Skift regnskabsprogram til Dinero - vi flytter dit regnskab HELT GRATIS - Læs mere her
X

Opret gratis konto

Derfor skal du passe på med at lave din udvidede selvangivelse selv

Martin Thorborg Sidst opdateret: 06/08/2018
Den 15. juni 2017

Det kan være fristende at kaste sig ud i at lave sin udvidede selvangivelse på egen hånd. Men det kan du desværre ikke bare sådan lige gøre

Skat er nemlig – som du måske allerede ved – en kompliceret størrelse, hvor indberetning ikke ligefrem er gjort nemt for små driftige iværksættere og enkeltmandsvirksomheder og PMV’ere. Desværre.

Skattefradrag er fantastiske

Men skattefradrag er også med til at gøre det svært at finde frem til dit skattemæssige resultat. Hvis du i 2016 fx har haft indtægter for 250.000 kr. og udgifter for 150.000 kr., så kan vi nok hurtigt blive enige om, at differencen (eller overskuddet) er 100.000 kr.

Så skulle man tro, at du bare skal indtaste 100.000 kr. ovre ved Skat – men så nemt er det desværre ikke. Regnestykket ovenfor er det, vi kalder det regnskabsmæssige resultat, og det er langtfra altid det samme som det skattemæssige resultat (det, som Skat vil have).

Der er nemlig en række skattemæssige fradrag, der skal tages højde for. Fx hvis du har fri telefoni og/eller internet, har givet en gave til en forretningsforbindelse, eller hvis du har været ude og spise med en forretningsforbindelse – og der kunne nævnes mange flere eksempler.

Det gode er, at du får skattefradrag. Men det besværlige er, at der ikke findes én entydig fradragssats. Nogle gange får du fuldt fradrag, andre gange 25% – og så findes der tilfælde, hvor du ikke får noget som helst i fradrag.

Det gode ved disse er, at du får skattefradrag. Men det besværlige ved skattefradrag er, at der ikke findes én entydig fradragssats. Nogle gange får du fuldt fradrag, andre gange 25% – og så findes der tilfælde, hvor du ikke får noget som helst i fradrag. Forskellene skal du dog ikke spekulere på, når du bruger Dinero Crowd. Vi har fuldstændig styr på dine fradrag.

Med Dineros Skattepakke får du alle tallene til din udvidede selvangivelse. Dem indtaster du efterfølgende hos SKAT, og på den måde kan du efter cirka 20 minutter sænke skuldrene og slappe af igen. Så nemt kan det gøres.

Overhold deadline – eller host op med pengene

Det her er vigtigt: Du skal have udfyldt og godkendt din selvangivelse hos Skat senest den 2. juli. Det er Skats deadline. Overholder du ikke den, så må du hoste op med penge til skattefar.

Så her kommer de kedelige facts:

Har du ikke ordnet din selvangivelse til tiden, skal du betale et skattetillæg på 200 kr. pr dag, fristen overskrides (højst 5.000 kr. i alt). Hvis din skattepligtige indkomst ikke overstiger 467.300 kr. (2016), er skattetillægget 100 kr. pr. dag, du overskrider fristen (højst 2.500 kr. i alt).

Lad mig komme med at kvalificeret gæt: De penge kan du bruge bedre et andet sted i din virksomhed?

Få styr på selvangivelsen nu

 

 • john hannover
  19/06/2017

  Martin – jeg er ikke klar over, om I allerede i Dinero har indbygget en funktion – ikke bare for personlig virksomhed men for selskaber også, hvor man IKKE kan trykke afslut regnskabsår uden først at skulle besvare nogle af de ting jeres fine selvangivelse for personlig virksomhed jo gør
  F.eks.

  Har du et varelager – så skal du nu indtaste værdien/indkøbsværdien af det. ( og programmet kan jo så selv lave reguleringen da det kender det indgående varelager (for helt nye er rundt 0)

  Jeg ser utroligt mange der helt glemmer at få reguleret for varelager.

  Samme naturligvis med fradrag for f-.eks repræsentation og gaver osv – hvor crowden dog allerede gør meget til, at man kan få det ind på ret konto

  For personlig virksomhed er svaret – køb selvangivelses funktionen, men selv for selskaber ville “tvungne spørgsmål ved valg af afslutning – om f.eks. varelager mm – være super

  Dinero – det hjælpsomme program 🙂

 • Theis, Dinero
  20/06/2017

  Hej John,

  Det er bestemt en god idé, som vi så sent som igår vendte på kontoret. Ingen tvivl om, at det vil hjælpe flere virksomheder til at få helt styr på at få det hele med 🙂

  God dag til dig.

 • Karina Pultz
  30/06/2017

  Hej Dinero,

  Jeg har først oprettet virksomhed i i april i år. Så det er vel først næste år, at jeg skal lave selvangivelse?

  Bedste hilsner,

  Karina

 • Jannik
  30/06/2017

  Hej Karina,

  Jo, det er helt korrekt – den udvidede selvangivelse skal du først lave i 2018, for skatteåret 2017 🙂

  Tag fat i os på supporten chat/mail hvis vi ellers kan hjæpe.

  Hav en dejlig weekend

  De bedste hilsner
  Jannik – Dinero

 • jens nielsen
  05/10/2017

  APS selskabet er oprettet i november 2016 og har 1. regnskabsår fra 11/16 – 12/17. Det betyder vel at første gang der skal afleveres regnskab er senest 2. juli 2018?

  mvh
  jens

 • Theis Jørgensen
  05/10/2017

  Hej Jens

  Som ApS er dine regler lidt anderledes.

  Der skal du have afleveret en årsrapport – typisk den sidste dag i maj måned. Men det er korrekt, at du først skal aflevere det i 2018
  for dit regnskabsår 🙂

  De bedste hilsner
  Theis

Skriv en kommentar

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.

Tilmeld dig og få styr på dit regnskab

Kom i gang med det samme - det er helt gratis og uden binding