Sådan bogfører du drikkepenge

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 21/03/2024


Vi har alle prøvet at spise på en god restaurant, hvor vi har fået en ekstra god service fra personalet. Tjeneren har gjort sig fortjent til drikkepenge, så efter du modtager regningen, lægger du 50 kr. oven i til personen.

De 50 kr., som du lige har givet, står ikke på kvitteringen og er heller ikke noget du må fratrække i dit regnskab som en udgift. Det skal dog stadig bogføres, så din bank stemmer, med det beløb der er trukket fra kortet.

Ejer du en restaurant eller lignende, og udbetaler du drikkepenge til dine medarbejdere? Så kan du læse alle regler omkring drikkepenge på skat.dk.

Sådan bogføres dine drikkepenge

Her i vores eksempel har vi været ude at spise med en forretningsforbindelse. Vi har som udgangspunkt et delvist skattefradrag samt delvist momsfradrag for regningen, vi modtager. Vi har i vores tilfælde spist for 500 kr. og skriver derfor #restaurant og vælger vores scenarie. Så sørger Dinero automatisk for det korrekte skat- og momsfradrag.

Med hensyn til drikkepengene på 50 kr. har vi hverken moms eller skattefradrag for denne andel. Vi skal her trykke Opret ny linje og vælge kontoen “4260 – Ej fradragsberettiget andel”. Når både regningen samt de ekstra drikkepenge er indtastet, trykker du Godkend 🙂

Ejer du en restaurant eller lignende, og udbetaler du drikkepenge til dine medarbejdere? Så kan du læse alle regler til drikkepenge her på SKAT: https://skat.dk/skat.aspx?oid=1976777

[/pro]

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram