Spring til indholdet

Sidst opdateret 19/12/2018

Faktura uden moms – Sådan laver du en faktura uden moms

Omsætter du for under 50.000 kr. indenfor en periode på et år (behøver ikke være kalenderår), behøver du ikke være momsregistreret (Dvs. eje en virksomhed). Forventer du at omsætte for over 50.000 kr. indenfor perioden, så er det vores klare anbefaling, at du bliver momsregisteret. 

Forventer du det ikke, så skal du læse videre nedenfor.

Tryk på Salg –> Ny faktura –> Udfyld informationerne om kunden, og sørg for, at dine betalingsbetingelser er up-to-date.

Dernæst skal du på varelinjen tilføje det produkt, du sælger. Produktet kan du oprette, når du tilføjer varelinjen. Når du opretter produktet, er det vigtigt, at du får det oprettet uden moms – ligesom i nedenstående skærmbillede:

Momsfritaget Dinero

Efterfølgende bliver produktet tilføjet din faktura, og du kan se på fakturaen, om du har fået oprettet fakturaen korrekt. Har du det, ser det ud som i nedenstående skærmbillede. Når først produktet er oprettet én gang, kan du let tilføje det igen og igen.

Dinero under 50.000

Når fakturaen er udfyldt, godkender du den og sender den til kunden 🙂

Tips & bonusinfo: 

  • Der er yderligere nogle forhold, som du skal være opmærksom på, når du ikke har stiftet en virksomhed. Dem kan du læse mere om her.
  • Leder du også efter, hvordan du bogfører en udgift uden moms fra et dansk firma? Læs mere her.
  • Sælger du noget til en virksomhed udenfor Danmark, er dette også typisk uden moms. Se her, hvordan du opretter en faktura uden moms til en udenlandsk kunde.
  • Hvis du vil lave din faktura ink. moms, så klik her.
  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Så mange har tilmeldt sig

0

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?