Spring til indholdet

Ansøg om iværksætterlegatet

Dineros Iværksætterlegat er på 10.000 kroner. Det uddeles én gang årligt i slutningen af oktober. Ansøg inden 1. oktober 2020!

Vi har stiftet et iværksætterlegat på 10.000 kroner, fordi vi vil være med til at spæde til tilværelsen for en ihærdig iværksætter, som er i gang med at starte virksomhed. Ansøg inden 1. oktober 2020 – læs med nedenfor! 👇🏼

Thy sejlmager, vinder af Dineros iværksætterlegat 2019

”Er det rittig? Det er jeg sgu glad ved at høre. Det er da ‘ræddi’ godt.”
Sådan lød ordene fra Jens Kristian Povlsen – en vaskeægte sejlmager fra Thy, der blev tildelt Dineros Iværksætterlegat 2019. Jens modtog 10.000 kroner, som skulle bruges på en tonålet symaskine, der sparer ham for tid, når han skal sy lynlåse og vinduer i sejlene.

At Jens løb med legatet var ingen tilfældighed; den garvede sejlmager er en ægte iværksætter, der fandt modet til at bryde med vante rammer og fast lønseddel og gå “all in” for at videreføre et håndværk, som kun få i dag praktiserer.

Jens’ historie viser, at iværksætteri er mange ting. Det er ikke kun de fancy high-tech opfindelser, der redder verden på daglig basis – eller: Det er det også, men det er det ikke kun!

Hvorfor et legat?

Det er andet år i træk, vi uddeler legatet – og det gør vi for at støtte op om de mennesker, der tager springet og bliver selvstændige. For livet som iværksætter kan være hårdt – især i opstartsfasen. Det ved vi selv, da mange af Dineros ansatte, inkl. vores stiftere, har en virksomhed.

Iværksætterlegatet giver mulighed for at forbedre vilkårerne som iværksætter i en tid, hvor man sover for lidt, arbejder for meget, spiser for usundt, bevæger sig for lidt og bruger for lidt tid med familie og venner, fordi man knokler med at opbygge og udvikle sin virksomhed.

Hvem kan søge Dineros Iværksætterlegat?

Du kan søge om Dineros Iværksætterlegat, hvis du har startet virksomhed indenfor de seneste 24 måneder. Det er ikke et krav, at du er bruger af Dinero.

Det vil sige, at du kan søge om iværksætterlegatet i 2020, hvis du har startet ny virksomhed mellem den 1. oktober 2018 og 1. oktober 2020.

Vi skal have din ansøgning på formularen nedenfor senest 1. oktober 2020.

Sådan søger du iværksætterlegatet

For at søge om Dineros Iværksætterlegat skal du sende en skriftlig ansøgning via vores formular. Send maksimalt én A4-side, hvor du fortæller, hvorfor du skal modtage iværksætterlegatet.

I din ansøgning skal du fortælle:

  • hvad din virksomhed laver
  • hvor din virksomhed er i dag
  • hvad du vil bruge pengene til, hvis du får iværksætterlegatet.

Derudover skal du vedhæfte dokumentation for, at du er ejer af virksomheden.

Ansøg om Dineros Iværksætterlegat

Ansøgningen skal indsendes via nedenstående formular senest 1. oktober 2020.

  • Ingen fil valgt
  • Ingen fil valgt

Sådan behandler vi ansøgninger om iværksætterlegatet

Når du har ansøgt, gemmer vi dine oplysninger, indtil vi har fundet en modtager af iværksætterlegatet 2020 og op til et år herefter. Derefter bliver indsendt data slettet.

Modtageren af Dineros Iværksætterlegat bliver offentliggjort på vores sociale medier, i pressemeddelelser, under menupunktet “Tidligere modtagere af iværksætterlegatet” her på siden og på andre sider på dinero.dk.

Ønsker du, at dine data slettes tidligere? Så send en mail til info@dinero.dk. Vælger du at få slettet dine data, før vi har fundet en modtager af legatet, er du ikke længere med i puljen af potentielle legatmodtagere.

Udvælgelsen bliver foretaget af en intern komité i Dinero. Modtageren af legatet bliver kontaktet direkte af Dinero og offentliggøres som nævnt ovenfor.

Lidt anden praktisk information

Iværksætterlegatet udbetales som b-indkomst til ansøgerens konto. Legatmodtageren er selv ansvarlig for at betale SKAT af Dineros Iværksætterlegat.

Tidligere modtagere af Dineros Iværksætterlegat

Første modtager af Dineros Iværksætterlegat blev fundet i oktober 2019.

2019: Jens Kristian Povlsen – Thy Sejlmager

Vi uddeler iværksætterlegatet anden gang i 2020.
Husk at ansøge – så kan du blive den anden modtager 🙂

Men hvad er et legat?

Et legat er en pengesum, som du kan ansøge om. Du skal som regel sende en formel ansøgning for at komme i betragtning til et legat. I ansøgningen skal du forklare, hvordan du lever op til de krav, der er for at søge legatet.

Der findes et hav af legater og sandsynligvis også et, som du eller en af dine nærmeste kan søge. Der findes legater til udlandsophold (praktik i udlandet), legater til studerende, legater til efterskoleophold, legater til kroniske syge, legater til enlige mødre og legater til psykisk syge.

Samtidigt findes der i Danmark en lang række legater med vidt forskellige formål. Fx Nordea Fondens legat, Novo Nordisk Fondens legat, Oticon Fondens Legat, Nykredit Fondens legat og Kronprins Frederiks legat – Crown Prince Frederik Fund.

Derudover har en række kommuner (fx Københavns Kommune og Odense Kommune) og uddannelsesinstitutioner (fx Københavns Universitet og CBS) legater, som du kan søge, hvis du er målgruppen – så det er bare med at begynde at søge 🙂