Legatmodtageren Sebastian vil sælge frisk hundemad til udlandet

Egentlig var MÆT bare sjov og ballade, da coronavirus ramte Danmark. Nu er virksomheden modtager af Visma Dineros Iværksætterlegat på 10.000 kroner


Mød Lenni: En sød, kærlig (og allergivenlig) wheaten terrier, som til daglig bor på Østerbro i København hos Sebastian og Petra.

I dette iværksættereventyr spiller Lenni hovedrollen. For uden Lenni var virksomheden MÆT måske aldrig blevet til virkelig.

Virksomheden MÆT er en klassisk iværksætterhistorie: Ægteparret Sebastian og Petra så et hul i markedet og besluttede sig for at gøre noget ved det. De begyndte at lave frisk hundemad; både til Lenni og til alle andre hunde i Danmark.

– Jeg har boet i England og Canada og set, at de var længere fremme i forhold til hundemad, ligesom de er i Finland, hvor Petra kommer fra. Men det findes ikke i Danmark, Sverige og Norge. Her kan man ikke købt et nemt, lækkert måltid med friske råvarer til sin hunde, så vi besluttede os for selv at lave det, siger Sebastian.

Sjov og ballade

Virksomheden startede som et hobbyprojekt, fordi Lenni fortjente lækker og sund hundemad. Det startede som “sjov og ballade”.

Men så ramte coronavirus Danmark, og der var pludselig ledige timer i Sebastians ellers normalt tætpakkede konsulent-kalender.

– Vi tænkte, der måtte være andre, der ville give deres hunde lækker, frisk mad, og som heller ikke havde lyst til mad fra frost eller dåse. Vi testede markedet på Instagram, kørte lidt kampagne og begyndte at sælge første parti, siger Sebastian.

Vi tænkte, der måtte være andre, der ville give deres hunde lækker, frisk mad, og som heller ikke havde lyst til mad fra frost eller dåse.

I dag sælger MÆT hunde-måltidskasser fra egen webshop, og så findes deres produkter i 13 butikker. De er godt i gang, men langt fra færdige med deres mission om at servere sund mad til menneskets bedste ven.

–Vi er stadig på et meget tidligt stadie. Det er svært at lave ernæring til hunde, for de skal have grøntsager, mineraler, proteiner osv., nøjagtigt ligesom mennesker skal. Vores mål er, at vi skal ud i foderforretninger og supermarkeder rundt omkring i hele Danmark, siger Sebastian.

– Måske skal vi levere det hjem til kunderne, måske skal nemlig eller føtex levere det. Produktet skal være tilgængeligt, og så skal vi skabe awareness. Når vi har fat i Danmark, skal vi til Tyskland, Sverige, Norge og Frankrig.

Portræt af MÆT founders

Samarbejde med Københavns Universitet

Det næste skridt for MÆT er at lave et større studie med Københavns Universitet. Her ønsker de at dokumentere langtidsforbedringerne ved at skifte til frisk hundemand.

De 10.000 kroner fra Visma Dineros Iværksætterlegat skal bruges til at forbedre deres snacks og få lavet design.

– Vi skal primært bruge pengene på at undersøge, hvad de bedste hundesnacks er og få lavet flot design. Vi er stadig meget i prøvefasen, og vi skal have lavet vores snacks færdige. Vi startede med frisk hundemad, nu laver vi også snacks – og på sigt vil vi lave sundt legetøj til hunde. Vi vil det bedste for hundene, siger Sebastian.

Du finder MÆT’s produkter her.

Om Iværksætterlegatet

Vi vil gerne give en økonomisk håndsrækning til en ny virksomhed, som forsøger at finde fodfæste. Derfor har vi stiftet et Iværksætterlegat på 10.000 kroner.

Næste ansøgningsfrist er den 1. oktober 2024 – men ansøg gerne allerede i dag. Læs mere her.

Henrik Alexandersen
Henrik Alexandersen Dinero
Henrik er kommunikationsmedarbejder hos Dinero. Fra sit skrivebord knokler han hver dag for at fortælle de gode historier til såvel Dinero-brugere som verden udenfor på en måde, så vi alle kan læse med.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram