Sådan håndterer I foreningens udlæg

• Læsetid: under 2 minutter

• Sidst opdateret 20/05/2021

Når foreningen eller et medlem af foreningen køber noget til virksomheden med private penge, kaldes det et udlæg. I guiden nedenfor gennemgår vi, hvordan I håndterer processen med at tilbagetale de penge i Dinero.

Bogføring af købet samt tilbagebetalingen

1. Gå ind i et almindeligt købsbilag og udfyld bilaget som I normalt ville gøre ved et køb. I vores eksempel har vores medlem Frederik lagt ud for købet af Dinero Pro.
    I “beholdning” vælger I nu “Udlæg”, og i beskrivelsen forklarer I. hvem der har lavet købet, så I i fremtiden lettere kan holde styr på det.

Når I har udfyldt købsbilaget korrekt som på billedet ovenover, trykker I godkend.

2. Når tilbagebetalingen fra foreningskontoen sker til dig eller medlemmet, skal det bogføres.

Gå til fanen “bogføring -> skabeloner -> udbetaling af udlæg”

Udfyld nu skabelonen med det beløb, der er tilbagebetalt. Vælg også den konto, beløbet er tilbagebetalt fra. I vores eksemåel har vi tilbagebetalt udlægget fra vores bankkonto.

Når bilaget er godkendt, er vi færdige med bogføringen 🙂