Screenshot/skærmbillede – Sådan tager du et screenshot/skærmbillede

• Læsetid: under 2 minutter

• Sidst opdateret 15/10/2020

Når vi skal hjælpe dig i supporten, er det ofte en fordel at få et screenshot/skærmbillede af, hvad du ser på din skærm. Se her, hvordan du laver et screenshot på Mac og Windows.

Sådan tager du et screenshot/skærmbillede

Screenshot på Mac

Tryk på følgende taster samtidig: cmd + Shift + 4 – efterfølgende kan du markere det, du gerne vil tage et billede af.

Når dette er gjort, bliver dit skærmbillede gemt på skrivebordet.

Skærmbillede på PC – Windows 8 og 10

windows-tasten

Hvis du vil tage et screenshot på Windows 8 og 10, skal du blot trykke på følgende taster samtidig: Windows-tasten +PrtScn.

Når dette er gjort, bliver dit skærmbillede gemt under –> Billeder –> Screenshots.

Screenshot på Windows Vista og Windows 7

1. Tryk på Print Screen “PrtScn” –> Print Screen er placeret i området øverst til højre på tastaturet (se evt. billedet oven for).

2. Klik på Start, klik på Tilbehør, og klik derefter på Paint.

3. Klik på Rediger i vinduet Paint, og klik derefter på Sæt ind.

4. Klik på Filer, når billedet vises i vinduet Paint, og klik derefter på Gem som.

5. Skriv et navn til skærmbilledet i feltet Filnavn i dialogboksen “Gem som”, og klik derefter på Gem.

Sådan sender du dit skærmbillede til Dinero support

Når du chatter med os kan du sende dit skærmbillede til os via chatten. Det gør du ved at klikke på papirklippen -> “Send fil” (som vist i nedenstående skærmbillede). Har du henvendt dig på mail vedhæfter du blot skærmbilledet til mailen.

Vedhæft fil på chat