Omregn din valuta med valuta-omregneren

Har du brug for at omregne et beløb fra én valuta til en anden? Brug Dineros valutaomregner, og få det klaret med et klik.

Her på siden kan du bruge vores valutaomregner, til at omregne fra én valuta til en anden – fx fra danske kroner til euro eller danske kroner til amerikanske dollars.

Valutaomregneren henter data fra Nationalbanken og opdateres én gang dagligt – derfor er kurserne vejledende.

Valutaomregner

Kursliste

Valutakode Valutanavn Kurs
USD Amerikanske dollar 670,69
AUD Australske dollar 452,47
BRL Brasilianske real 120,80
GBP Britiske pund 885,41
BGN Bulgarske lev 381,54
CAD Canadiske dollar 493,88
EUR Euro 746,21
PHP Filippinske peso 12,02
HKD Hongkong dollar 86,05
INR Indiske rupee 8,00
IDR Indonesiske rupiah 0,0436
ISK Islandske kroner 4,893
ILS Israelske shekel 179,20
JPY Japanske yen 4,7938
CNY Kinesiske Yuan renminbi 94,51
MYR Malaysiske ringgit 155,92
MXN Mexicanske peso 34,86
NZD New Zealandske dollar 415,53
NOK Norske kroner 63,35
PLN Polske zloty 174,72
RON Rumænske lei 150,01
RUB Russiske rubel 0,00
CHF Schweiziske franc 794,35
SGD Singapore dollar 517,95
SEK Svenske kroner 65,92
ZAR Sydafrikanske rand 38,02
KRW Sydkoreanske won 0,5085
THB Thailandske baht 20,18
CZK Tjekkiske koruna 29,70
TRY Tyrkiske lira 19,74
HUF Ungarske forint 1,895

Om valutaomregneren

I vores valutaomregner har vi kurser for de mest gængse valutaer såsom euro, amerikanske dollars og engelske pund – men også bl.a. kinesiske yuan og Hongkong-dollars.

Med Dineros valutaomregner slipper du altså for besværligheden, ved selv at skulle finde lommeregneren frem for at lave en valutaomregning, når du skal finde dine udenlandske valutakurser.

Står du fx på en forretningsrejse eller ferie og skal finde ud af, hvad en bestemt vare koster, kan du bruge valutaomregneren til at vise dig, hvad du skal af med, ud fra hvad valutakursen er den pågældende dag.

Kurserne du ser på kurslisten og eventuelle omregnede beløb, er også de kurser der benyttes i selve Dineros regnskabsprogram. De opdateres ligeledes fra Nationalbanken én gang dagligt.

Gratis valutaomregner

Valutaomregneren er fuldstændig gratis at benytte, så du altid kan omregne og finde de kurser og beløb du ønsker. Om dette så er fordi du skal bruge til en rejse eller i forbindelse med faktura- oprettelse eller afsendelse.

Faktura i udenlandsk valuta

Valutaomregneren er desuden også rigtig smart i forhold til din brug af Dineros regnskabsprogram.

Med omregneren kan du nemlig nemt oprette og sende fakturaer i anden valuta end danske kroner – både til danske og udenlandske kunder, da du hurtigt kan omregne beløb i en given valuta.
Du kan selvfølgelig også registere dine betalinger af fakturaer i udenlandsk valuta.

Har du solgt eller købt en vare eller ydelse i en anden valuta og modtaget et mindre beløb – eller betalt et større beløb – grundet en kursdifference, kan du nemt og hurtigt regulere det med Dinero.

Se, hvordan du laver en faktura i en anden valuta – i denne guide.

Vil du regulere for kursdifference på et salg – så se, hvordan du gør det lige i denne guide. Funktionen er dog kun for Dinero Pro-brugere.

Lidt om penge- og valutakurspolitik

Som et pengepolitisk instrument kan en nation have fastkurspolitik over for en given valuta. Det betyder at der hele tiden er det samme vekselforhold mellem to valutaer. For eksempelvis har Danmark fastkurspolitik over for euroen.

Som nævnt er Danmarks krone låst fast mod euroen, mens dette ikke er tilfældet med den amerikanske dollars. Her er der tale om en flydende valutakurs, hvilket betyder at den danske krone flyder frit ift. den amerikanske dollar.
Euroen flyder ligeledes frit i forhold til dollars, da det er markedet, der fastsætter kursen på euroen og dollars.

Mest populære kurser i Danmark

  • Euro (EUR)
  • Britiske Pund (GBP)
  • Norske Krone (NOK)
  • Svenske Krone (SEK)
  • Amerikanske Dollar (USD)

Euroen

Euroen “kom til verdenen” i 1999, hvor den blev indført i 11 EU-nationer, og bliver i dag brugt i 19 af EU-nationerne. Danmark stemte senest nej til indførslen af euroen, tilbage i 2000 ved en folkeafstemning.
Du kan selvfølgelig vælge euro i vores valutaomregner, hvis dette er valutaen du har brug for at omregne.

Nedenstående lande er nogle af de der bruger euroen som valuta:

  • Belgien
  • Finland
  • Frankrig
  • Italien
  • Holland
  • Portugal
  • Spanien
  • Tyskland
  • Østrig

Valuta til rejsen

Hvis du skal ud at rejse kan det være en god idé at medbringe lidt af den lokale valuta. Hvis du ikke medbringer valuta hjemmefra, men blot har tænkt dig at hæve kontanter på din rejsedestination, kan du risikere højere gebyrer, ved visse udenlandske pengeautomater. Derudover minimerer du riskoen for at nå beløbsgrænsen på dit betalingskort, så du ikke kommer ud for at få afvist dit kort. Dette kan både være din grænse for kontante hævninger samt den udenlandske grænse for betalinger på dit visa-kort. Grænsen for Visa/Dankort på kontante hævninger i udlandet er på 2.000 kr. og den generelle udenlandske løbsgrænse på “løbende 30 dage” er 25.000 kr.

Ønsker du derfor at forbedre dine muligheder for at undgå de ovenstående udfordringer, vil det være rigtig smart at udregne hvad du cirka forventer at bruge i udenlandsk valuta. Til dette kan man med fordel bruge vores valutaomregner, som blandt omregner danske kroner til udenlandsk valuta.

Hæv ikke for meget inden afrejse

Det er dog også vigtigt ikke at hæve alt for meget hjemmefra, da du vil skulle veksle til en dårligere kurs hjemme i danske banker, såfremt du ønsker at veksle din udenlandske valuta, til danske kroner. Det betyder altså at du risikerer at miste et større beløb, hvis du brænder inde med for meget af den udenlandske valuta.
Langt de fleste lande er efterhånden rigtig godt med, når der kommer til muligheder for kortbetaling. Du vil altså meget af tiden blot opleve at kunne betale med dit Visa-kort. Her er det vigtigt, så vidt det er muligt, at betale i den “lokale” valuta, da dette er det billigste.

Ønsker du at vide hvor meget den lokale valuta bliver i danske kroner inden du kører dit kort igennem, kan du bruge valutaomregneren på denne side. Så er du sikker på ikke at blive negativt overrasket, når beløbet senere trækkes på din danske konto.

FAQ – valutaomregner

Hvad er valuta?

Valuta er et pågældende lands betegnelse for penge og bruges til at definere et pengebeløb. Fx har vi i Danmark, danske kroner (DKK), i USA har de amerikanske dollars (USD), i England har de britiske pund (GBP) og sådan kunne man blive ved.

Hvordan omregner man valuta?

Der er flere måder at omregne valuta. Du kan selv omregne hvis du kender kursen på den valuta du ønsker at omregne til. Hvis du eksempelvis ved at kursen er 744,39 på Euro og du skal vide hvad 200 Euro er i danske kroner, får du et svar på 1.488,78 kr. Alternativt kan du bruge en valutaomregner, der omregner valutaerne for dig.

Hvad er en valutaomregner?

En valutaomregner er en beregner der kan omregne valuta. På denne måde slipper du for at skulle omregne din valuta selv og kan oftest regne i rigtig mange valutaer.

Hvor kan jeg få udenlandsk valuta?

Du kan hæve udenlandsk valuta i banker, valutabanker, hæveautomater og lignende. Det vil dog være biligst for dig, blot at betale med dit bankkort, når du er udenlands og skal betale i “lokal” valuta.

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram