Spring til indholdet

Læsetid: under 2 minutter

Artikel kun for Dinero Pro

Diæter/rejsegodtgørelse – Sådan håndterer du det

Diæter / rejsegodtgørelse (også kendt som rejseudgifter) er noget vi i Dinero får rigtig mange spørgsmål til. Derfor har vi skrevet denne guide, hvor vi forsøger at komme rundt om det meste. Har du yderligere spørgsmål, som ikke bliver dækket i denne guide, så vil vi anbefale dig, at du tager fat i din revisor.

Skal der udbetales diæter er det vigtigt, at du kan bevise din rejse har været rent forretningsbetinget. Er det ikke det, kan du naturligvis ikke trække det fra i firmaet, og er derfor en privat udgift. Udgangspunktet for, at det ses som værende en forretningsrejse er, at rejsen er over 24 timer og en overnatning er nødvendig.

Når det drejer sig om rejseudgifter, så bogfører man enten de faktiske udgifter eller tager det som diæter.

SKAT har fastsat nogle satser for diæter – de er 532 kr. (2020: 521 kr.) for kost per døgn, og 228 kr. (2020: 223 kr.) for logi per døgn. Maximum er 29.300 kr. i 2021 (2020 – 28.600 kr.). De satser vender vi tilbage til når vi nedenfor viser, hvordan man håndterer det i Dinero.

Diæter håndteres forskelligt alt efter om du er ejer, ansat samt hvilken virksomhedstype det drejer sig om. Denne guide tager dig gennem, hvordan du skal håndtere de forskellige situationer.

Vil du fordybe dig yderligere i diæter, så vil vi anbefale dig, at du tager et kig på nedenstående links:

Sådan håndterer du diæter/rejsegodtgørelse i Dinero 

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Sidst opdateret 28/12/2020

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?