom i gang med det samme - det er helt gratis og uden binding