Sådan sletter (modposterer) du en salgsfaktura

• Læsetid: under 2 min.

• Sidst opdateret 05/03/2024

Det hænder, at man ved en fejl kommer til at oprette og godkende en salgsfaktura.
Denne guide viser dig, hvordan du sletter fakturaen, så den ikke længere indgår i dit regnskab.

OBS! Som hovedregel bør du IKKE slette dine fakturaer i Dinero, men oprette en kreditnota i stedet.
Har du f.eks. allerede sendt fakturaen til din kunde, skal du oprette en kreditnota og sende den til din kunde. Se hvordan du opretter kreditnota på et salg her.

Hvis du alligevel gerne vil slette en faktura i dit regnskab, skal du klikke på fanen Salg vælg Alle og find den faktura, som du gerne vil slette. Herefter klikker du på Mere og vælger Slet faktura som vist nedenfor:

Klik på billede for at forstørre

Alternativt kan du også vælge at klikke ind på fakturaen og herinde klikke på Mere Slet.

Din faktura er nu slettet.

Fortryder du, at du har slettet din faktura, kan du heldigvis let gendanne den i Dinero. Det gør du ved at tilgå Indstillinger (tandhjulet i højre hjørne) vælg Papirkurv Salg Mere Gendan faktura.

Du kan aldrig slette en faktura helt – heller ikke fra papirkurven. Det er nemlig ikke lovligt jf. regnskabsloven.

Tips & bonusinfo

• Hvis det drejer sig om købsbilag eller andre bogførte bilag, kan du se hvordan du sletter dem her.
  • Se hvordan du laver en kreditnota på et køb her