Flere nye virksomheder i 2020 end året før

Selvom langt størstedelen af 2020 handlede om coronavirus og den medfølgende krise, så blev der faktisk stiftet flere nye virksomheder end året før


Der findes næppe mere end en håndfuld mennesker på verdensplan, som ikke synes, at 2020 var et vanvittigt år. Og som erhvervsdrivende var det ikke kun vanvittigt. Det er var også frustrerende og ødelæggende.

Men har indbyggerne i Danmark så opgivet drømmen om at starte egen virksomhed, når coronakrisen har raset, og restriktioner gang på gang har spændt ben? Det kunne man sagtens tro. Og det ville da også give god mening.

Svaret er dog (heldigvis) et rungende nej. Faktisk blev der i 2020 stiftet en anelse flere virksomheder end året før. Det viser nye tal fra CVR, som vi i Dinero har analyseret.

Stigningen er lillebitte. Faktisk kun på en halv procent. Men ikke desto mindre er der tale om en stigning midt i en tid, hvor mange frygtede, at dansk erhvervsliv var på vej ud i kæmpestore problemer.

Der er godt nok tale om en lille stigning, men det er stadig absolut positivt i et år, hvor det bare var svært at drive en virksomhed. Blandt andet fordi restriktioner gang på gang stak en alvorlig kæp i hjulet og gjorde det svært at drive en fornuftig forretning

Martin Thorborg, adm. direktør i Dinero

Største stigning i Østjylland

Der blev i alt stiftet 51.033 nye virksomheder i 2020. Året før var antallet 50.765.

Den største stigning i antal nystiftede virksomheder skete i Østjylland. Her steg antallet med 7,7 procent. To andre landsdele har også oplevet stigninger. I Vestjylland steg antallet med 2,5 procent, og i København var stigningen på 2,1 procent.

Her kan du se, hvordan udviklingen har været i de 11 landsdele:

Odder helt i top

De to mest højdespringende kommuner er netop også en del af Østjylland. Odder Kommune oplevede den største stigning fra 2019 til 2020 på hele 24,8 procent, skarpt efterfulgt af Favrskov Kommune med 23,5 procent.

På danmarkskortet kan du se, hvor mange virksomheder der blev stiftet i hver enkelt af landets 98 kommuner. Og i tabellen kan du se, hvordan udviklingen var fra 2019 til 2020 i hver kommune:

Datagrundlag

En ny virksomhed dækker i undersøgelsen over nyregistrerede enkeltmandsvirksomheder, anpartsselskaber (ApS), aktieselskaber (A/S), iværksætterselskaber (IVS), interessentskaber (I/S) eller personligt ejet mindre virksomheder (PMV) i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR). Det er ikke længere muligt at stifte iværksætterselskaber (IVS), men de, der er stiftet i 2019, indgår i undersøgelsen.

En registrering i CVR dækker over etablering af nye virksomheder, skifte i virksomhedsform, omregistreringer, genstarter m.v. i eksisterende virksomheder. Holdingselskaber indgår ikke i undersøgelsen.

Henrik Alexandersen
Henrik Alexandersen Dinero
Henrik er kommunikationsmedarbejder hos Dinero. Fra sit skrivebord knokler han hver dag for at fortælle de gode historier til såvel Dinero-brugere som verden udenfor på en måde, så vi alle kan læse med.

Skriv en kommentar

3 kommentarer

  1. Kære Karsten. Tak for dit spørgsmål. Desværre har vi ikke gravet så dybt i denne omgang – måske skal vi gøre det ved en senere lejlighed. Det er nemlig et lidt større stykke graverarbejde, vi skal i gang med 🙂

  2. Kære Henrik Alexandersen. Jeg ser og kikker på talene for Lyngby-Taarbæk kommune. Det er dejligt med en stigningen. Kan du udfra dine tal ser Hvormange der er omregisteringer af IVS til ApS eller personlige selskaber?

    1. Kære Karsten. Tak for dit spørgsmål. Desværre har vi ikke gravet så dybt i denne omgang – måske skal vi gøre det ved en senere lejlighed. Det er nemlig et lidt større stykke graverarbejde, vi skal i gang med 🙂

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram