Udgivet 26/04/2021

Iværksætteriet voksede i årets første måneder

Henrik Alexandersen
Skrevet af Henrik Alexandersen
Læsetid: under 2 min.
Raket med ild

Nu viser nye tal, som vi har trukket i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR), at der faktisk er stiftet én procent flere enkeltmandsvirksomheder i årets første tre måneder sammenlignet med samme periode sidste år. Og det er en særdeles positiv nyhed efter mere end et år i corona-land.

Skive er den kommune, der har oplevet den største stigning i procent i antallet af enkeltmandsvirksomheder. Antallet af nystiftede enkeltmandsvirksomheder er her steget med 83 procent. Ishøj, Aalborg, Ringsted og Gladsaxe Kommuner er de øvrige kommuner i top fem.

Her kan du se, hvordan udviklingen har været i din kommune:

Østsjælland i top – Vestjylland i bund

Hvis vi zoomer ud og kigger på landsdele, er den største stigning i antallet af nystiftede enkeltmandsvirksomheder sket i Østsjælland. Her er stigningen på 16 procent fra første kvartal 2020 til samme periode i år. I Nordjylland er stigningen ni procent, mens den i Københavns Omegn er seks procent.

Den største nedgang har de oplevet i Vestjylland. Her er antallet af nystiftede enkeltmandsvirksomheder reduceret med ni procent sammenlignet med første kvartal året før.

Datagrundlag

En ny virksomhed i denne undersøgelse dækker over en nystiftet enkeltmandsvirksomhed. Data er trukket i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR). Data er trukket den 13. april 2021.

Henrik Alexandersen
Henrik Alexandersen Dinero
Henrik er kommunikationsmedarbejder hos Dinero. Fra sit skrivebord knokler han hver dag for at fortælle de gode historier til såvel Dinero-brugere som verden udenfor på en måde, så vi alle kan læse med.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram