Se antallet af nye virksomheder i din kommune

Der blev stiftet 23.980 nye virksomheder i første halvår af 2020. I dette blogindlæg kan du se, hvor mange der blev stiftet i din kommune


Selvom coronakrisen tog en del af vejret fra dansk erhvervsliv, så mistede landets indbyggere heldigvis ikke lysten til at skabe nye virksomheder i første halvdel af 2020. Faktisk blev der stiftet 23.980 nye virksomheder på landsplan. Det svarer til 6,8 nye virksomheder per 1.000 indbyggere.

På Samsø blev stiftet det højeste antal virksomheder, når man sammenligner antallet af nye virksomheder med antal indbyggere. 11 virksomheder per 1.000 indbyggere blev det til på Samsø, som dermed lige nøjagtigt har snuden foran en anden ø-kommune, nemlig Fanø. Her blev stiftet 10,9 nye virksomheder. På de efterfølgende pladser kom Hørsholm, Gentofte og Københavns Kommune.

Se antal nystiftede virksomheder i din kommune i første halvår 2020:

Antallet af nye virksomheder er angivet i antal nystiftede virksomheder per 1.000 indbyggere mellem 18 og 65 år.

Om undersøgelsen:

Datagrundlag:
Antallet af nystiftede enkeltmandsvirksomheder er baseret på et dataudtræk fra CVR den 7. juli 2020. En registrering i CVR dækker over etablering af nye virksomheder, skifte i virksomhedsform, omregistreringer, genstarter m.v. i eksisterende virksomheder. Holdingselskaber, taxibranchen og finansielle brancher (branchekoder startende med 64, 65 og 66) indgår ikke i undersøgelse.

Antallet af nye virksomheder pr. 1.000 indbyggere fremkommer ved at sammenholde antallet af nye virksomheder med antal borgere per primo 2. kvartal 2020. Antallet af borgere er baseret på aldersgruppen 18-64 år, fordi man skal være 18 år for at få et CVR-nummer, og fordi den tidligst mulige folkepensionsalder er 65 år.

Kilde:
Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) og Danmarks Statistik.

Henrik Alexandersen
Henrik Alexandersen Dinero
Henrik er kommunikationsmedarbejder hos Dinero. Fra sit skrivebord knokler han hver dag for at fortælle de gode historier til såvel Dinero-brugere som verden udenfor på en måde, så vi alle kan læse med.

Skriv en kommentar

6 kommentarer

 1. Er det muligt at se præcist, hvilke virksomheder der er stiftet i de forskellige kommuner? Altså de specifikke navne på virksomhederne?

  1. Hej Morten

   Ja det er det, men dog ikke noget vi har indsamlet, vi har bare trukket tallene ud til statistik. 😁

   Når du går ind på cvr.dk kan du under luppen trykke “Afgræns søgning” og så vælge kommune, type virksomheder, brancher og startdato osv. for på den måde at finde præcist de virksomheder du finder interessante. God fornøjelse! 👍

 2. I skal have kigget jeres tal igennem – der mangler et par cifre i nogle af kommunerne (indbyggere 18-64) I fravælger holdingselskaber etc. men hvad med landmænd? (de er f.eks. ikke med i tallene fra Vækstanalyse)

  1. Hej Niels

   Du har da helt ret i, at der mangler et sidste ciffer på nogle af tallene. Den må være kikset da vi tog tallene ud af vores rapport og smed ind på hjemmesiden. Vi får det fikset hurtigt muligt og beklager fejlen.

   Landmænd er inkluderet i tallene. De undtaget brancher er dem vi har noteret. 🙂

 3. Hvordan har I fået indbyggertallet i Viborg Kommune til at være godt 56.000? Der bor lige knap 100.000. Den her analyse kan vi da ikke rigtig bruge til noget på den baggrund.

  1. Hej Niels-Chr.

   Ja det manglede lige i datagrundlaget. Det får vi opdateret. Vi kigger på 18 til 64 år. Tidligste alder man kan stifte en virksomhed og frem til tidligste folkepensionsalder.

   Beklager forvirringen!

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram