Ansøg om iværksætter-legatet

Vores Iværksætterlegat er på 10.000 kroner. Det uddeles én gang årligt i oktober. Søg legatet for 2024 via formularen nedenfor.

Vi har stiftet et iværksætterlegat på 10.000 kroner for at spæde til tilværelsen for en iværksætter, som er i gang med at starte virksomhed. Søg legatet for 2024 nedenfor 👇🏼

Legatmodtager 2022

Der skulle en fyreseddel fra arbejdsgiveren til, før Willi Squindo kastede sig ud livet som selvstændig.

Da han havde orlov til at læse til friluftsvejleder på VIA i Viborg, fik han en fyreseddel fra sin tidligere arbejdsgiver. Da det første chok havde lagt sig efter cirka 10 minutter, røg armene i vejret, og han jublede.

I dag udbyder han friluftsaktiviteter til personer med et handicap, og så er han modtager af Visma Dineros Iværksætterlegat 2022. Mød Willi her.

Hvorfor et legat?

Det er sjette år i træk, vi uddeler legatet – og det gør vi for at støtte op om de mennesker, der tager springet og bliver selvstændige. For livet som iværksætter kan være hårdt – især i opstartsfasen. Det ved vi selv, da mange af vores ansatte, inkl. vores stiftere, har en virksomhed. Det håber vi, at I kan mærke brænder igennem i alt det, vi foretager os.

Om det drejer sig om support, nyt design, nye funktioner/udvidelser eller andet, så er formålet altid at skabe det bedst mulige regnskabsprogram og dermed gøre livet som iværksætter lettere.

Sagt på en anden måde: Vi elsker iværksætteri og iværksættere!

Og netop derfor lancerer vi et Iværksætterlegat på 10.000 kroner.

Iværksætterlegatet giver mulighed for at forbedre vilkårene som iværksætter i en tid, hvor man sover for lidt, arbejder for meget, spiser for usundt, bevæger sig for lidt og bruger for lidt tid med familie og venner, fordi man knokler med at opbygge og udvikle sin virksomhed.

Hyldest til iværksætterånden

Legatet er blot én vej til at støtte iværksætterånden i Danmark – et ønske, vi også understøtter ved at stille vores gratisversion til rådighed, så idérige sjæle uden en krone på lommen kan komme godt i gang med tilværelsen som selvstændige.

Derudover har vi udviklet værktøjet Visma Rating, som hjælper med at skabe større gennemsigtighed mellem virksomheder og gør det nemmere at navigere som helt ny iværksætter.

Du kan bruge Visma Rating til at holde øje med dine kunder og følge med i, om der sker store ændringer hos dem – fx hvis din kunde pludselig er under konkurs.

På den måde fungerer Visma Rating som dit gratis kreditvurderingsværktøj til at få indsigt i forskellige kunder.

Hvem kan søge vores Iværksætterlegat?

Du kan søge om vores Iværksætterlegat, hvis du har startet virksomhed indenfor de seneste 24 måneder. Det er ikke et krav, at du er bruger af Dinero.

Det vil sige, at du kan søge om iværksætterlegatet i 2024, hvis du har startet ny virksomhed mellem den 1. oktober 2022 og 1. oktober 2024.

Vi skal have din ansøgning til iværksætterlegatet 2024 på formularen nedenfor senest 1. oktober 2024.

Sådan søger du iværksætterlegatet

For at søge om vores Iværksætterlegat skal du sende en skriftlig ansøgning via vores formular. Send maksimalt én A4-side, hvor du fortæller, hvorfor du skal modtage iværksætterlegatet.

I din ansøgning skal du fortælle:

  • hvad din virksomhed laver
  • hvor din virksomhed er i dag
  • hvad du vil bruge pengene til, hvis du får iværksætterlegatet.

Derudover skal du vedhæfte dokumentation for, at du er ejer af virksomheden – det kan fx være virksomhedens registreringsbevis.

Ansøg om vores Iværksætterlegat 2024

Ansøgningen skal indsendes via nedenstående formular senest 1. oktober 2024.

  • Maks. filstørrelse: 128 MB.
    Ingen fil valgt
  • Maks. filstørrelse: 128 MB.
    Ingen fil valgt

Sådan behandler vi ansøgninger om iværksætterlegatet

Når du har ansøgt, gemmer vi dine oplysninger, indtil vi har fundet en modtager af årets iværksætterlegat og op til et år herefter. Derefter bliver indsendt data slettet.

Modtageren af vores Iværksætterlegat bliver offentliggjort på vores sociale medier, i pressemeddelelser, under menupunktet “Tidligere modtagere af iværksætterlegatet” her på siden og på andre sider på dinero.dk.

Ønsker du, at dine data slettes tidligere? Så send en mail til info@dinero.dk. Vælger du at få slettet dine data, før vi har fundet en modtager af legatet, er du ikke længere med i puljen af potentielle legatmodtagere.

Udvælgelsen bliver foretaget af en intern komité i Dinero. Modtageren af legatet bliver kontaktet direkte af Dinero og offentliggøres som nævnt ovenfor.

Lidt anden praktisk information

Iværksætterlegatet udbetales som B-indkomst til ansøgerens konto. Legatmodtageren er selv ansvarlig for at betale skat af vores Iværksætterlegat.

Du kan søge, hvis du har startet din virksomhed mellem 1. oktober 2022 og 1. oktober 2024.

Tidligere modtagere af vores Iværksætterlegat

2021: MÆT – frisk hundemad

2020: Proparent med produktet “Prepbottle”

2019: Jens Kristian Povlsen – Thy Sejlmager

Første modtager af vores Iværksætterlegat blev fundet i oktober 2019.

Vi uddeler iværksætterlegatet sjette gang i oktober 2024. Vinderen offentliggøres her på siden og på andre Dinero-kanaler.

Men hvad er et legat?

Et legat er en pengesum, som du kan ansøge om. Du skal som regel sende en formel ansøgning for at komme i betragtning til et legat. I ansøgningen skal du forklare, hvordan du lever op til de krav, der er for at søge legatet.

Der findes et hav af legater og sandsynligvis også et, som du eller en af dine nærmeste kan søge. Der findes legater til udlandsophold (praktik i udlandet), legater til studerende, legater til efterskoleophold, legater til kroniske syge, legater til enlige mødre og legater til psykisk syge.

Samtidigt findes der i Danmark en lang række legater med vidt forskellige formål. Fx Nordea Fondens legat, Novo Nordisk Fondens legat, Oticon Fondens Legat, Nykredit Fondens legat og Kronprins Frederiks legat – Crown Prince Frederik Fund.

Derudover har en række kommuner (fx Københavns Kommune og Odense Kommune) og uddannelsesinstitutioner (fx Københavns Universitet og CBS) legater, som du kan søge, hvis du er målgruppen – så det er bare med at begynde at søge 🙂