Spring til indholdet

Vigtig viden For revisorer

Vi har her samlet svarene på de spørgsmål, vi oftest hører fra revisorer og bogholdere.

Her finder du svarene på de mest stillede spørgsmål fra revisorer og bogholdere, som bruger Dinero.

Hvad er målet med Dinero?
Målet med Dinero er at give små og mellemstore virksomheder et stærkt redskab til at styre deres virksomhed bedre.

Hvis der bliver bogført, faktureret og rykket kunder hver dag, vil overblikket over virksomheden og den livsnødvendige likviditet blive stærkt forbedret, og det betyder, at flere små og mellemstore virksomheder vil overleve – til gavn og glæde for alle.

Er Dinero et “voksent” regnskabsprogram? Eller blot et af de useriøse, der lokker med: “Spar revisor/bogholder væk”, laver fejl i udregninger og mangler værktøjer til fagfolkene osv?
Her må vi svare klart JA til det første spørgsmål – og nej til de andre.

Dinero er et voksent regnskabsprogram, og vi har stor respekt for både bogholdere/revisorer, lovgivning, og for at tingene bliver regnet og behandlet på den rigtige måde. Dinero er delt i to med en brugergrænseflade rettet mod den lille virksomhed, der gerne vil bogføre og lave det meste regnskab selv. Der forsøger vi på bedste vis at guide dem til at overholde lovgivningen og få et så korrekt resultat som muligt.

Den anden del er rettet mod bogholdere og revisorer, der foretrækker at trække data ud og ind, at arbejde med kassekladden, afstemme bank med import af bankfil osv. Den del er uforståelig for almindelige brugere. Til gengæld giver den god mening for bogholdere og revisorer.

Vil Dinero ikke fjerne arbejde for bogholdere og revisorer?

Vi forstår godt frygten, men tiden vil vise, at den er ubegrundet. Langt de fleste små virksomheder bruger ikke bogholdere og revisorer i forvejen. De har bare ikke pengene til det, og derfor hutler de sig igennem regnskabet med Excel-skabeloner og rådgivning fra venner og onlineforaer. Mange af virksomhederne dør – blandt andet på grund af dårligt overblik over likviditet og indtjening. Vores mål med Dinero er at levere et stærk redskab, der kan hjælpe dem til at overleve og lave en god og sund virksomhed. Når virksomheden vokser, er det de færreste, der har tid og lyst til at lave regnskabet selv, uanset hvor let det bliver, og så er der arbejde til bogholdere og revisorer.

Vi forventer, at virksomhederne på sigt løbende vil indskanne bilag, og så lade en professionel om at bogføre dem og lave alt det andet vedrørende regnskabet. Så vi tror faktisk, at der på sigt vil blive endnu mere arbejde for bogholdere og revisorer, da Dinero kan hjælpe langt flere af de nystartede med at overleve de første svære år og på sigt give dem råd til professionel assistance. Når det er sagt, er vores mål, at langt flere små virksomheder overlever ved, at de kommer bedre fra start. Og hånden på hjertet, så er det de færreste succesfulde forretningsfolk, der har tid til at lave deres egen bogføring, uanset hvor let det bliver.

Kan Dinero bruges til virksomheder med moms?

Det korte svar er JA. Dinero holder styr på alle momstyperne (DK, EU og verden) og registrerer desuden alle nødvendige informationer til udfyldelse af rubrikkerne A – C. Det sikrer en korrekt udfyldelse af momsen uden at brugeren behøver at kende til alle faldgrupperne.

Se momsrapporten under: Regnskab -> Moms

Dinero udarbejder automatisk en rapport, hvor der holdes styr på EU-salg uden moms, nøjagtigt som kravene foreskriver det. Afslutningsvis har Dinero udarbejdet en momsrapport, som alle brugere kan finde ud af at indberette tal ud fra. Når brugeren har indberettet momsen til SKAT, er det muligt at bogføre betalingen med få klik, uden at skulle lave den manuelle bogføring mellem momskonti til momsafregning og videre til banken.

Kan Dinero lave en årsafslutning?

Ja – det kan du tro. Dinero overfører ultimo posteringerne til primo helt automatisk, når der oprettes et nyt regnskabsår. Faktisk er det lavet så smart, at Dinero automatisk opdaterer primoposteringerne efter dine efterposteringer.

Når regnskabet er indberettet, er det muligt at låse det aflagte regnskab, så der ikke længere kan posteres/ændres i tallene.

Afslut regnskabsår her: Indstillinger (tandhjul) -> regnskabsår -> find regnskabsåret -> afslut regnskab

Øger Dineros hjælp til bogføringen risiko for fejl?
Vores hjælp til bogføring er udarbejdet af en tidligere revisor med mere end seks års erfaring hos Deloitte. Servicen er skabt således, at brugerne nemt og hurtigt kan relatere til bogføringen. Mens revisoren lynhurtigt kan se, at brugeren har taget stilling til fradragsretten på omkostningen. Har en bruger en omkostning til blomster, bliver brugeren fx spurgt om ”er det til ansatte” eller ”forretningsbetingelser” mv. Vælges den ene frem for den anden, udregner Dinero selv momsen og bogfører på en konto, som indeholder en beskrivelse af fradragsretten. Brugeren svarer derfor på et simpelt spørgsmål, som gør dit arbejde lettere ved udarbejdelse af momssandsynliggørelsen og skatten.

I Dinero kan man slette et bilag – men er det lovligt i henhold til bogføringsloven?

Vores ”Slet et bilag”-funktion overholder alle regler i bogføringsloven. Når brugeren sletter et bilag, modposterer Dinero automatisk posteringen, og sikrer samtidig en korrekt håndtering af nummerserien. Du eller SKAT vil altid kunne se de slettede bilag i papirkurven, og dermed kunne følge transaktionssporet.

Se slettede bilag her : Indstillinger (tandhjul) -> papirkurv

Er det muligt at følge transaktionssporet i Dinero?

Ja – det er faktisk super nemt at følge bilag til bogføringen. Du kan både se posteringerne på en udvalgt konto eller se alle posteringer samlet. Listerne indeholder alt fra dato, bilagsnummer, tekst, beløb og momskode. Endvidere er det muligt at klikke på bilaget og se bogføringen for netop dette bilag.

Se posteringer her: Regnskab -> posteringer

Er det muligt at eksportere alle posteringer til Excel?

Det kan du tro! Den eksporterede liste indeholder alt fra dato, bilagsnummer, tekst, beløb og momskode. Listen er udarbejdet som en kommasepareret fil lige til at smide i Excel.

Eksportér her: Regnskab -> posteringer -> hent som fil

Er det muligt at eksportere regnskabstal til mig?

Du kan til enhver tid eksportere kundens regnskabstal til Excel. Rapporten er lavet så smart, at du direkte kan kopiere saldobalancen ind i dit regnskabs-udarbejdelses-program. Du skal hverken slette sumkonti eller tomme linjer, da rapporten specielt er udarbejdet til dette formål.

Eksportér her: Regnskab -> rapporter -> saldobalance -> download fil

Er det lovligt at smide papirbilag ud?

Så længe materialet til enhver tid opbevares i fem år, må materialet gerne opbevares elektronisk. I henhold til bogføringsloven §10, stk. 2 må regnskabsmaterialet opbevares på et elektronisk medie, mikrofilm, papir eller andet medie, så længe det er muligt at udskrive i klarskrift. Regnskabsmaterialet defineres blandt andet som bilag jf. BL §5. Derfor er det helt lovligt at smide sine bilag ud, efter de er uploadet i Dinero.

Er det sikkert at have regnskabsmateriale i skyen?

Der er næsten ikke et sikrere sted at opbevare sit regnskabsmateriale end i skyen. Når alt materiale er lagt i skyen, sker der fx ingenting, hvis din computer bliver stjålet, eller huset brænder. Mange af de kontroller, du som revisor kigger efter i forbindelse med fysisk sikkerhed, er derfor ikke længere nødvendige. Du kan læse mere om, hvordan vi sikrer data på nedenstående link. Der er revisorgodkendt erklæring (3402) fra Deloitte på sikkerheden.
Se mere om vores sikkerhed her.

Tager det lang tid at bogføre i Dinero?

Som professionel er det muligt at bruge vores importfunktioner til kassekladden, som gør dit arbejde nemt og hurtigt. Du kan importere filerne fra alle danske banker, Danløn eller en egenudviklet kommasepareret fil.

Er det svært at bogføre løn i Dinero?

På ingen måde. Du kan bogføre løn som normalt, eller du kan hente en CSV-fil fra fx Danløn direkte ind i Dinero. Se hvordan her.

Får jeg penge for at anbefale jer?

Nej – vi udbetaler ikke kommission til revisorer og bogholdere for at anbefale os – i modsætning til mange andre regnskabssystemer. Og vi bruger praktisk taget ingen penge på marketing, da folk anbefaler os i stor stil. Det er derfor, vi kan tilbyde en skarp pris på vores produkt.

Kan I henvise kunder til mig, som bogholder eller revisor?

Ja – det kan vi da. Opret dig på vores revisortilmeldingsside, så vil vi henvise til dig, når en bruger i dit område kontakter os.

Så mange har tilmeldt sig

0

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?