Spring til indholdet

ansøg om iværksætterlegatet

Iværksætterlegatet er stiftet i 2019 og er på 10.000 kroner. Det uddeles én gang årligt i slutningen af oktober.

Vi har stiftet legatet, fordi vi vil være med til at forsøde tilværelsen for en ihærdig iværksætter, som er i gang med at starte virksomhed.

I Dinero er vi hver eneste dag i kontakt med mange hundrede iværksættere. Det er mennesker, som lægger liv, sjæl og massevis af timer i deres hjertebarn: Den virksomhed, som de er ved at opbygge.

Dinero er skabt af de tre iværksættere Martin Thorborg, David Andersen og Anders Hørsted, og mange ansatte i Dinero har selv egen virksomhed. Vi kender derfor til både de opture og nedture, som rammer, når man er i gang med at opbygge sit livsværk.

Iværksætterlegatet giver mulighed for at forsøde tilværelsen i en tid, hvor man sover for lidt, arbejder for meget, spiser for usundt, bevæger sig for lidt og bruger for lidt tid med familie og venner, fordi man knokler med at opbygge og udvikle sin virksomhed.

Læs om de formelle krav til en ansøgning om Iværksætterlegatet nedenfor.

Hvem kan søge om Iværksætterlegatet?

Du kan søge om Iværksætterlegatet, hvis du har startet virksomhed indenfor de seneste 24 måneder. Det er ikke et krav at være bruger hos Dinero.

Det vil sige, at du kan søge om Iværksætterlegatet i 2019, hvis du har startet ny virksomhed mellem den 1. oktober 2017 og 1. oktober 2019.

Vi skal have din ansøgning på formularen nedenfor senest den 1. oktober 2019.

Hvordan søger jeg om Iværksætterlegatet?

For at søge om Iværksætterlegatet skal du sende en skriftlig ansøgning via vores formular. Send maksimalt én A4-side, hvor du fortæller, hvorfor du skal modtage Iværksætterlegatet.

I din ansøgning skal du fortælle:

  • hvad din virksomhed laver
  • hvor din virksomhed er i dag
  • hvad du vil bruge pengene til, hvis du får Iværksætterlegatet.

Derudover skal du vedhæfte dokumentation for, at du er ejer af virksomheden.

Ansøg om iværksætterlegatet

Ansøgningen skal indsendes via nedenstående formular senest den 1. oktober 2019.

Sådan behandler vi ansøgninger om Iværksætterlegatet

Når du har ansøgt, gemmer vi dine oplysninger, indtil vi har fundet en modtager af Iværksætterlegatet 2019. Når modtageren af legatet er fundet, bliver indsendt data slettet.

Modtageren af legatet bliver offentliggjort på vores sociale medier, i pressemeddelelser, under menupunktet “Tidligere modtagere af Iværksætterlegatet” her på siden og på andre sider på dinero.dk.

Ønsker du, at dine data slettes tidligere, bedes du sende en mail til info@dinero.dk. Vælger du at få slettet dine data, før vi har fundet en modtager af legatet, er du ikke længere med i puljen af potentielle legatmodtagere.

Udvælgelsen af modtageren af Dineros iværksætterlegat bliver foretaget af en intern komité i Dinero. Modtageren af legatet bliver kontaktet direkte af Dinero og offentliggøres endvidere som nævnt ovenfor.

Andet

Iværksætterlegatet udbetales som b-indkomst til ansøgerens konto. Legatmodtageren er selv ansvarlig for at svare skat af Iværksætterlegatet.

Tidligere modtagere af Iværksætterlegatet

Vi uddeler Iværksætterlegatet første gang i 2019.

Derfor kan vi af helt naturlige årsager ikke vise tidligere modtagere af Iværksætterlegatet. Husk at ansøge – så kan du blive den første modtager 🙂

Men hvad er et legat?

Et legat er en pengesum, som du kan ansøge om. Du skal som regel sende en formel ansøgning for at komme i betragtning til et legat. I ansøgningen skal du forklare, hvordan du lever op til de krav, der er for at søge legatet.

Der findes et hav af legater og sandsynligvis også et, som du eller en af dine nærmeste kan søge. Der findes legater til udlandsophold (praktik i udlandet), legater til studerende, legater til efterskoleophold, legater til kroniske syge, legater til enlige mødre og legater til psykisk syge.

Der findes en lang række legater i Danmark med vidt forskellige formål. Fx kan nævnes Nordea-Fondens legat, Novo Nordisk Fondens legat, Oticon Fondens Legat, Nykredit Fondens legat og Kronprins Frederiks legat – Crown Prince Frederik Fund.

Derudover har en række kommuner (fx Københavns Kommune og Odense Kommune) og uddannelsesinstitutioner (fx Københavns Universitet og CBS) legater, som du kan søge, hvis du er målgruppen.