Sådan giver du dine kunder rabat på faktura

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 05/03/2024


Du har to muligheder for at give dine kunder rabatten på fakturaen. Den første er den nemmeste, men det er selvfølgelig helt op til dig, hvordan du ønsker, det skal se ud på fakturaen. Derfor gennemgår vi dem begge nedenfor.

For at lave rabatten på dine fakturaer skal du gå til til Salg Ny faktura.

Metode 1 – Giv rabat i procent

I linjerne på fakturaen kan du give rabat på det enkelte produkt.

På fakturalinjen skriver du blot, hvor meget rabat der skal være – og så udregner Dinero resten selv. Som eksempel har vi i nedenstående skærmbillede givet 20% rabat på produkt 1 og 25% på produkt 2. Varens pris fratrukket rabatten kan nu ses i “Pris”-kolonnen til højre.

Første rabat i procent

Metode 2 – Giv rabat i kroner

Hvis du ønsker at skrive et beløb ind som rabat kan du også gøre det. Så skal du blot skrive et minus foran rabat-beløbet.

Lad os tage et eksempel.

Du skal lave en faktura på 1.000 kr. ex. moms og vil give 100 kr. ex moms i rabat. Det udfylder du nu således på fakturaen:

Rabat på faktura

Tips & bonusinfo

  • Giver du ingen rabat på fakturaen, vil feltet “Rabat” naturligvis ikke fremgå af fakturaen. Tryk eventuelt på Vis preview for at se, hvordan fakturaen ender med at se ud.
  • Rabatten modregnes nu på den konto, du har bogført dit salg på. I ovenstående eksempel vil den modregnes på konto 1000 – Salg af varer/ydelser m/moms.
Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram