Affiliate indtægter – Sådan bogfører du dem

 • Læsetid: 4 min.

 • Sidst opdateret 08/11/2021


Arbejder du med affiliate marketing så er det her guiden for dig! Du kan her læse, hvordan du bogfører dine indtægter 🙂

Guiden inddeles i flere dele – alt efter om du modtager indtægterne fra et Dansk firma, et firma i et EU-land eller i et firma, som er placeret i øvrige lande udenfor Danmark og EU. Guiden tager udgangspunkt i, at du har CVR-registreret din affiliate virksomhed i Danmark.

De typiske affiliate netværk er Webgains, Tradedoubler, Digital Advisor, Adservice, TradeTracker, Partner-Ads, Euroads, Euroads, Google Adsense etc.

De fleste affiliate netværk modtager du en afregning fra, der bliver indbetalt direkte til din bankkonto, og det er derfor blot nødvendigt at bogføre indtægten. Kræver dit affiliate netværk, at du skriver en faktura til dem kan du se, hvordan du gør under punkt 4.

Forresten vidste du at du også kan blive affiliate for Dinero og tjene penge på at henvise brugere? Læs mere om Dineros affiliate program.

Hint: Har du udgifter til affiliate, altså betaler for andre linker til dig? Så kan dette bogføres i et almindeligt købsbilag med forslaget reklame.

Sådan bogfører du dine affiliate indtægter

 1. Når du modtager en afregning fra et dansk netværk, skal du betale moms af den indtægt. For at bogføre din indtægt skal du ind i et finansbilag. Det ligger under “Bogføring” -> “Under diverse”, vælg “finansbilag”.

  Indsæt datoen du har modtaget pengene og vælg en passende tekst hertil. I konto vælger du konto 55000 – Bank -> Som modkonto vælger du konto 1000 – Salg af varer/ydelser m/moms -> Det beløb du har modtaget skriver du i plus – beløbet skal være inkl. moms. Tryk efterfølgende godkend, og vi har nu bogført din affiliate indtægt.

  Affiliate

  Er du momsfritaget? Så brug konto 1050 i stedet for konto 1000.

 2. Når du modtager en afregning fra et europæisk netværk, skal du ikke betale moms af din indtægt. For at bogføre din indtægt skal du ind i et finansbilag. Det ligger under “Bogføring” -> Under diverse, vælg “finansbilag”.

  Indsæt datoen du har modtaget pengene og vælg en passende tekst hertil. I konto vælger du konto 55000 – Bank -> Som modkonto vælger du konto 1200 – EU-leverancer ydelser -> Det beløb du har modtaget skriver du i plus. Tryk efterfølgende godkend, og vi har nu bogført din affiliate indtægt.

  Affiliate indtægt EU

  Er du momsfritaget? Så brug konto 1050 i stedet for konto 1200.

 3. Når du modtager en afregning fra et netværk fra 3. land (ikke Danmark & EU), skal du ikke betale moms af din indtægt. For at bogføre din indtægt skal du ind i et finansbilag. Det ligger under Bogføring -> Under diverse, vælg finansbilag.

  Indsæt datoen du har modtaget pengene og vælg en passende tekst hertil. I konto vælger du konto 55000 – Bank -> Som modkonto vælger du konto 1250 – Momsfrit salg til udlandet-> Det beløb du har modtaget skriver du i plus. Tryk efterfølgende godkend, og vi har nu bogført din affiliate indtægt.

  Affiliate indtægt

  Er du momsfritaget? Så brug konto 1050 i stedet for konto 1250.

 4. I denne del viser vi dig, hvordan du opretter en faktura på en afregning fra dit affiliate netværk.

  Vi tager udgangspunkt i, at du skal skrive en faktura til Google AdSense, der holder til i Irland. Skal du skrive din faktura til et dansk netværk, skal du oprette kontakten med danske firmadetaljer – og skal du skrive den til et firma i et 3. land, vælger du 3. landets firmadetaljer.

  1. Opret kontakten (kun første gang)

  Under fanen “kontakter” gør du følgende:

  Klik “Opret Firma” -> Opret firma manuelt (NB! HUSK at sætte landet til Irland ved at trykke på ”Vis Udvidede Kontaktoplysninger” samt at angive VAT/CVR-nummer) -> Gem Kontakt

  Adsense

  2. Oprettelse af produkt (kun første gang)

  Gå til fanen Salg -> Produkter -> Nyt produkt -> Udfyld felterne som vist her -> Gem produkt. Fordi vi tager udgangspunkt i Google AdSense, der ligger i Irland, vælger vi konto til 1200 – EU-leverancer ydelser. Var det et dansk firma vælger vi konto 1000 – Salg af varer/ydelser m/moms. Var det et firma i et 3. land vælger vi konto 1250 – Momsfrit salg til udlandet.

  Er du momsfritaget? Så brug konto 1050 i stedet for konto 1000, 1200 eller 1250.

  Adsense salg

  3. Oprettelse af faktura

  Tryk på det store blå plus i højre hjørne -> Ny faktura -> I feltet “Vælg Kontakt” vælger du Google AdSense -> I feltet “Beskrivelse” vælger du AdSense-indtægter -> I feltet “stk. pris” indtaster du beløbet, du har modtaget i din bank fx 1400 kr. -> Godkend

  Faktura adsense

  Du har nu bogført din indtægt og mangler kun at registrere, hvornår du har modtaget pengene i din bank.

  4. Registrér betaling

  -> Klik “Registrer betaling” -> Betalingsdato: Den dato du har modtaget beløbet i banken -> Beholdning: Vælg den konto beløbet er indbetalt på – Typisk din Bank (i vores tilfælde har vi kaldt den Nordea= -> Gem Betaling

  Betaling adsense

  Du har nu bogført din udbetaling af AdSense-indtægter.

  Næste gang du skal bogføre indtægterne, kan du hoppe direkte til punkt 3 + 4 🙂

  God fornøjelse 🙂

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram