Thorborg debuterer på spinningcykel: Vil indsamle en million kroner til velgørenhed

Der bliver sved på panden, ømme ben og ægte cykelfest, når Dinero den 27. juni inviterer landets iværksættere til den første udgave af HjerteEtapen. Formålet er at skabe en sand Tour de France-fest – og at køre en million kroner hjem til Børns Vilkår

Ambitionerne er i top, når seje iværksættere indtager ti spinningcykler torsdag den 27. juni foran Visma Huset i København V til den første udgave af HjerteEtapen.

Fra startskuddet lyder kl. 9 og seks timer frem skal iværksætterne forsøge at køre en million kroner ind til Børns Vilkår.

En række gavmilde virksomheder bakker op med et beløb per kilometer. Så jo længere iværksætterne kører, desto større bliver den samlede donation til Børns Vilkår.

Martin Buch Thorborg, direktør i Dinero og iværksætter, siger:

– Iværksættere er fantastiske mennesker, som kaster sig helhjertet ind det, de brænder for. Vi ved dog også, at mange iværksættere ikke tjener ret meget. Til HjerteEtapen får de mulighed for at lave velgørenhed uden at betale en krone. De skal bare møde op med godt humør og give et kvarter af deres torsdag sammen med andre seje iværksættere.

For ham var idéen om at lave et cykelarrangement fuldstændig oplagt.

– Vi er ejet af Visma, så selvom Jonas Vingegaard nok ikke kan huske alles navne, så er han jo faktisk på en måde vores kollega. Så hvorfor ikke lave den fedeste og mest meningsfyldte Tour de France-optakt to dage før, at rytterne ruller afsted på første etape? Forhåbentlig kan vi skabe en sjov dag, hvor vi samtidig hylder iværksætterne, som gør en forskel.

Store ambitioner – og lidt debutnerver

Donationerne fra den første udgave af HjerteEtapen går ubeskåret til Børns Vilkår.

Og selvom iværksætterne først sætter sig i sadlen om halvanden måned, er der allerede nu god opbakning til HjerteEtapen, som Thorborg selv kalder et ambitiøst projekt.

– Vi gør aldrig noget halvt. Så skulle vi sætte dette skib i søen, så skulle vi også gå efter en million kroner. Det er ambitiøst, men jeg tror og håber, at mange har lyst til at bakke op om en god sag. Der er allerede pæn opbakning fra virksomheder, der viser format og donerer et beløb per kilometer. Og  mange seje iværksættere har også booket plads på en cykel, siger Martin Buch Thorborg.

En af cyklisterne er Thorborg selv. Han sidder klar, når starten går kl. 9.

– Jeg havde ærligt talt aldrig nogensinde troet, at jeg skulle sidde på en spinningcykel. Men børn står mit hjerte nært, så selvfølgelig er jeg klar på at give den gas. Det kommer muligvis ikke til at være kønt, og jeg kommer helt sikkert til at have debutnerver, men det vigtigste er at bidrage med det, man kan. Man behøver ikke være Tour de France-vinder for at gøre en forskel.

HjerteEtapen er et spinning-arrangement, hvor iværksættere kan køre penge ind til et velgørende formål.

Den første udgave af HjerteEtapen finder sted torsdag den 27. juni fra kl. 9-15 foran Visma House på Gærtorvet 1-5, 1799 København V.

Fra kl. 15 afrundes dagen med lodtrækning af præmier blandt de deltagende samt overrækkelse af check til Børns Vilkår.

Virksomheder, som ønsker at donere et beløb per kilometer kan gøre det på HjerteEtapen.dk.

HjerteEtapen.dk er det også muligt for iværksættere at booke en cykel. Der kan bookes fra kl. 9-15, og dagen er inddelt i intervaller af et kvarters varighed.

Dinero er et regnskabsprogram, der gør det nemt og tilgængeligt for små og mellemstore virksomheder at håndtere deres regnskab. Virksomheden har mere end 90.000 brugere og omsatte i 2023 for 164,2 millioner kroner. Dinero er stiftet af blandt andre Martin Buch Thorborg, som i dag er adm. direktør.

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram