Spring til indholdet

Sidst opdateret 29/04/2019

Rabat på faktura – Sådan giver du dine kunder rabat

Du har to muligheder for at give dine kunder rabatten på fakturaen. Den første er den nemmeste, men det er selvfølgelig helt op til dig, hvordan du ønsker, det skal se ud på fakturaen. Derfor gennemgår vi dem begge nedenfor.

For at lave rabatten på dine fakturaer, skal du gå til til Salg –> Ny faktura.

Metode 1 – Giv rabat i procent

I linjerne på fakturaen kan nu direkte give rabat på det enkelte produkt.

På fakturalinjen skriver du blot, hvor meget rabat der skal være – og så udregner Dinero resten selv. Som eksempel har vi i nedenstående skærmbillede givet 20% på produkt 1 og 25% på produkt 2. Varens pris fratrukket rabatten kan nu ses i “Pris”-kolonnen til højre.

Metode 2 – Giv rabat i kroner

Hvis du ønsker at skrive et beløb ind som rabat kan du også gøre det. Så skal du blot skrive et minus foran rabat-beløbet.

Lad os tage et eksempel.

Du skal lave en faktura på 1.000 kr. ex. moms og vil give 100 kr. ex moms i rabat. Det udfylder du nu således på fakturaen:

Tips og bonusinfo

  • Giver du ingen rabat på fakturaen, vil feltet “Rabat” naturligvis ikke fremgå af fakturaen. Tryk eventuelt på “Vis preview” for at se, hvordan fakturaen ender med at se ud.
  • Rabatten modregnes nu på den konto, du har bogført dit salg på. I ovenstående eksempel vil den modregnes på konto 1000 – Salg af varer/ydelser m/moms.
  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Så mange har tilmeldt sig

0

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?