Spring til indholdet

Læsetid: 4 minutter

Stor nyhed: Dinero kreditvurderer nu alle landets selskaber

Fra i dag har du som Dinero-bruger adgang til kreditvurderinger af samtlige danske selskaber, som har offentliggjort minimum et årsregnskab. Kreditvurderingerne kan du bruge til at navigere udenom selskaber i økonomiske problemer – og så har vi lavet en særligt smart kontrolfunktion til Dinero Pro’ere

Visma Rating rapporter

Mere end 10.000 danske selskaber gik sidste år konkurs eller blev tvangslukket. Det er altså 10.000 selskaber, som kunne have skyldt dig penge for varer eller serviceydelser – og de penge ville du bare kunne skyde en hvid pil efter.

Måske har du prøvet at gå glip af en betaling, fordi en virksomhed gik konkurs eller blev tvangslukket?

Det kan være voldsomt irriterende. Jeg har selv prøvet det! Men det kan faktisk også være decideret livstruende for din virksomhed, hvis du ikke får den betaling, som du har gjort dig fortjent til. Og det gør du ikke, når kassen er tom. Så må du bare stille dig op i den kedelige kreditorkø sammen med alle de andre, som også har penge til gode.

Og sandsynligheden for, at du får hevet en eneste krone ud af et konkursbo, er uendeligt lille.

Har du i øvrigt tænkt over, at du faktisk bliver dobbeltstraffet, når en virksomhed, der skylder dig penge, går konkurs? For det første får du ikke din velfortjente betaling. For det andet får du ikke dine arbejdstimer eller varer tilbage. De er tabt. Du går altså glip af en indtægt – men udgiften (tid/kroner) har du stadig haft.

Kreditrapporter i Dinero

Dinero er sat i verden for at gøre regnskabslivet bedre og lettere for dig. Det betyder, at vi sindssygt gerne vil hjælpe dig med at undgå at havne i en situation, hvor du har solgt timer eller varer til en kunde, der går konkurs.

Derfor er jeg stolt over, at vi fra i dag tilbyder kreditrapporter i Dinero. Vi kalder vores kreditrapporter for Visma Rating, og de kan bruges af alle. Du får fem gratis kreditrapporter, uanset om du har Dinero Pro eller ej. Herefter kan du købe en kreditrapport for 49 kroner ekskl. moms (Dinero Pro) eller 199 kroner ekskl. moms (Dinero Starter).

En kreditrapport består udover en økonomisk analyse af virksomheden af to konkrete anbefalinger: Et anbefalet maksimalt kreditbeløb og et anbefalet antal kreditdage. Derudover består kreditrapporten af en gennemgang af det givne selskabs økonomi.

De to anbefalinger er ikke bare noget, vi sjusser os frem til. Nej, de er beregnet af en avanceret algoritme, som blandt andet tager højde for virksomhedens nøgletal (omsætning, bruttofortjeneste, resultat før skat, egenkapital osv.) og udviklingen i nøgletallene. Anbefalingerne er vejledende og er altså vores forslag til, hvilke vilkår du kan tilbyde din kunde. Disse anbefalinger opdateres løbende, fx når virksomheden offentliggør nyt årsregnskab.

Det er selvfølgelig fuldstændig op til dig selv, om du ønsker at følge Visma Ratings anbefalinger. Du kan jo have gode grunde til at gøre noget andet, end det anbefalede – men uanset hvad er det altid fornuftigt at kigge en kunde efter i sømmene. Din kundes økonomiske situation kan jo ændre sig, og en stabil, sikker kunde kan jo desværre også havne i økonomiske problemer.

Intelligent regnskabsassistent til Dinero Pro’ere

Vi kunne selvfølgelig ikke lade være med at gøre det ekstralækkert for dig, der har Dinero Pro. Faktisk har vi indbygget kreditvurderingen, når du laver en faktura eller et tilbud.

Det betyder, at hvis du begynder at lave en faktura eller et tilbud til et selskab, så får du med Dinero Pro en advarsel (rødt udråbstegn), hvis fakturabeløbet overstiger det anbefalede kreditmaksimum. Vi holder altså hele tiden øje med, om du er ved sende en faktura eller et tilbud med et totalbeløb, der er højere end det anbefalede kreditmaksimum.

Men ikke nok med det.

Vi holder også øje med, om den kunde, du er ved at lave en faktura eller et tilbud til, allerede skylder dig penge – og hvis kunden skylder dig penge, gør vi dig opmærksom på det.

Visma Rating er altså også en aktiv og intelligent regnskabsassistent, som hele tiden passer på dig, når du laver en faktura eller et tilbud.

OBS! Denne funktion er en Dinero Pro-funktion. Men da vi ønsker, at flest muligt klarer sig bedste muligt i denne tid med coronavirus, er funktionen foreløbigt frigivet til alle.

Advarsel: Din kunde er under konkurs!

Hvis du har Dinero Pro og har downloadet vores app til iPhone eller Android, så får du en push-besked, hvis en af dine selskabskunder pludselig ændrer status til fx ”under konkurs” eller ”under tvangsopløsning”.

Derudover vil den information fremgå, når du går i gang med at oprette en faktura eller et tilbud til det selskab. Som Dinero Pro’er bliver du altså advaret, før du sender en faktura til et selskab, som fx er under konkurs.

OBS! Denne funktion er en Dinero Pro-funktion. Men da vi ønsker, at flest muligt klarer sig bedste muligt i denne tid med coronavirus, er funktionen foreløbigt frigivet til alle.

Derfor skal du bruge Visma Rating

Lad mig lige opsummere – med Visma Rating får du:

  • Et anbefalet kreditmaksimum og et anbefalet antal kreditdage
  • En advarsel, hvis din kunde pludselig skifter status til fx “under konkurs”
  • Et hjælpeværktøj til at styrke din virksomheds økonomiske situation
  • En højere grad af økonomisk tryghed og dermed forhåbentlig mere ro i maven
  • En intelligent regnskabsassistent, der hjælper dig, når du laver fakturaer og tilbud.

Så nemt er det at bruge Visma Rating

Hvis du vil trække en kreditrapport på en kontakt, så klikker du dig ind under fanen ”Kontakter” -> Herefter vælger du selskabet, du vil trække en kreditrapport på -> Trykker på ”Kreditvurdering” i skærmens højre side -> Trykker på ”Hent kreditrapport” og klikker på knappen. Systemet beregner og danner en kreditrapport i pdf-format klar til at downloade eller printe.

Hvis du har Dinero Pro, så er livet ekstra simpelt. Her holder systemet hele tiden øje med, om du overskrider det anbefalede kreditmaksimum, når du begynder at lave en faktura eller et tilbud.

Martin Thorborg
Martin Thorborg
Martin er medstifter af Dinero, hvor han sidder i direktørstolen. Han er et kendt ansigt på den danske iværksætterscene med en række succes-startups i bagagen – erfaringer, han i øvrigt deler ud af gennem foredrag rundt i landet.

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?