Peter laver gakkede quizzer

Hvad gør man, når hele landet lukker, og alle kunderne rykker deres aftaler på ubestemt tid? Man laver en gakket quiz for sine venner – og gør det til en forretning. I hvert fald hvis man hedder Peter Due


Om virksomheden

Navn: Èn Eller Anden Quiz (Jep, det hedder virksomheden)
Hvad: Online quiz
Stiftet: 2021
Facebook / Instagram

Som mange andre motion graphic designere er Peter Due freelancer.

Det betyder en høj grad af frihed, men rimer samtidig på usikker indtægt og kontrakter af varierende længde. Og han har mærket konsekvensen af coronavirus.

Bare et kvarter efter statsministerens pressemøde i marts 2020, som lukkede hele Danmark på grund af coronavirus, landede den første ærgerlige e-mail i indbakken. ’Lad os lige vente og se’, stod der i e-mailen.

– Opgaver blev enten annulleret eller rykket på ubestemt tid. Økonomisk var det ikke et mareridt og bimlende alarmklokker, for jeg har i årevis betalt til en a-kasse. Men det var da sådan lidt ”hvad fanden nu”-agtigt, siger Peter.

Telefonen var stille. Kalenderen pludselig tom. De tyve årlige ture fra Jylland til København for at holde kaffemøder syntes pludselig langt væk. Derfor var Peter nødt til at tænke i nye baner – der skulle ske noget.

– Jeg har altid været tovholder på alle mulige sociale begivenheder for mine venner, og jeg fik mange beskeder om, hvor nederen det hele var. Så jeg sagde til mine venner, at på torsdag skal I have købt snacks og øl, og så laver jeg en gakket online-quiz.

Quiz med grafik og lyd

Og lige netop her blevet frøet til Peters nye virksomhed sået.

Han tog alle sine grafiske evner og sin sans for sjov og kreativ lyd og miksede det hele sammen til et anderledes quizformat, som kunne spilles over Zoom.

– Mine venner syntes, det var sjovt. Og jeg havde det også sjovt. Når jeg trykkede på en knap og afspillede en sjov lyd eller en sjov grafik, eller når jeg fortalte en joke, så fik jeg en reaktion. Og så har jeg i øvrigt en fortid som musiker, og det her var lidt ligesom at stå på scenen igen, siger Peter.

Når Peters venner var underholdt, så kunne alle andre hjemsendte og isolerede danskere vel også være underholdt med hans spritnye quizkoncept, tænkte han. Det skulle i hvert fald prøves af. Peter var i hvert fald sikker på, at konceptet kunne bære, og at kunderne havde penge, der brændte i lommerne.

– Jeg har været i tv-produktionsbranchen i lang tid, og jeg ved, hvor hurtigt folk er klar til at smide mange tusinde kroner efter en fredagsbar. Når mine venner savner fredagsbarer, og mine kolleger i tv-branchen savner fredagsbarer, så savner alle det. Folk trængte til noget socialt. Og det giver noget mere, når man ikke kun skal tænde for at sige hej og skåle, men man har et socialt event, hvor man kan konkurrere og måske endda vinde noget.

Jeg laver en kombination af quiz og banko kombineret med lys og lyd. Mine kunder er ikke stødt på det her før. De synes, det er genialt med en ryste-pose-quiz og underholdning. Og så er der jo hele det element med mig selv som livevært.

Mange kan jo lave en quiz. Hvordan skiller du dig ud?

– Jeg har fået at vide, at ingen gør det, som jeg gør. Jeg laver en kombination af quiz og banko kombineret med lys og lyd. Mine kunder er ikke stødt på det her før. De synes, det er genialt med en ryste-pose-quiz og underholdning. Og så er der jo hele det element med mig selv som livevært. Det er derfor aldrig en standardløsning, men mit flotte fjæs og gode humør, man bliver præsenteret for. Nogle er super meget på, men hvis man bare vil sidde og nyde en øl, så kan man også det.

– Det er 1-2 timers feel good, hvor man hygger med kolleger eller sine venner, og så kan det gøres i det tempo, der passer. Det kan bruges mandag morgen til et personalemøde i en børnehave. Det behøver ikke være noget med en masse øl.

Er din quiz så bare et corona-projekt, som skal lægges i graven sammen med coronavirus?

– Nej, for der kommer stadig til at være behov for noget online. Fx for store virksomheder med afdelinger i flere landsdele eller flere lande. Der vil derfor fortsat være et vist behov for onlineevents. Og faktisk har jeg sideløbende arbejdet med konceptet, så jeg kan lave det live foran folk – til alt fra den lille fredagsbar til den store firmafest. Hér vil jeg endnu mere kunne brænde igennem som vært – med alt hvad det indebærer. Det fysiske livekoncept er jeg klar med fra juni. 

Hvor meget skal quizzen fylde i din fremtid som selvstændig?

– Lige nu er jeg i en ønskeposition, for jeg føler, at jeg får tre timers god energi, hver gang jeg lægger to timer i projektet. Jeg kunne godt tænke mig, at det her blev min primære indtægt, og at jeg brugte en fredag hver måned på at tage ud til et stort liveevent. Men som nævnt, så kan formatet ligeså godt bruges en fredag eller en mandag formiddag. Jeg glæder mig til at brede det endnu mere ud og har allerede fået rigtig mange positive tilkendegivelser.

Skal vi fortælle din iværksætterhistorie? Vi er altid på jagt efter skæve, sjove og anderledes iværksætterhistorier. Har du sådan en, som vi bør fortælle her på bloggen, så smid en mail til henrik@dinero.dk.

Henrik Alexandersen
Henrik Alexandersen Dinero
Henrik er kommunikationsmedarbejder hos Dinero. Fra sit skrivebord knokler han hver dag for at fortælle de gode historier til såvel Dinero-brugere som verden udenfor på en måde, så vi alle kan læse med.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram