Søger...

Øv! Der var ingen artikler, der matchede din søgning.

Løn som ejer af personlig ejet virksomhed (Enkeltmandsvirksomheder, PMV, I/S etc.)

  • Læsetid: under 2 minutter

  • Sidst opdateret 19/02/2021


Bemærk, at denne guide kun gælder for løn til ejeren i personligt ejede virksomheder (enkeltmandsvirksomheder, PMV, I/S etc.).

Sådan bogfører du løn til dig selv, som ejer af en personlig virksomhed

Som ejer af en personligt ejet virksomhed (enkeltmandsvirksomheder, I/S etc.) skal du selvfølgelig have lidt løn indimellem 🙂

I ovennævnte selskaber kalder man lønnen for en “Privat hævning” – den private hævning har vi forsøgt at gøre superlet i Dinero. Vi har lavet en skabelon, der ligger under Bogføring –> skabeloner –> vælg  skabelonen “Hævet privat”.

Når du har klikket på skabelonen, er du allerede næsten i mål. Tryk på skabelonen “Hævet privat”, og udfyld: Dato, beholdning, beløb og godkend – så er bilaget bogført.

Penge hævet fra bank

Tips og bonusinfo om løn til ejeren af en personlig ejet virksomheder

  • Dit firma (dig) betaler ikke skat af den private hævning, du laver – du betaler udelukkende skat af dit firmas overskud. Det vil sige det, som du kan se på overblikket i Dinero. Skatten sørger du for at betale løbende, hvis du har forskudsregistreret, hvad du forventer at tjene i løbet af året.
  • Når du laver en “Privat hævning” har den ikke indflydelse på dit overblik – det vil sige, at den kommer ikke til at gøre dit resultat mindre. Den private hævning finder udelukkende sted i din balance. Du betaler skat af dit overskud i dit firma – det, du betaler skat af, er det, der står på dit overblik. Det betyder faktisk også, at selvom du ikke laver nogle private hævninger, så skal du betale skat alligevel.
  • De to ovenstående punkter samt, hvad det egentlig er, man betaler skat af som ejer af en personlig virksomhed (Enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S) kan du se i nedenstående video.

Husk at du med Dinero Pro har mulighed for at benytte dig af Dinero Løn – vores bud på et lønsystem, hvor du får mulighed for at oprette én lønseddel gratis, hver måned. Alt bliver naturligvis bogført automatisk i dit regnskabsprogram.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram