Hvad er Bing?
Vi kender allesammen søgemaskinen Google, men ikke ret mange kender Bing. De fleste af os bruger Google dagligt. Vi ikke alene anvender Google til at finde mere eller mindre nyttig information om alt mellem himmel og jord, men vi har også skabt et helt nyt ord med afsæt i den populære søgemaskine. ‘Jeg googler det lige’ er blevet et almindeligt udtryk, og Dansk Sprognævn har optaget verbet ‘at google’ i Retskrivningsordbogen.
Selvom Google på overlegen vis er den største og mest populære søgemaskine, så findes der altså også andre søgemaskiner. Bing er en af dem. I 2017 var Bing den næstmest udbredte søgemaskine – efter Google naturligvis – med en beskeden markedsandel på 2,89 % globalt set.
Men selvom Bing ikke just er ved at udkonkurrere Google, så er søgemaskinen et godt alternativ til Google, da den giver dig en række praktiske funktioner, som du med fordel kan benytte dig af, og som mange slet ikke kender til.
Hvis du ikke ønsker at bruge Bing som søgemaskine i Internet Explorer, kan du gøre følgende; Klik på de tre prikker (…) øverst til højre i din browser, og vælg “Indstillinger”. Tryk på “Avancerede indstillinger” i bunden, og klik på “Skift” i sektionen “Søg i adresselinje med”. Marker Bing, og klik på “Fjern”. Du kan også vælge en ny primær browser, hvis du fx henter Chrome eller Firefox.
Bings alsidige funktioner
Overvejer du at anvende en anden søgemaskine end Google? Så er Bing et godt bud. Bing er et alsidigt værktøj, som giver dig flere muligheder, når du skal søge efter information og websites på nettet.
Bing adskiller sig fra Google på flere punkter, blandt andet layoutet. Når man søger efter fx videoer, billeder eller shopping på Bing, bliver resultaterne vist på en anden måde end på Google. Afhængig af hvad man er mest til, kan det være en fordel eller ulempe. På Bing har man desuden muligheden for at holde musen over en video for at få et preview af den, så man ikke behøver at forlade sit søgevindue.
Filtrer dine søgeresultater
Når du anvender Bing, kan du spare meget tid ved at filtrere dine søgeresultater. Er du eksempelvis på jagt efter et billede, kan du vælge det parameter som filter, så du ikke skal scrolle ned gennem en masse sider med information, som du ikke kan bruge til noget.
Mangler du helt specifikt et billede med et ansigt på, kan du også lave en søgning, der præcist går på billeder af ansigter. Det samme kan du gøre, hvis du søger efter kort, videoer eller andet.
Brug Bing som lommeregner
I søgemaskinen er der integreret en lommeregner, så du ikke behøver hive din lommeregner frem fra skuffen i tide og utide. Hvis du gerne hurtigt vil beregne en procentsats eller andet, angiver du bare beregningen i søgefeltet på Bing.
Når du trykker enter, dukker resultatet lynhurtigt op på din skærm øverst oppe over dine andre søgeresultater. Du får her en smart funktion, som du ikke vil kunne leve uden, når først du har vænnet dig til at bruge den.
Hold styr på vejret
Det er altid rart at vide, hvordan vejrudsigten er, inden du begiver dig ud af døren. Det er så ærgerligt at tage hjemmefra uden regnjakke eller paraply, hvis det står ned i stænger resten af dagen.
Bing giver dig hurtigt besked, så du ikke behøver klikke dig ind på DMI eller Yr. Alt, du skal gøre, er at skrive ‘weather in’ efterfulgt af den by, som du befinder dig i. Så får du fluks en vejrmelding for de næste timer eller dage.
Få styr på de engelske gloser
Bing er ikke bare skarp på vejrmeldinger og matematik. Du kan også få hjælp, hvis du gerne vil vide, hvad et engelsk ord betyder.
Hvis du gerne vil vide, hvad ordet ‘eventually’ betyder, taster du bare ‘define eventually’ i søgefeltet på Bing, og så kommer Bing med en ordbogsdefinition i løbet af få sekunder.
Oftest stillede spørgsmål