Jacob har fundet en snydekode til succes

Jacob Krull lever af at være influencer. Selvom han kun er i starten af 20’erne, har han allerede en solid virksomhed, der giver ham en masse spændende oplevelser og følelsen af succes. Han lever livet som iværksætter med en tro på, at alt er muligt – og ja, alt er faktisk muligt, når man har et kendt ansigt.


Personen bag

  • Jacob Krull er 21 år gammel
  • Han går under navnet Jaxstyle og har sit eget tøjmærke, Antisimp
  • Han startede sin karriere, mens han boede hjemme hos sine forældre i Nordjylland

Når arbejde bliver fritid

Jacob Krull lever af at lave indhold til YouTube, Twitch, TikTok og Instagram. Her kan hans mange fans følge med, når han spiller computerspil, og så kan de opleve glimt af både hverdag og fest, når Jacob deler ud af sit liv foran et kamera.

– Jeg spiller computer, og jeg er ude at lave ting i min “fritid”. Jeg optager, hvad jeg laver; jeg optager ferier,  jeg optager familiearrangementer, forklarer han og uddyber.

Alt det jeg laver, som en knejt på 21 år nu gør, det kan jeg tage ud og filme. Og så har jeg også nogle lidt federe muligheder end bare at lave det, som en normal 21-årig laver. 

Når Jacob fortæller om sin hverdag, gestikulerer han et anførselstegn omkring ordet “fritid”. Det kan nemlig være svært at skelne mellem arbejde og fritid, når man har Jacobs jobbeskrivelse, og ofte kan de to ting flyde sammen, når man elsker det, man laver, forklarer han.

– Alle iværksættere vil nok ikke indrømme, at de bruger deres fritid på at arbejde, men det er jo fordi, man ikke føler, at det er et arbejde, fordi man er så passioneret omkring det. 

Jacob Krull omsætter for 1.400.000 kr.

Influencer og millionær

Jacob Krulls passion er også en gunstig indtægtskilde. Han har opbygget sin karriere gennem mange år, og i dag er han en af de største influencere på streaming-platformen Twitch – og det kan mærkes økonomisk.  

– Dengang jeg gik i gymnasiet, der har jeg nok omsat for 500.000 – 600.000 ish, og så nu her, hvor jeg er gået fuldtid på det, er det nok omkring 1,5 – 2 mio. kr. årligt i omsætning. 

I takt med den økonomiske medvind er Jacob begyndt at outsource noget af sit arbejde, så han kan koncentrere sig om det, han er allerbedst til. På den måde kan han skrue op for kvaliteten af indholdet ved at hyre klippere, kamerafolk og managere, mens han selv kan lægge kræfter i den kreative proces.

Et kendt ansigt kan åbne døre

Den 21-årige influencer har opbygget sin virksomhed, så han får indkomst fra flere forskellige kilder. Han får blandt andet reklameindtægter fra YouTube, og så samarbejder han med en masse forskellige brands, der betaler ham for at omtale deres produkter. 

Som influencer har Jacob dog særligt en fordel: Hans person er et veletableret brand, hvilket giver ham et stort forspring, når han kaster sig ud i nye forretningsmodeller. Jacob har blandt andet lavet et tøjmærke, der omsatte for over en million indenfor den første weekend. 

Den eneste forskel der er på de andres forretning og min forretning, det er jo, at jeg har folk, der ser på mig fra starten af. Så hvis jeg lancerer et produkt ud af ingenting, jamen så har jeg i forvejen måske 50.000 – 200.000, der ser det produkt.

– Det er lidt en snydekode. Jeg kan bare starte virksomheder til højre og venstre. Jeg kan lave tøj, jeg kan lave fodbolde, jeg kan lave træningstøj, jeg kan lave en parfume, jeg kan lave køkkenudstyr. Jeg kan lave alt det her, fordi folk følger med, understreger han, og uddyber, at så længe produkterne er relevante for målgruppen, er alt muligt.

Derfor har Jacob nu kastet sig ud i en karrierevej som DJ, og han har allerede en fyldt kalender. I starten var han i tvivl om, hvorvidt han kunne løfte opgaven. Men så huskede han sig selv på, at hvis tøjbranchen står vidt åben for et kendt ansigt, hvorfor skulle entertainingmarkedet så ikke også være en mulighed.

En formue til en vigtig fond

For den 21-årige influencer er det ikke kun den private indtjening, der brager derudaf. Han kan nemlig også bruge sin popularitet til at samle penge ind til en god sag.  

Sidste år indsamlede Jacob over 1.000.000 kr. til Psykiatrifonden. Det gjorde han ved at filme sig selv nonstop i fire døgn, mens donationer fra hans mange fans væltede ind. Det endte med at blive den største personlige indsamling til fonden nogensinde.

Indsamlingen var en stor oplevelse for ham og et bevis på hans succes som influencer. Men Jacob er meget bevidst om, at succes kan komme og gå. Fordi virksomheden er bygget op omkring hans person, kan det være en udfordring ikke at lade sig påvirke mentalt engang imellem. 

Alligevel har han ikke travlt med at finde en mere konventionel levevej – også selvom hans mor ofte spørger ham, om han ikke snart skal få sig en uddannelse. Der er nemlig stadig masser af spændende muligheder, der venter på at blive udforsket. 

 

Pernille Madelaire – Visma Dinero
Pernille Madelaire Dinero
Pernille er content writer hos Dinero. Sammen med sine dygtige kollegaer producerer hun artikler og indlæg til hjemmesiden. Hendes fornemmeste opgave er at formidle kompliceret regnskabsrelateret indhold, så du kan blive klogere på alle de vigtige begreber og regler, der er værd at kende til som selvstændig.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram