Spring til indholdet

FÅ STYR PÅ DIN SKAT MED skatteopgørelsen

Med Dineros skatteopgørelse behøver du ikke at bruge en revisor, når du skal indberette dit regnskab til Skattestyrelsen.

Køb Skatteopgørelsen – klik her

Alle dine skattetal serveret på et sølvfad

Skatteopgørelsen giver dig alle de tal, du skal taste i Skattestyrelsens oplysningsskema (den tidligere udvidede selvangivelse).

Når du bruger Skatteopgørelsen, får du også at vide, hvilke rubrikker hos Skattestyrelsen du skal indsætte tallene i –og beregneren er lavet af eksperter i skat og kan bruges af dig, der har en enkeltmandsvirksomhed, personligt ejet mindre virksomhed (PMV) eller interessentskab (I/S). Samlet betyder det, at du kan klare dit skattearbejde på under 30 minutter. Helt simpelt.

Slip for snyd

Kaster du dig ud i at udfylde oplysningsskemaet selv, risikerer du at fare vild og snyde dig selv og Skattestyrelsen for penge – eller indberette for sent, fordi det bliver for bøvlet. Alene i 2019 udskrev Skattestyrelsen små 17.000 bøder for ca. 32 mio. kroner til folk, der indberettede for sent.

Når flere indberetter for sent eller forkert skyldes det ofte udfordringen i at forstå forskellen på det såkaldt regnskabsmæssige resultat og det skattemæssige resultat. Det er nemlig ikke det samme, og mellemregningerne indebærer kendskab til en masse fradrag.

Blomster er ikke bare blomster
Har du fx givet blomster for 500 kroner i gave til en kunde, er der intet momsfradrag at hente. Det skyldes, at det er en forretningsforbindelse. Den regel betyder, at du skal regne hele udgiften, de 500 kroner, med i dit årsregnskab. Når du så skal udregne, hvor meget du skal betale i skat, må du til gengæld ikke få fradrag for den fulde udgift. I skatteregnskabet må du kun fratrække 25 procent af udgiften svarende til 125 kroner.

Du står altså i en situation, hvor den helt samme regning for blomster skal medregnes forskelligt afhængigt af, om vi snakker årsregnskab eller skatteregnskab. Og regulerer du ikke beløbene, tager du for meget fradrag, hvilket er – ja, ulovligt. Det samme gælder i øvrigt for alle mulige andre klassiske udgifter som bespisning og afskrivning af aktiver. Du kan læse lidt mere lige her.

Med Skatteopgørelsen får du:

  • Alle tal til oplysningsskemaet

  • Beregner lavet af skatteeksperter

  • En genvej til tryghed og mindre skattebøvl

Det er super nemt

Hør medstifter og direktør i Dinero, Martin Thorborg, fortælle, hvordan du kan gøre dit skattearbejde mere nemt og bekvemt med Dineros Skatteopgørelse.

Enkeltmandsvirksomhed eller PMV? se guide

Videoen viser dig på seks sekunder, hvordan du bruger Skatteopgørelsen, hvis du har en enkeltmandsvirksomhed eller en personligt ejet mindre virksomhed (PMV). Har du interessentskab (I/S)? Så klik her og bliv klogere.

Ofte stillede spørgsmål

Skatteopgørelsen kan kun håndtere kørsel i privat bil. Dette gælder kun, hvis du bogfører din kørsel som beskrevet i denne guide.

Din bank stemmer, hvis saldobalancen (banken i Dinero) stemmer overens med saldoen på din netbank den 31. december.

Se denne guide, hvis du har brug for hjælp til bankafstemningen:

Nej – selvangivelsen (oplysningsskemaet) er kun for enkeltmandsvirksomheder, interessentskaber (I/S) og PMV’er (personlig mindre virksomhed).

IVS og ApS understøtter vi på nuværende tidspunkt ikke.

Ja. Et PMV er ikke momsregistreret, og derfor skal der indberettes et rundt 0 i rubrik 638, der handler om tilgodehavende/skyldig moms. Ellers skal du indberette på samme måde som momsregistrerede enkeltmandsvirksomheder.

Ja, det kan du tro.

Den eneste forskel fra momsregistrerede virksomheder er, at du som lønsumspligtig ikke betaler moms. Du skal derfor bare indberette et 0 i rubrik 638.

Nej – skatteopgørelsen virker hverken med virksomhedsordningen eller kapitalafkastordningen. Den er til den mest almindelige beskatningsform (PSL).

Niks – du køber adgang for et regnskabsår, fx 2019, og kan så løbende følge med i dine tal.

Så funktionen gør intet bogføringsmæssigt i dit regnskab – den udregner på baggrund af det, du har bogført, hvad du skal indberette på skat.dk. Det er ligesom du kender det fra moms-funktionen i Dinero.

Du logger ind på Skat.dk (log ind som borger) -> Klik på “Årsopgørelse” -> Klik ”Selvangiv nu” (trods det er året 2019) -> tryk på 2018 i toppen.
Herefter skal du finde overskriften ”Valg af kapitalafkastordningen eller virksomhedsskatteordningen”.
”Beskatning efter de almindelige regler” skal være market med “Ja”.

virksomhedsskatteordningen

Følg guiden her, hvis du er i tvivl om, hvordan du regulerer dit varelager: https://dinero.dk/support/varelager/

 

Fristen for indsendelse af Skatteopgørelsen (oplysningsskemaet) for regnskabsår 2019 er 1. september 2020 (normalt 1. juli, men fristen er udskudt grundet coronaudbruddet).

Ja – det kan du godt. Priserne for Skatteopgørelsen er højere for Dinero Starter ift. Dinero Pro.

Se priserne her.

Immaterielle anlægsaktiver er aktiver, som ikke er fysisk tilstede – eller finansielle.

Eksempler på immaterielle anlægsaktiver kan være køb af en virksomhed, goodwill, patenter mv.

Indretning af lejede lokaler indebærer, at du bruger penge på at indrette et lokale, som er lejet – fx en ombygning.

Supporten kan hjælpe delvist.

Du kan spørge supporten om helt konkrete spørgsmål, som eksempelvis om dine renter er bogført korrekt (gælder kun for Pro-brugere).

Du kan dog ikke få et servicetjek af dit regnskab i supporten – det skal du selv sørge for.

Denne del er til dig, der umiddelbart ikke kan få lov at indberette din skatteopgørelsen (oplysningsskema), når du er logget ind på Skat.dk.

I nogle tilfælde kan din virksomhed være så ny, at Skattestyrelsen ikke har nået at registrere, at du har haft personlig virksomhed i det pågældende indkomstår. Derfor skal du trykke på en ekstra knap på din udvidede selvangivelse.

Frygt ej – hvis du ser nedenstående billede, skal du nok få lov at indberette dine oplysninger:

SKAT udvidede selvangivelse

For at indberette skal du blot klikke “JA” til “Har du, eller har du haft egen virksomhed i 2018? Eller har du forældreudlejet?”.

Ved at klikke “JA” får du nedenstående skærmbillede. Klik på “Fortsæt”, og så er du klar til at indberette.

SKAT udvidede selvangivelse

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?