Søger...

Øv! Der var ingen artikler, der matchede din søgning.

Diæter/rejsegodtgørelse – Sådan håndterer du det

  • Læsetid: under 2 minutter

  • Sidst opdateret 23/12/2021


Diæter / rejsegodtgørelse (også kendt som rejseudgifter) er noget vi i Dinero får rigtig mange spørgsmål til. Derfor har vi skrevet denne guide, hvor vi forsøger at komme rundt om det meste. Har du yderligere spørgsmål, som ikke bliver dækket i denne guide, så vil vi anbefale dig, at du tager fat i din revisor.

Skal der udbetales diæter er det vigtigt, at du kan bevise din rejse har været rent forretningsbetinget. Er det ikke det, kan du naturligvis ikke trække det fra i firmaet, og er derfor en privat udgift. Udgangspunktet for, at det ses som værende en forretningsrejse er, at rejsen er over 24 timer og en overnatning er nødvendig.

Når det drejer sig om rejseudgifter, så bogfører man enten de faktiske udgifter eller tager det som diæter.

SKAT har fastsat nogle satser for diæter – de er 539 kr. (2021: 532 kr.) for kost per døgn, og 231 kr. (2021: 228 kr.) for logi per døgn. Maximum er 29.600 kr. i 2022 (2021 – 29.300 kr.). De satser vender vi tilbage til når vi nedenfor viser, hvordan man håndterer det i Dinero.

Diæter håndteres forskelligt alt efter om du er ejer, ansat samt hvilken virksomhedstype det drejer sig om. Denne guide tager dig gennem, hvordan du skal håndtere de forskellige situationer.

Vil du fordybe dig yderligere i diæter, så vil vi anbefale dig, at du tager et kig på nedenstående links:

Sådan håndterer du diæter/rejsegodtgørelse i Dinero 

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram