Spring til indholdet

Omregn din valuta med Valuta
omregneren

Har du brug for at omregne et beløb fra én valuta til en anden? Brug Dineros valutaomregner og få det klaret med et klik.

Her på siden kan du bruge vores valutaomregner, til at omregne fra én valuta til en anden – fx fra danske kroner til euro eller danske kroner til amerikanske dollars.

Valutaomregneren henter data fra Nationalbanken og opdateres én gang dagligt – derfor er kurserne vejledende.

Valutaomregner

DKK
USD

Kursliste

Valutakode Valutanavn Kurs
AUD Australske dollar 453,91
BGN Bulgarske lev 380,76
BRL Brasilianske real 116,23
CAD Canadiske dollar 475,66
CHF Schweiziske franc 693,19
CNY Kinesiske Yuan renminbi 90,97
CZK Tjekkiske koruna 28,47
EUR Euro 744,69
GBP Britiske pund 828,88
HKD Hongkong dollar 81,55
HRK Kroatiske kuna 99,56
HUF Ungarske forint 2,158
IDR Indonesiske rupiah 0,0429
ILS Israelske shekel 185,78
INR Indiske rupee 8,48
ISK Islandske kroner * 4,623
JPY Japanske yen 5,9590
KRW Sydkoreanske won 0,5343
MXN Mexicanske peso 28,31
MYR Malaysiske ringgit 150,75
NOK Norske kroner 70,48
NZD New Zealandske dollar 417,59
PHP Filippinske peso 12,93
PLN Polske zloty 169,18
RON Rumænske lei 154,00
RUB Russiske rubel 8,69
SEK Svenske kroner 72,42
SGD Singapore dollar 460,99
THB Thailandske baht 20,35
TRY Tyrkiske lira 87,19
USD Amerikanske dollar 632,00
ZAR Sydafrikanske rand 36,10

Om valutaomregneren

I vores valutaomregner har vi kurser for de mest gængse valutaer såsom euro, amerikanske dollars og engelske pund – men også bl.a. kinesiske yuan og Hongkong-dollars.

Med Dineros valutaomregner slipper du altså for besværligheden, ved selv at skulle finde lommeregneren frem for at lave en valutaomregning, når du skal finde dine udenlandske valutakurser.

Står du fx på en forretningsrejse eller ferie og skal finde ud af, hvad en bestemt vare koster, kan du bruge valutaomregneren til at vise dig, hvad du skal af med, ud fra hvad valutakursen er den pågældende dag.

Kurserne du ser på kurslisten og eventuelle omregnede beløb, er også de kurser der benyttes i selve Dineros regnskabsprogram. De opdateres ligeledes fra Nationalbanken én gang dagligt.

Gratis valutaomregner

Valutaomregneren er fuldstændig gratis at benytte, så du altid kan omregne og finde de kurser og beløb du ønsker. Om dette så er fordi du skal bruge til en rejse eller i forbindelse med faktura- oprettelse eller afsendelse.

Faktura i udenlandsk valuta

Valutaomregneren er desuden også rigtig smart i forhold til din brug af Dineros regnskabsprogram.

Med omregneren kan du nemlig nemt oprette og sende fakturaer i anden valuta end danske kroner – både til danske og udenlandske kunder, da du hurtigt kan omregne beløb i en given valuta.
Du kan selvfølgelig også registere dine betalinger af fakturaer i udenlandsk valuta.

Har du solgt eller købt en vare eller ydelse i en anden valuta og modtaget et mindre beløb – eller betalt et større beløb – grundet en kursdifference, kan du nemt og hurtigt regulere det med Dinero.

Se, hvordan du laver en faktura i en anden valuta – i denne guide.

Vil du regulere for kursdifference på et salg – så se, hvordan du gør det lige i denne guide. Funktionen er dog kun for Dinero Pro-brugere.

Lidt om penge- og valutakurspolitik

Som et pengepolitisk instrument kan en nation have fastkurspolitik over for en given valuta. Det betyder at der hele tiden er det samme vekselforhold mellem to valutaer. For eksempelvis har Danmark fastkurspolitik over for euroen.

Som nævnt er Danmarks krone låst fast mod euroen, mens dette ikke er tilfældet med den amerikanske dollars. Her er der tale om en flydende valutakurs, hvilket betyder at den danske krone flyder frit ift. den amerikanske dollar.
Euroen flyder ligeledes frit i forhold til dollars, da det er markedet, der fastsætter kursen på euroen og dollars.

Mest populære kurser i Danmark

 • Euro (EUR)
 • Britiske Pund (GBP)
 • Norske Krone (NOK)
 • Svenske Krone (SEK)
 • Amerikanske Dollar (USD)

Euroen

Euroen “kom til verdenen” i 1999, hvor den blev indført i 11 EU-nationer, og bliver i dag brugt i 19 af EU-nationerne. Danmark stemte senest nej til indførslen af euroen, tilbage i 2000 ved en folkeafstemning.
Du kan selvfølgelig vælge euro i vores valutaomregner, hvis dette er valutaen du har brug for at omregne.

Nedenstående lande er nogle af de der bruger euroen som valuta:

 • Belgien
 • Finland
 • Frankrig
 • Italien
 • Holland
 • Portugal
 • Spanien
 • Tyskland
 • Østrig

Valuta til rejsen

Hvis du skal ud at rejse kan det være en god idé at medbringe lidt af den lokale valuta. Hvis du ikke medbringer valuta hjemmefra, men blot har tænkt dig at hæve kontanter på din rejsedestination, kan du risikere højere gebyrer, ved visse udenlandske pengeautomater. Derudover minimerer du riskoen for at nå beløbsgrænsen på dit betalingskort, så du ikke kommer ud for at få afvist dit kort. Dette kan både være din grænse for kontante hævninger samt den udenlandske grænse for betalinger på dit visa-kort. Grænsen for Visa/Dankort på kontante hævninger i udlandet er på 2.000 kr. og den generelle udenlandske løbsgrænse på “løbende 30 dage” er 25.000 kr.

Ønsker du derfor at forbedre dine muligheder for at undgå de ovenstående udfordringer, vil det være rigtig smart at udregne hvad du cirka forventer at bruge i udenlandsk valuta. Til dette kan man med fordel bruge vores valutaomregner, som blandt omregner danske kroner til udenlandsk valuta.

Hæv ikke for meget inden afrejse

Det er dog også vigtigt ikke at hæve alt for meget hjemmefra, da du vil skulle veksle til en dårligere kurs hjemme i danske banker, såfremt du ønsker at veksle din udenlandske valuta, til danske kroner. Det betyder altså at du risikerer at miste et større beløb, hvis du brænder inde med for meget af den udenlandske valuta.
Langt de fleste lande er efterhånden rigtig godt med, når der kommer til muligheder for kortbetaling. Du vil altså meget af tiden blot opleve at kunne betale med dit Visa-kort. Her er det vigtigt, så vidt det er muligt, at betale i den “lokale” valuta, da dette er det billigste.
Ønsker du at vide hvor meget den lokale valuta bliver i danske kroner inden du kører dit kort igennem, kan du bruge valutaomregneren på denne side. Så er du sikker på ikke at blive negativt overrasket, når beløbet senere trækkes på din danske konto.

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?