Sådan importerer du kontakter til Dinero

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 08/03/2024


Overvejer du at flytte dit regnskab til Dinero, og vil du gerne have dine kontakter med? Det har du mulighed for i Dinero! I denne guide fortæller vi dig, hvordan du gør.

I øvrigt flytter vi gerne dit regnskab gratis. Det kan du læse mere om her.

Du kan ikke importere og overskrive eksisterende kontakter. Hvis du importerer eksisterende kontakter, giver vi dig muligheden for at fjerne dubletter. Ønsker du at overskrive en kontakt, skal du manuelt gøre det for hver enkelt.

Sådan importerer du dine kontakter til Dinero

Det er ligegyldigt hvilket regnskabsprogram, du flytter fra. Så længe du har mulighed for at eksportere en CSV-fil (Excel) fra dit nuværende system med alle oplysninger på dine kunder, har du også mulighed for at importere kontakterne til Dinero.

1) Gå til fanen “Kontakter”

Importen laver du under fanen Kontakter → Importer kontakter:

Importer kontakter til regnskab

2) Importer CSV-filen

Her kan du indsætte den CSV-fil, du har med dine kontakters informationer. Det er vigtigt, at de kontakter, der er virksomheder, oprettes med et CVR-nummer. Ellers bliver de oprettet som privatpersoner, hvilket senere kan give dig udfordringer med bogføringen.

Du kan “trække” din fil ind i nedenstående område, eller du kan klikke på “Importer CSV-fil” og vælge filen:

Træk fil ind til import af kontakter

Du kan downloade et eksempel på en korrekt CSV-fil her.

3) Match felter fra din CSV-fil

Som det sidste skal du nu matche felterne fra din CSV-fil, så den passer til formatet i Dinero. I de fleste tilfælde vil vi være i stand til at auto-matche felterne.

Men det kan ske, at vi ikke kan. Oplever du det, skal du derfor selv vælge, hvad feltet er. Det kan du gøre via drop-down menuen. Er der et felt (fx hjemmeside), som du ikke ønsker skal importeres, kan du vælge den fra ved at trykke på den blå cirkel.

I nedenstående skærmbillede er vi nu klar til at importere kontakter. Vi har valgt “Landekode” og “Hjemmeside” fra, så de ikke bliver importeret. Tilbage er nu blot at vælge “Importer kontakter”.

Importer kontakter

4) Dine kontakter er nu importeret!

Klap dig selv på skulderen! Du er færdig og klar til at fakturere og bogføre regninger 🙌🏼

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram