Sidst opdateret 07/03/2019

Kunstnermoms (5%) – Sådan laver du en faktura med kunstnermoms

I denne guide kan du se, hvordan du nemt opretter en faktura med kunstnermoms. Det gælder altså den specielle 5%-regel, som kunstnere kan anvende. Vi har i Dinero gjort det supernemt for jer kunstnere 🙂

Trin 1 – Opret en ny konto med kunstnermoms

Først skal du oprette en ny konto. Det gøres ved at gå til:

Mappen (regnskab) –> Kontoplan –> Opret konto –> Konto

Herefter kan du udfylde:

Kontonr: 1020, Kontonavn: Kunstner, Moms: KUNST – Kunstnermoms.

Her er det vist, hvordan kontoen skal udfyldes:

Tryk til sidst på ‘Opret konto’.

Trin 2 – Opret fakturaen med den nye konto

Nu hvor kontoen er oprettet, så mangler du at oprette en faktura, hvor den nye konto er valgt.

Det gøres ved at oprette en ny faktura:

Salg –> Ny faktura. I ‘beskrivelsesfeltet’ kan du skrive navnet på produktet og herefter oprette et nyt produkt.

Herefter vil du få vist dette skærmbillede, hvor du kan oprette et nyt produkt og vælge den nye konto ‘Kunstner’.

Når du har gemt produktet, vil konto ‘1020 – Kunstner’ med 5% moms fremgå, når du i fremtiden vælger dette produkt. Dette kan du altid se på fakturaen her:

Skærmbillede 2015-09-15 kl. 13.18.34