Skatteopgørelsen eller Revisorpakken - dit valg

Skal Dineros særlige værktøj klare beregningen – eller vil du have en revisor til det? Du har to muligheder for at få beregnet og indberettet alle tal til oplysningsskemaet gennem Dinero

Starter Pro

Skatteopgørelsen

Få beregnet dine skattetal med vores skatteværktøj

 • 1

  Du besvarer få spørgsmål; vi beregner alle dine tal
 • 2

  Vi beregner dit skattemæssige resultat
 • 3

  Vi guider dig i at indsætte tallene nemt på skat.dk

2.497,-

1.997,-Spar 500,-

ekskl. moms pr. år

Vælg Skatteopgørelsen
Se forudsætninger for køb

Revisorpakken

Lad en revisor klare alt fra beregning til indberetning

 • 1

  Revisorerne får adgang til dit regnskab
 • 2

  De gennemgår regnskab og beregner skattetal
 • 3

  De hjælper dig med at indberette

3.995,-

3.995,-

ekskl. moms pr. år

Vælg Revisorpakken
Se forudsætninger. Gælder også VSO

Hvem kan bestille?

Du kan bruge værktøjet, Skatteopgørelsen, eller vores Revisorpakke, hvis du kan sige “ja” til følgende:

 1. Du har en enkeltmandsvirksomhed eller PMV
 2. Du har bogført op til regnskabsårets slutdato
 3. Din bank stemmer ved regnskabsårets slutdato

Hvis du har et interessentskab (I/S), har du lige nu kun mulighed for at få hjælp til oplysningsskemaet med Skatteopgørelsen.

Alene i 2020 udskrev Skattestyrelsen små 17.000 bøder for ca. 32 mio. kroner til folk, der indberettede for sent – højst sandsynligt fordi, fradragsreglerne er enormt bøvlede (se selv eksemplet nederst på siden). Det skal være slut.

To valgmuligheder – dit valg

Som Dinero-bruger har du to unikke muligheder for at få beregnet og indberettet alle tal til oplysningsskemaet. Du kan vælge vores Revisorpakke eller Skatteopgørelsen.

Revisorpakke

Lad en revisor klare alt fra beregning til indberetning.
Med denne løsning klarer erfarne revisorer fra vores partner, Årsregnskabet, det hele for dig. Du skal blot give dem adgang til dit regnskab. Så gennemgår revisorerne regnskabet og beregner dine skattetal. Herefter hjælper de dig med at indberette tallene korrekt, så du undgår bøder og fejl.

3.995 kr.
ekskl. moms

Bestil senest 20. maj, hvis du skal være sikker på, at revisorerne kan nå i mål indenfor fristen. Prisen gælder for revisorpakken for det år, du køber.

Skatteopgørelsen

Få hjælp fra Dineros skatteværktøj, der beregner alle tallene til dit oplysningsskema

Med Skatteopgørelsen beregner vi alle dine skattetal for dig, så de er lige til at sætte ind i oplysningsskemaet. Skatteeksperterne gennemgår ikke dit regnskab. Skatteeksperterne beregner alle dine fradrag og skattetal, så de er lige til at kopiere ind og indberette.

Fra 1.997 kr.
ekskl. moms

* Vær opmærksom på, at der gælder visse forbehold og forudsætninger, når du vælger Skatteopgørelsen, og det er dit ansvar, at du og din virksomhed lever op til disse.

Bestil Skatteopgørelsen her

Det skal være på plads for at bruge Skatteopgørelsen

Hvis du gerne vil gøre det meste selv og bruge Skatteopgørelsen, er der visse ting, der skal være på plads inden:

 • Alle bilag er bogført, og banken er afstemt for det pågældende år
 • Virksomheden ejer ikke en ejendom
 • Din ægtefælle arbejder ikke i virksomheden
 • Du har ikke lavet ombygning i et lejet lokale for mere end 31.000 kr. ekskl. moms (2022 sats)
 • Du har ikke solgt aktiver, fx en firmabil
 • Du ejer ikke immaterielle aktiver, fx køb af anden virksomhed, patent eller goodwill
 • Du bruger den almindelige skattemodel – ikke VSO eller kapitalafkastordningen

Vores løsninger giver dig

 • Alle tal til oplysningsskemaet

 • Beregninger lavet af skatteeksperter

 • En genvej til tryghed og mindre skattebøvl

Blomster er ikke bare blomster!

 • Til en forretningsforbindelse
  0% momsfradrag
  25% skattefradrag

 • Til kontoret
  100% momsfradrag
  100% skattefradrag

 • Til en ansat
  0% momsfradrag
  100% skattefradrag

Når flere indberetter for sent eller forkert skyldes det ofte udfordringen i at forstå forskellen på det såkaldt regnskabsmæssige resultat og det skattemæssige resultat. Det er nemlig ikke det samme, og mellemregningerne indebærer kendskab til en masse fradrag.

Har du fx givet blomster for 500 kroner i gave til en kunde, er der intet momsfradrag at hente. Det skyldes, at det er en forretningsforbindelse. Den regel betyder, at du skal regne hele udgiften, de 500 kroner, med i dit årsregnskab. Når du så skal udregne, hvor meget du skal betale i skat, må du til gengæld ikke få fradrag for den fulde udgift. I skatteregnskabet må du kun fratrække 25 procent af udgiften svarende til 125 kroner.

Du står altså i en situation, hvor den helt samme regning for blomster skal medregnes forskelligt afhængigt af, om vi snakker årsregnskab eller skatteregnskab. Og regulerer du ikke beløbene, tager du for meget fradrag, hvilket er – ja, ulovligt. Det samme gælder i øvrigt for alle mulige andre klassiske udgifter som bespisning og afskrivning af aktiver. Du kan læse lidt mere lige her.

Det er super nemt

Tro det eller lad vær’: Dit skattearbejde kan faktisk klares nemt og bekvemt.
Hør vores forretningsudvikler Theis forklare hvorfor – og se med, når Dinero-brugeren Christina fortæller, hvordan Dineros Skatteopgørelse sparede hende “20 kilo i mental tyngdebyrde”.’

Theis fortæller om Skatteopgørelsen

Enkeltmandsvirksomhed eller PMV? se guide

Tjek denne video, der hurtigt viser, hvordan du bruger Skatteopgørelsen, hvis du har en enkeltmandsvirksomhed eller en personligt ejet mindre virksomhed (PMV).

Har du et interessentskab (I/S)? Så klik her og bliv klogere.
Se video-guiden her

Se alle brugerudtalelserne


Oftest stillede spørgsmål

 1. Med Revisorpakken er der en ekstern revisor, som gennemgår din bogføring og tjekker, om hele regnskabet stemmer. Du får altså en sikkerhed med Revisorpakken, du ikke får, hvis du står for det hele selv. Revisorerne hjælper dig helt i mål med at få indberettet alle de beregnede skattetal i oplysningsskemaet.

 2. Skatteopgørelsen består af:

  • Alle tal du skal indberette – du skal bare kopiere og sætte ind på skat.dk
  • 50 automatiske kontroller, der sikrer dig mod fejl
  • En fradragsguide med 12 skattefradrag, der helt lovligt vil spare dig penge i skat
  • Landets billigste løsning
  • En løsning, der er lavet af eksperter i skat, og som har beregnet mere end 29.500 skatteopgørelser
  • Den eneste løsning på markedet, der giver dig dine tal og oplysninger straks efter køb
 3. Med Skatteopgørelsen får du en gør det selv-løsning, forstået på den måde at vi vi giver dig alle de skattemæssige tal, som skal udfyldes inde på skat.dk. Det eneste, du skal gøre, er at kopiere tallene fra Dinero over til skat.dk

  Med revisorpakken får du hjælp af en revisor, som får adgang til dit regnskab og tjekker din bogføring igennem for fejl og mangler. Derudover beregner revisoren dine skattetal og hjælper dig med at få dem indberettet.

  Kort sagt anbefaler vi Dineros gør det selv-løsning, hvis du har styr på din bogføring og gerne vil have dine tal serveret med det samme. Hvis du har brug for, at der er en ekstern revisor, som tjekker bogføringen, er det Revisorpakken, du skal gå med.

 4. Vi laver mere end 50 automatiske kontroller på dit regnskab, der sikrer dig mod fejl.

  Vi kontrollerer blandt andet om du har bogført aktiver (og tilhørende afskrivninger), pension, kørsel, småanskaffelser mv. korrekt. Men også om der skulle være posteringer, der er lavet med forkert fortegn (fx bogført som en indtægt, som burde være en udgift), og som dermed giver dig et forkert skattefradrag.

  Løsningen er lavet af eksperter i skat, og har efterhånden beregnet mere end 15.000 skatteopgørelser.

  Derudover er Skatteopgørelsen det eneste produkt på markedet, der giver dig alle dine tal og oplysninger straks efter køb.

 5. Nej – men vi har en anden løsning til dig!

  Skatteopgørelsen og Revisorpakken er kun for enkeltmandsvirksomheder, interessentskaber (I/S) og PMV’er (personligt ejede mindre virksomheder).

  Men har du et ApS eller A/S, kan du få hjælp af Dineros to revisorpartnere, der hjælper dig til at klare årsregnskabet selv – eller gør alt arbejdet for dig 🙂

  Få hjælp til årsregnskabet.

 6. Ja, det kan du tro.

  Den eneste forskel fra momsregistrerede virksomheder er, at du som lønsumspligtig ikke betaler moms. Du skal derfor bare indberette et 0 i rubrik 638.

 7. Nej – Skatteopgørelsen virker hverken med virksomhedsordningen eller kapitalafkastordningen. Den er til den mest almindelige beskatningsform (PSL).

  Hvis du bruger virksomhedsskatteordningen (VSO), kan du dog sagtens bruge Revisorpakken.

 8. Niks – du køber adgang for et regnskabsår, fx 2022, og kan så løbende følge med i dine tal.

  Så funktionen gør intet bogføringsmæssigt i dit regnskab – den udregner på baggrund af det, du har bogført, hvad du skal indberette på skat.dk. Det er ligesom du kender det fra moms-funktionen i Dinero.

 9. Du logger ind på Skat.dk (log ind som borger) -> Klik på “Årsopgørelse” -> Klik ”Selvangiv nu” (trods det er året 2023) -> tryk på 2022 i toppen.
  Herefter skal du finde overskriften ”Valg af kapitalafkastordningen eller virksomhedsskatteordningen”.
  ”Beskatning efter de almindelige regler” skal være market med “Ja”.

  virksomhedsskatteordningen

 10. Fristen for indsendelse af Skatteopgørelsen (oplysningsskemaet) for regnskabsåret 2022 er som udgangspunkt 1. juli 2023.

 11. Ja – det kan du godt. Prisen for Skatteopgørelsen er 1.997 kr. ekskl. moms/år, hvis du er Dinero Pro-bruger og 2.497 kr. ekskl. moms/år, hvis du er Dinero Starter.

  Se øvrige priser her.

 12. Denne del er til dig, der umiddelbart ikke kan få lov at indberette din skatteopgørelsen (oplysningsskema), når du er logget ind på Skat.dk.

  I nogle tilfælde kan din virksomhed være så ny, at Skattestyrelsen ikke har nået at registrere, at du har haft personlig virksomhed i det pågældende indkomstår. Derfor skal du trykke på en ekstra knap på din udvidede selvangivelse.

  Frygt ej – hvis du ser nedenstående billede, skal du nok få lov at indberette dine oplysninger:

  SKAT udvidede selvangivelse

  For at indberette skal du blot klikke “JA” til “Har du, eller har du haft egen virksomhed i 2021? Eller har du forældreudlejet?”.

  Ved at klikke “JA” får du nedenstående skærmbillede. Klik på “Fortsæt”, og så er du klar til at indberette.

  SKAT udvidede selvangivelse

 13. Skat er nemlig – som du måske allerede ved – en kompliceret størrelse, hvor indberetning ikke ligefrem er gjort nemt for små driftige iværksættere og enkeltmandsvirksomheder, interessentskaber (I/S) og PMV’ere. Desværre.

  Skattefradrag er fantastiske

  Men skattefradrag er også med til at gøre det svært at finde frem til dit skattemæssige resultat. Hvis du i 2022 fx har haft indtægter for 250.000 kr. og udgifter for 150.000 kr., så kan vi nok hurtigt blive enige om, at differencen (eller overskuddet) er 100.000 kr.

  Så skulle man tro, at du bare skal indtaste 100.000 kr. ovre ved Skattestyrelsen – men så nemt er det desværre ikke. Regnestykket ovenfor er det, vi kalder det regnskabsmæssige resultat, og det er langtfra altid det samme som det skattemæssige resultat (det, som Skattestyrelsen vil have).

  Der er nemlig en række skattemæssige fradrag, der skal tages højde for. Fx hvis du har fri telefoni og/eller internet, har givet en gave til en forretningsforbindelse, eller hvis du har været ude og spise med en forretningsforbindelse – og der kunne nævnes mange flere eksempler.

  Det gode er, at du får skattefradrag. Men det besværlige er, at der ikke findes én entydig fradragssats. Nogle gange får du fuldt fradrag, andre gange 25% – og så findes der tilfælde, hvor du ikke får noget som helst i fradrag.

  Det gode ved disse er, at du får skattefradrag. Men det besværlige ved skattefradrag er, at der ikke findes én entydig fradragssats. Nogle gange får du fuldt fradrag, andre gange 25% – og så findes der tilfælde, hvor du ikke får noget som helst i fradrag. Forskellene skal du dog ikke spekulere på, når du bruger Dinero . Vi har fuldstændig styr på dine fradrag.

  Med Skatteopgørelsen får du alle tal og oplysninger – klar til at indberette på skat.dk. Dem indtaster du efterfølgende hos Skattestyrelsen. Vælger du Revisorpakken, klarer revisorer alt fra beregning til indberetning.

  Nemmere bliver det ikke.

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram