Analyse: Corona-krisen raser – men iværksætteriet boomer

Fra den 11. marts til den 7. december 2020 er der stiftet flere enkeltmandsvirksomheder end i samme periode sidste år. Læs hele analysen fra Dinero her – og se, hvordan udviklingen har været i din kommune eller din branche


Onsdag den 11. marts 2020 var en skelsættende dato i nyere dansk historie. Statsminister Mette Frederiksen annoncerede på et pressemøde nedlukningen af store dele af Danmark. Straks efter fulgte en kraftig opbremsning i antallet af nystiftede virksomheder.

Hele 34 procent faldt antallet af nystiftede enkeltmandsvirksomheder fra den dato og resten af marts sammenlignet med samme periode året før. I april faldt antallet med 14 procent.

Heldigvis stoppede den negativ tendens – og faktisk er antallet af nystiftede enkeltmandsvirksomheder i perioden fra statsministerens pressemøde til den 7. december 1,5 procent højere end sidste år. Det, synes vi, er en glædelig nyhed.

Vi har analyseret de nystiftede enkeltmandsvirksomheder, og nedenfor kan du få et overblik over, hvordan udviklingen har været på henholdsvis kommune- og brancheniveau sammenlignet med samme periode sidste år.

Nye enkeltmandsvirksomheder – kommuner

Den største stigning i antallet af nystiftede enkeltmandsvirksomheder er sket i Hvidovre Kommune. Her er stiftet hele 52 procent flere enkeltmandsvirksomheder fra den 11. marts til den 7. december 2020 sammenlignet med samme periode sidste år.

Hold musemarkøren over din kommune og se, hvor mange procent antallet af nystiftede virksomheder er steget (eller faldet) fra den 11. marts til den 7. december i år sammenliget med samme periode sidste år. Du kan også finde din kommune i tabellen umiddelbart under danmarkskortet.

Hvis der står et minustegn, betyder det, at antallet af nystiftede enkeltmandsvirksomheder er faldet med det givne antal procent. Hvis der ikke står et tegn foran tallet, er der tale om et stigning på det angivne antal procent.

Nye enkeltmandsvirksomheder – udvalgte brancher

Her kan du dykke ned i, hvordan udviklingen i nystiftede enkeltmandsvirksomheder har været på brancheniveau. For overblikkets skyld har vi i tabellen kun medtaget brancher, hvor der både i år og sidste år (fra den 11. marts til den 7. december) er stiftet minimum 25 enkeltmandsvirksomheder.

Datagrundlag

En ny enkeltmandsvirksomhed er en nyregistreret enkeltmandsvirksomhed i CVR. Undersøgelsen afdækker perioden fra den 11. marts, hvor statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde lukkede store dele af erhvervslivet, til og med den 7. december. Kilde er Det Centrale Virksomhedsregister (CVR).

Henrik Alexandersen
Henrik Alexandersen Dinero
Henrik er kommunikationsmedarbejder hos Dinero. Fra sit skrivebord knokler han hver dag for at fortælle de gode historier til såvel Dinero-brugere som verden udenfor på en måde, så vi alle kan læse med.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram