Drikkepenge – Sådan bogføres det

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 07/06/2022


Vi har alle prøvet, at spise på en god restaurant, hvor vi har fået en ekstra god service fra personalet. Tjeneren har gjort sig fortjent til drikkepenge, så efter du modtager regningen ligger du 50 kr oven i til personen.

De 50 kr,- du lige har givet, står ikke på kvitteringen og er heller ikke noget du må fratrække i dit regnskab som en udgift. Det skal dog stadig bogføres så din bank stemmer, med det beløb der er trukket fra kortet.

Ejer du en restaurant eller lignende og udbetaler dine medarbejdere drikkepenge? Så kan du læse alle regler omkring drikkepenge på skat.dk.

Sådan bogføres dine drikkepenge

Her i vores eksempel har vi været ude at spise med en forretningforbindele. Vi har som udgangspunkt et delvist skattefradrag samt delvist momsfradrag for regningen vi modtager. Vi har i vores tilfælde spist for 500 kr og skriver derfor #restaurant og vælger vores scenarie. Så sørger dinero automatisk for det korrekte skat- og momsfradrag.

Med hensyn til drikkepengene på 50 kr,- har vi hverken moms eller skattefradrag for denne andel. Vi skal her trykke “opret ny linje” også vælge kontoen 4260 “ej fradragsberettiget andel”.
når både regningen samt de ekstra drikke penge er indtastet trykker du “godkend” 🙂

Ejer du en restaurant eller lignende og udbetaler dine medarbejdere drikkepenge? Så kan du læse alle regler til drikkepenge her på skat-> https://skat.dk/skat.aspx?oid=1976777

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram