Reklamebeskyttelse

Hvis du driver en virksomhed, har du mulighed for at reklamebeskytte den. Registrerer du din virksomhed som reklamebeskyttet, må telefonsælgere og andre ikke anvende dine oplysninger fra CVR-registret til at rette uopfordret henvendelse til din virksomhed. Det er gratis at reklamebeskytte din virksomhed.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 26/11/2019


Hvad er reklamebeskyttelse?

Driver du en virksomhed, kender du sikkert alt til anmassende telefonsælgere, som gerne vil sælge noget til din virksomhed i tide og utide. Som ordet antyder, går reklamebeskyttelse ud på at beskytte din virksomhed mod den form for henvendelser. Hvis du registrerer dig som reklamebeskyttet, har diverse sælgere ikke lov til at anvende de oplysninger om din virksomhed, som de kan finde i CVR-registret, og kontakte dig med henblik på reklame og salg.

Det kan dog tage lidt tid, før du mærker en forandring og en reducering af sælgere, der ringer dig op uopfordret. Der kan godt gå et par måneder, før telefonsælgernes lister er opdateret med din nye status som reklamebeskyttet. Og i den periode er det ikke ulovligt at kontakte dig.

Du skal også være opmærksom på, at reklamebeskyttelse ikke er lig med total fredning. Det er stadig tilladt at gå ind på din virksomheds website og anvende de kontaktoplysninger, som er at finde der. Også selvom det er med henblik på reklame. Men mange sælgere vil klart blive sorteret fra, hvis du vælger at registrere din virksomhed som reklamebeskyttet.

Hvad koster det at reklamebeskytte din virksomhed?

Det koster dig ikke noget at reklamebeskytte din virksomhed. Alt, som kræves af dig, er, at du selv aktivt går ind og registrerer dig. Du kan også vælge at sætte et digitalt ‘NejTak til reklamer’ mærke på din virksomheds website. Præcis sådan som du kan gøre, hvis du gerne vil slippe for at modtage reklamer i din postkasse på din privatadresse.

Mærket alene er dog ikke tilstrækkeligt. Du skal også registrere din virksomhed som reklamebeskyttet for, at det er ulovligt for telefonsælgere at kontakte dig uopfordret med henblik på salg og reklame.

Hvordan reklamebeskytter du din virksomhed?

Hvis reklamebeskyttelse lyder som noget for dig og din virksomhed, kan du klikke dig ind på www.reklamebeskyttelse.dk. Her kan du læse meget mere om konceptet og de fordele, som det giver dig og din virksomhed. Hvis du gerne vil registrere din virksomhed som reklamebeskyttet, skal du logge dig ind på www.virk.dk.

Hvad er Robinsonlisten?

Robinsonlisten er en anden måde, hvorpå du kan beskytte dig mod telefonsælgere og anden form for reklame. Forskellen på reklamebeskyttelse og Robinsonlisten ligger i, at Robinsonlisten er møntet på privatpersoner og enkeltmandsvirksomheder, mens den anden form for reklamebeskyttelse er et tilbud til alle typer af virksomheder. Robinsonlisten gælder henvendelser i markedsføringsøjemed via telefon, mail og post.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram