Skift regnskabsprogram til Dinero - vi flytter dit regnskab HELT GRATIS - Læs mere her
X

Del din gode idé med os

Har du en super god idé, som ikke er på vores roadmap? Så vil vi elske at høre fra dig.

X

Opret gratis konto

X

Stil os et spørgsmål

Bogføring af aktiver og afskrivninger automatisk – Dinero anlægskartotek

Har du købt et aktiv som f.eks. en bil, bygning eller lignende, og er du i tvivl om, hvordan du bogfører det? Vi har udviklet et smart anlægskartotek, som gør det nemt og overskueligt for dig at bogføre og holde styr på dine aktiver. Det er faktisk super nemt – læs med nedenfor.

Anlægskartoteket er for Pro-brugerne.

Først lidt om, hvad et aktiv er

Et aktiv er en ting, som du har købt til at drive din virksomhed – selvfølgelig for at tjene penge. Det kan f.eks. være bygninger, maskiner eller en bil. Et aktiv forventes at holde i over ét år, og er som udgangspunkt ikke købt med henblik på videresalg. Efter nogle år forventes aktivet ikke at være flere penge værd, hvorfor det skal afskrives hvert år. Et aktiv koster dig over 13.500 kr. ekskl. moms – hvis du har købt noget, der koster under 13.500 kr. ekskl. moms skal det bogføres som en småanskaffelse. Det kan du læse mere om her.

Straksafskrivningsats

2018 = 13.500 kr. ekskl. moms
2017 = 13.200 kr. ekskl. moms

Bemærk: Du får det fulde momsfradrag, når du bogfører dit aktiv. Der er ikke momsfradrag på de afskrivninger, som der senere bliver lavet. Dit køb af aktivet kommer ikke til at få indflydelse på dit overblik da dette er en balancepost. Det er kun dine afskrivninger, som får det – da disse posteringer påvirker din resultatopgørelse.

Sådan fungerer vores anlægskartotek

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Gør som andre virksomheder!

Få en Dinero konto og få styr på dit regnskab - det er helt gratis og uden binding