Louise laver podcast og nyder det frie liv

Efter mange år som lønmodtager måtte Louise Luckow sadle om for at imødekomme en livslang passion. I dag er hun coach, står bag flere populære podcasts, og så lever hun et frit liv, hvor hun selv sætter rammerne. For Louise er trivsel og meningsfuldhed nemlig to meget vigtige ingredienser i et godt arbejdsliv.


Personen bag

  • Louise Luckow bor i København
  • Hun er vokset op som enebarn og drømte i flere år om at blive frisør
  • Hun står bag podcastene Parforhold #UdenFilter og På Indersiden

Vejen til drømmen

Louise Luckow er meget interesseret i at forstå menneskets psyke. Faktisk har den slags store spørgsmål altid fyldt meget i hende. Lige fra hun var en lille pige, vandrede hendes tanker mod de dybe, eksistentielle spørgsmål, husker hun. 

Derudover har hun altid været lyttende og nærværende i mødet med andre mennesker og deres udfordringer i livet. Alligevel tog det hende mange år på arbejdsmarkedet, før hun begyndte at fokusere på det, hun virkelig brænder for. 

Louises tidlige erhvervsliv tog udgangspunkt i en kontoruddannelse, der førte hende videre til “det første og det bedste job”, forklarer hun. Det blev et job i telebranchen, hvor hun arbejdede i syv år. 

– Efter syv år ramte jeg simpelthen en mur, hvor jeg kunne mærke, at jeg manglede noget mere mening med det, jeg lavede. Så i en lang periode havde jeg faktisk svært ved helt at fungere og helt at kunne komme op om morgenen, fortæller hun og fortsætter:

– Det var oplevelsen af, at det på et eller andet plan var skruen uden ende. Jeg møder ind hver dag, trykker på nogle taster, får nogle tal i orden, får nogle ting til at fungere, for at den her virksomhed kan køre rundt. Men i sidste ende var jeg bare en brik i et stort spil, og for mig føltes det ikke meningsfuldt i længden.

Derfor var der til sidst ingen anden udvej end at sige op. Så det gjorde hun, selvom hun ikke anede, hvad hun så skulle leve af. Men heldigvis kom erkendelsen – i form af en Facebook-reklame for en coachinguddannelse. 

Blod, Sved og Iværksætteri

Vidste du, at Dinero har en podcast? I Blod, Sved og Iværksætteri inviterer vi iværksættere ind for at høre, hvornår iværksætterlivet ikke har været en dans på roser. Vi sætter fokus på de nedture, bump og nederlag, alle iværksættere løber ind i. Du finder den her.

Hov, der var den! 

Det var følelsen, der bragede igennem hende, da det gik op for hende, at hun nu var på vej ind i et nyt og spændende kapitel.

Fra hamsterhjul til hjerteblod

I dag er Louise Luckow selvværdscoach. Hendes indkomst stammer primært fra klientsessioner, lejlighedsvise kurser og events, og så laver hun en hel masse podcast. 

Hun beskæftiger sig med sindet og alle de dybe, vigtige spørgsmål i et menneskes liv. Det gør hun blandt andet gennem den succesfulde podcast Parforhold #UdenFilter, som hun producerer sammen med sin medvært, Julie Houe. De penge, de tjener på at lave podcasten, kommer fra sponsorater og reklamer.

– Det er delt op på den måde, at vi kan have en partneraftale, det vil sige et samarbejde med en virksomhed, der vælger at sponsorere nogle afsnit. Så betaler de et specifikt beløb, som bliver aftalt fra gang til gang. Derudover kan der være de her små dynamiske reklamespots, forklarer hun og uddyber:

Vi sætter nogle markører, når vi uploader vores afsnit til platformen, og på de her markører, der må vores bureau sætte reklamespots ind. 

Størstedelen af Louises arbejdsdag foregår på hjemmekontoret i København. Det er en fordel for økonomien, for når det meste foregår digitalt, er udgifterne minimale. Indkomsten svinger en del, og det betyder, at de måneder, hvor pengene strømmer ind, skal kompensere for de mere sløje perioder.

Heldigvis er det ikke noget, der generer iværksætteren, tværtimod, for selvom det selvfølgelig kan være en stressfaktor engang imellem, så åbner arbejdsmodellen også op for en unik mulighed. 

– Der er ikke et loft. Hvis jeg er ansat i en virksomhed, så får jeg en aftalt løn, som jeg kan forhandle en gang om året,
 og måske kan jeg få lidt ekstra. Men der vil altid være en form for loft. Det er der ikke, når jeg er selvstændig, forklarer hun og understreger:

– Hvis jeg har lyst til at lave magi, så kan jeg gøre det, og så kan jeg tjene uanede mængder penge på en måned.


Alligevel er det ikke pengene, der driver værket. Det, der betyder allermest for Louise Luckow, er nemlig friheden til at lægge fokus de steder, hvor det føles rigtigt. 

Om at være tro mod sig selv

For Louise er forretningen en livsstil, og det er vigtigt, at der er plads til mere end bare en karriere. Der skal være rum for kreativitet, mavefornemmelser, spontane indskydelser, trivsel og meningsfuldhed. 

Jeg kan godt lide at rejse rigtig meget. Jeg har skabt en måde at drive min virksomhed på, som gør, at jeg kan tage den med mig ud i verden og drive den andre steder. Jeg kan også holde fri og tage på ferie, når jeg har lyst. Det giver mening for mig.

Derfor er det ikke tallene på bundlinjen, der sætter dagsordenen. Det er derimod lysten og den kreative nerve, der fungerer som virksomhedens kompas. Louise trives ikke med systemer og femårsplaner, og det har taget noget tid at erkende, men i dag ser hun det som en styrke.

– Jeg har brugt tid på at lære at overgive mig til det, der fungerer bedst for mig,
 og vide, at det faktisk er det, der giver mig succes, fortæller hun.

Derfor er det vigtigt for hende at give sin erkendelse videre til alle de spirende iværksættere, der fungerer på samme måde som hende. Prøv den intuitive proces af, lyder rådet, og se, om det er noget for dig. Du kan nemlig sagtens få succes uden at gå op i kolde tal og strategier.

Tag springet!

Louise Luckow har et karaktertræk, der er essentielt i livet som iværksætter: Hun tør at kaste sig ud i tingene. Det gør hun, fordi hun stoler på, at det hele løser sig. Hun har med andre ord tillid til livet, til sig selv og sin egen succes. Derfor lyder opfordringen:

– Du skal gøre det. Og du skal gøre det med en tillid til, at selvom du ikke har alle svarene lige nu, så skal de nok dukke op undervejs, siger hun, og understreger, at vi ikke skal være alt for tryghedssøgende, for det kan være en hæmsko. 

Gå ud, prøv dig selv af, få råd og vejledning der, hvor du kan, men hav dig selv med og tjek ind, om det resonerer og føles rigtigt for dig.

Louise Luckow har bygget sin virksomhed op omkring lysten til at bringe noget mere liv ind i livet, som hun formulerer det. Det kommer ikke kun klienterne og de trofaste lyttere til gode, det har også skabt fundamentet for hendes egen trivsel. 

Hun er derfor et levende bevis på, at man aldrig skal være bange for at gøre tingene på sin egen måde, og at man aldrig må glemme at lytte til sine drømme. 

Pernille Madelaire – Visma Dinero
Pernille Madelaire Dinero
Pernille er content writer hos Dinero. Sammen med sine dygtige kollegaer producerer hun artikler og indlæg til hjemmesiden. Hendes fornemmeste opgave er at formidle kompliceret regnskabsrelateret indhold, så du kan blive klogere på alle de vigtige begreber og regler, der er værd at kende til som selvstændig.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram