Nemt og brugervenligt tilbudsmodul

Med vores smarte tilbudsfunktion kan du på ingen tid lave og sende tilbud til dine kunder. Når de har accepteret, kan du sende en ordrebekræftelse og lave tilbuddet om til en faktura med få klik i tilbudsmodulet

Tilbudsmodul i Dinero

Send tilbud direkte til dine kunder – og lav dem om til fakturaer på ingen tid

  • Send direkte til kunder med Dinero
  • Godt overblik over status på dine tilbud
  • Lav tilbud om til faktura med få klik

Send tilbud direkte til dine kunder med Dinero

Har du brug for at sende tilbud til kunder? Så kan du nemt gøre det med vores smarte tilbudsfunktion. Det er nemlig både nemt at oprette og sende tilbud – som hurtigt kan laves om til en faktura. Sådan laver du et tilbud i Dinero.

Hvis du sender mange tilbud, kan det være svært at holde overblikket. Det er dog ikke tilfældet med vores tilbudsmodul. Her kan du se aktuel status på alle tilbud, og du kan sortere efter, om de er accepteret, afvist eller faktureret. Du kan vedhæfte filer til tilbuddet, hvis du har behov for det.

Giver du rabat til nogle kunder, eller har I aftalt særlige betingelser? Så kan du tilføje det til kontakten (kunden) i CRM-modulet. Så kan du nemt se, om I fx har aftalt en fast rabat eller særlige vilkår, inden du sender et tilbud. Du har også mulighed for at sende tilbud, tilføje rabatter og meget andet i mobil-appen.

Tilbudsmodulet er en Pro-funktion. Det vil sige, at du skal have et Pro-abonnement, hvis du vil sende tilbud i Dinero.

Har kunden godkendt – send ordrebekræftelse på tilbuddet

Funktionen er kun tilgængelig for Dinero Pro-brugere. Når kunden har accepteret dit tilbud, kan du sende en ordrebekræftelse. Du bestemmer selv, om du vil sende den via Dinero eller fra din egen mail. Det kan være en fordel at sende fra din egen mail, så I fx kan få styr på eventuelle detaljer. 

Du kan ændre standardteksten, som vores funktion til ordrebekræftelse sender ud – “Indstillinger” → “Sprog” → “Udsendelser” → “Dansk” (eller Engelsk) → “Ordrebekræftelsesudsendelse”. 

Omdan direkte til en faktura i tilbudsmodulet

Når arbejdet er fuldført, eller kunden har modtaget sine varer, skal han have en faktura. Det tager kun få klik i tilbudsmodulet. Gå ind på tilbuddet, du vil lave om til en faktura, og tryk på “Opret faktura” – så opretter Dinero automatisk en faktura, som indeholder alle oplysninger fra tilbuddet. 

Hvis du har brug for at tilføje ekstra produkter eller en rabat på fakturaen, kan du også det. Herefter er det bare at godkende og sende fakturaen til kunden, så du kan få dine penge. Hvis der er tale om mange produkter, giver overskrifter på dine tilbud og fakturaer et bedre overblik. 

Sådan laver du et tilbud i Dinero

Når du opretter et tilbud, skal du gøre meget af det samme, som når du opretter en faktura. Har du prøvet at oprette en faktura før, vil det være nemt for dig at oprette et tilbud.

For at oprette et tilbud skal du trykke på +Opret i højre hjørne → Nyt tilbud

Tilbud

Her kan du indtaste de samme oplysninger, som på en faktura. Et tilbud kan fx. blive udfyldt som vist her:

Tilbuds

Når alle de relevante oplysninger er indtastet, kan du gemme tilbuddet, og du har hermed oprettet et tilbud i Dinero.

Når tilbuddet er oprettet, kan du sende det direkte fra Dinero. Det kan du gøre ved først at gå ind på tilbuddet og herefter trykke Send. 

Sådan sender du et tilbud 

SalgTilbud → Tryk ind på tilbuddet → Send

Send tilbud

Tilbuddet vil hermed være sendt til din kunde, når boksen, der kommer frem, er udfyldt, og der trykkes på Send tilbud.

Sådan ser det ud hos kunden

Når du sender tilbuddet til kunde på mail, kan de åbne det via et link. I det link kan din kunde acceptere eller afvise dit tilbud. Det ser således ud:

Accepter tilbud

Når kunder trykker “Accepter tilbud” eller “Afvis tilbud” får du en mail med et link direkte til tilbuddet – og information om kunden har accepteret eller afvist tilbuddet.

Der sker derudover også følgende:

  • Hvis kunden trykker “Accepter tilbud” kan du ikke længere rette i tilbuddet. Nu kan du kun sende en ordrebekræftelse eller oprette en faktura på tilbuddet. Mere om sidstnævnte i næste del.
  • Hvis kunden trykker “Afvis tilbud” kan du ikke længere rette i tilbuddet. Det eneste du kan gøre er at downloade tilbuddet.

Som nævnt ovenfor låser vi tilbuddet. Dog har du altid muligheden for at kopiere det, hvis du skal lave et nyt tilbud. Det gør du ved at trykke på MereKopier tilbud.

Du kan også acceptere/afvise tilbud

Aftaler du med kunden, at tilbuddet skal accepteres (eller afvises) kan du også gøre det. Det gør du ved at klikke på SalgTilbud → Klik ind på tilbuddet → Tryk på Accepter tilbud/Afvis tilbud.

Tilbud i Dinero

Du har sendt et tilbud til din kunde, som nu har accepteret det!

Dinero har nu gjort det super nemt for dig at omdanne tilbuddet til en faktura. Dette gør du ved at gå ind på tilbuddet og herefter trykke på ‘Opret faktura’ under:

SalgTilbud → ‘tryk ind på tilbuddet’ -> Opret faktura

Opret faktura tilbud

Hermed opretter Dinero automatisk en faktura, hvor alle oplysninger fra tilbuddet indgår. Skal du lave ændringer til den endelige faktura, kan du altid tilføje et ekstra produkt, rabat eller andet. Når de rigtige oplysninger fremgår på fakturaen, kan du godkende den og efterfølgende sende fakturaen til din kunde.

Du kan få et overblik over dine tilbud ved at klikke på Salg → Tilbud.

Her kan du følge med om dit tilbud er accepteret (orange), afvist (rød) eller faktureret (grøn).

Du har også mulighed for at klikke på den enkelte (1) Accepteret, og så vises der kun det tilbud, som er accepteret og de andre sorteres fra i oversigten.

 

På det specifikke tilbud har du mulighed for at se historikken på det pågældende tilbud.

Lad os sige, at du ønsker at se historikken for tilbud 4. Her klikker du ind på tilbuddet og nede i højre hjørne kan du se den præcise historik for oprettelse, godkendt/afvist og evt. fakturering.

Gå ind på tilbuddet under din fane SalgTilbud
Når du står på tilbuddet, har du nu mulighed for at trykke MereSlet tilbud

Slet tilbud

Efter du har slettet tilbuddet, vil du ikke længere kunne se det i din tilbudsoversigt. Du vil dog efterfølgende kunne finde samt gendanne det i din papirkurv, under dine IndstillingerPapirkurv.

Tips & bonusinfo

  • Kan jeg få betalingsbetingelser på tilbud? Nej, det kan du ikke. Normalt er der ikke betalingsbetingelser på da det så kan forveksles med en faktura – og det ønsker man ikke. Vil du alligevel have betalingsbetingelser på, skal det indsættes i kommentarfeltet.
  • Kan jeg lave en ordrebekræftelse på et tilbud? Ja, det kan du godt. Se her hvordan du gør.
  • Hvis du ikke ved hvordan man laver rabat på din faktura. Så se her, hvordan.

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram