Udgivet 09/02/2017

Fra studiejob i Dinero til fuldtidsjob i Deloitte

Henrik Alexandersen
Skrevet af Henrik Alexandersen
Læsetid: 2 min.
Mandlig iværksætter

Når kalenderen skifter fra august til september, skifter Mads Mogensen studiet på CBS og studiejobbet hos Dinero ud med en fuldtidsstilling som revisor-trainee hos Deloitte

Siden november 2015 har Mads være supporter hos Dinero. Her hjælper han iværksættere og små og mellemstore virksomheder med deres daglige bogføring og besvarer tekniske spørgsmål til programmet. Jobbet har givet praktisk erfaring med at lave regnskaber, og den tager han med sig videre, når han starter som revisor-trainee hos Deloitte.

– I jobbet har jeg lært at bogføre. Jeg har fået en viden om debet, kredit og bogføring og en basisviden om momsfradrag og forskellige skattemæssige sider af regnskabet, og med den viden føler jeg mig rustet til jobbet hos Deloitte, siger Mads.

– Det er en god ballast at have været herinde, og jeg har hørt fra andre steder, at det er lidt en perfekt baggrund, når man gerne vil det, som jeg vil. Man kan godt komme igennem cand.merc.aud uden at kunne bogføre overhovedet. Med jobbet hos Dinero har jeg fået en god, praktisk forståelse af, hvad fx egenkapital, resultatopgørelse og balance er.

Afkodning af regnskabsspørgsmål

Det stod ikke skrevet i stjernerne, at fremtiden var et liv som revisor. Mads startede ud med at læse Service Management – men brændte mest for regnskabsfagene. Derfor besluttede han sig for at læse cand.merc.aud. og samtidig kombinere sine passioner – service og regnskab – med studiejobbet hos Dinero.

– Noget af det vigtigste, jeg har lært, er at afkode, hvad brugerne siger, selvom de måske ikke helt ved, hvad regnskabet går ud på, og måske heller ikke ved, hvad problemet er. Man bliver rigtig god til at finde ud af, hvad brugere, der ikke kender fagtermerne, forsøger at udtrykke, siger Mads.

For at starte i jobbet hos Dinero behøver man ikke vide alt om regnskaber. Men for at få mest muligt ud af jobbet skal én ting dog være på plads.

– Man skal have en interesse for at blive god. Hvis du har interessen, så kan du sådan set komme uden at vide noget og alligevel blive rigtig dygtig. Vi har et vildt godt arbejdsmiljø med enormt gode kolleger, og alle er meget hjælpsomme. Der er altid en man kan spørge, siger Mads.

Fuld fart på supporten

Supporten er socialt meget velfungerende, der er højt humør, og alle hjælper hinanden, når behovet opstår. Derfor skal man ikke være bekymret for at starte i jobbet, selvom man ikke nødvendigvis har spandevis af regnskabserfaring.

Mads kører på skateboard

– Da jeg havde min første dag, blev jeg sat ved siden af min kollega Jannik – han er meget pædagogisk – og så kørte vi det sammen. På andendagen sad jeg ved egen computer, og det var perioden med momsafregning, hvor vi har enormt travlt. Alligevel tog mine kolleger sig tid til at hjælpe mig. Det var de faktisk sindssygt gode til, og det forsøger vi at føre videre til de nye, siger Mads.

Henrik Alexandersen
Henrik Alexandersen Dinero
Henrik er kommunikationsmedarbejder hos Dinero. Fra sit skrivebord knokler han hver dag for at fortælle de gode historier til såvel Dinero-brugere som verden udenfor på en måde, så vi alle kan læse med.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram