Spring til indholdet

Læsetid: 4 minutter

Dinero vs. Excel – Regnskabsprogram vs. Regneark

Placeholder billede til bloggen

Nogle vil mene, at det er titanernes kamp: Rocky mod Drago. Ford mod Ferrari. McEnroe mod Borg. Men det er snarere Davids kamp mod Goliat, den store klodsede Excel mod den lille hurtige og smarte Dinero. Vi ved alle, hvem der vandt det bibelske slag, så nu er det tid til at bevise, at Dinero kan følge op og tage stafetten ind i den digitale alder og give det endelige stød eller slyngekast mod Excel.

Brugervenlighed

Medmindre du er en haj til Excel, kan det være meget omstændeligt og tidskrævende, hvis du skal bygge dit eget Excel-ark op fra bunden med forskellige posteringer, bilag og transaktioner.

Der er meget, man skal huske at have med allerede ved starten. Ellers risikerer du engang ude i fremtiden at skulle bruge lige så lang tid igen på at gendesigne dit ark med de konti eller funktioner, som du glemte i første omgang.

Den tid, du bruger på at sætte dig ind i, hvad du skal have med og ikke have med, kunne du have brugt på din markedsføring, salg eller servicering af dine allerede eksisterende kunder.

I Dinero har vi prioriteret brugervenligheden, så vores regnskabsprogram har alle de funktioner og konti, du har brug for. Samtidig har du mulighed for at udvide med ekstra konti, hvis du har brug for det.

Derudover sidder vores altid fantastiske bogholderhjælp klar til at hjælpe, hvis du skulle have spørgsmål om brugen af Dinero eller til din bogføring – det har Excel i hvert fald ikke. I Dinero bliver din fakturaer også automatisk bogført, hvilket du ikke finder i Excel.

Overblik

Det kunne være et punkt under brugervenlighed, men vi mener selv, at den fortjener have sin egen overskrift.

Vi giver en lækker visualisering over, hvad du har brugt (dine omkostninger), og hvad du har fået ind (din omsætning). Du har altid styr på hvordan det står til i din virksomhed og hvordan pengestrømmen (likviditeten) har det.

Vi har også lavet notifikationer, så du har overblik over, hvem der ikke har betalt dig til tiden, hvem du snart skal betale og når det er ved at være tid til momsregnskabet. Ting, som Excel-arket ikke uden meget teknisk kunnen vil hjælpe dig med.

Når fakturaen er sendt via Dinero, kan du se, når kunden har modtaget denne, og om de har åbnet den.

Integrationer

Modsat Excel arbejder Dinero sammen med andre systemer og gør det hele endnu nemmere. Fx med MobilePay kan du modtage betaling fra dine kunder, og det hele vil blive bogført automatisk (endnu mindre tid foran skærmen), og hvis du har webshop, hjælper Storebuddy, WooCommerce eller en af de andre med at gøre dit regnskabsliv lettere.

Se alle Dineros Integrationer her.

Hvad siger SKAT?

SKAT anbefaler, at man bruger et bogføringsprogram, og Dinero er et gratis regnskabsprogram.

Du skal også være opmærksom, hvis du har en enkeltmandsvirksomhed, at du skal lave en udvidet selvangivelse til SKAT. Vi har lavet en Skattepakke, der hjælper dig med udregningerne, så du har styr på din skat.

Bogføringsloven

Lovgivningen indenfor bogføring er der nogle vigtige (og kedelige) paragraffer, man skal kende, hvis man har et Excel-ark. Disse skal du ikke bekymre dig om med Dinero, da vi lever op til dem alle.

Nu bliver det lidt kedeligt. Så hvis du bruger Dinero, kan du roligt hoppe over det 🙂

§ 6. Desuden skal bogføringen tilrettelægges og udføres således, at regnskabsmaterialet ikke ødelægges, bortskaffes eller forvanskes, ligesom det skal sikres mod fejl og misbrug.

  • Stk. 2. Rettes regnskabsmaterialet, skal såvel det oprindelige indhold som indholdet af ændringen tydeligt fremgå af materialet.

Dette er en dealbreaker for Excel, da det altid i Excel er muligt at ændre, men hvis du ændrer noget skal du tydeligt vise, hvad du har ændret fra og til.

§7. Alle transaktioner skal registreres nøjagtigt under hensyn til virksomhedens art og omfang. Herunder skal transaktionerne registreres snarest muligt efter, at de forhold foreligger, der er grund til registreringerne. En virksomhed, der på grund af art og omfang ikke er i stand til at registrere køb eller salg, kan i stedet registrere på grundlag af daglige kasseopgørelser.

Med Dineros app til iPhone og Android kan du fakturere dine kunder når som helst og hvor som helst samt tage et billede af din kvittering efter indkøb og straks uploade den til skyen. Så mister du aldrig et bilag igen, og du går aldrig igen glip af et fradrag.

§ 10. Den bogføringspligtige skal opbevare regnskabsmaterialet på betryggende vis i 5 år fra udgangen af det regnskabsår, materialet vedrører. Opbevaringen skal ske på en måde, som i hele opbevaringsperioden muliggør en selvstændig og entydig fremfinding af det pågældende regnskabsmateriale.

  • Stk. 2. Opbevares regnskabsmaterialet på elektronisk medie, mikrofilm eller anden lignende måde, skal det uden bearbejdning, beregninger eller tilpasninger kunne udskrives i klarskrift.

I Dinero opbevarer vi dit regnskab og materiale for dig og overholder alle love og regler.

Hvis du ikke kan overholde ovenstående, risikerer du at blive straffet med en bøde. Hvis du ikke har styr på din bogføring, er Dinero din makker, så du slipper for dumme bøde og kedelige ekstraudgifter.

Læs mere i Bogføringsloven.

Hvad skal jeg vælge regneark eller regnskabsprogram?

Det er selvfølgelig helt op til dig. Har du lyst til et besværligt regneark uden ordentligt overblik og risiko for bøder, så er Excel en udmærket løsning.

Vi anbefaler selvfølgelig, ligesom SKAT, at du vælger et regnskabsprogram, da det hjælper dig og giver dig mere tid til at servicere dine kunder og lave salg. Dinero Starter er gratis – i modsætning til Excel – og med gratisudgaven kommer du rigtigt langt.

Vi har også lavet en udvidet version, som vi kalder Dinero Pro. Den koster fra 165 kr. om måneden. Ja, det giver en månedlig udgift. Men hvis du sparer bare én time om måneden ved at bruge Dinero, så har du en time mere til dine kunder, og så er de penge hurtigt tjent hjem.

Samtidig har du styr på dine og dine kunders betalinger, og dermed har du et bedre og hurtigere overblik over din pengestrøm, så du ikke pludselig får problemer med din likviditet.

Med et gratis bogføringsprogram som Dinero kan du altid have ro i maven, da vores system sørger for, at alt bliver bogført rigtigt. Med Dinero Crowd får du automatisk bogført dine købsbilag, og skulle du blive udfordret, så sidder vi klar til at hjælpe dig på chatten hver dag året rundt fra kl. 8-23.

Opret dig og din virksomhed hos Dinero allerede i dag. Så giver vi dig 10 dages Dinero Pro oveni hatten.

Læs om Jan Skinnerup, der skiftede fra Excel til Dinero

Patrick Teglstrup
Patrick T. Rasmussen
Patrick er Dineros marketingchef. Han bruger de fleste vågne timer på at nørde online marketing, tal og stærke partnerskaber for at optimere den oplevelse, alle Dinero-brugerne får på vores platforme.

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?