Coach

En coach er en ekstern samtalepartner, som kan give sparring og hjælpe dig med at se nye vinkler på dine egne eller din virksomheds udfordringer. Der findes både coaches, der er specialiseret i erhvervslivet og coaches, som henvender sig til private.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 11/01/2022


Coach uddannelse

Hvad er en coach?

Inden for erhvervslivet har det de seneste år været meget populært at gøre brug af en coach. Det kan være både medarbejderne eller ledergruppen, som har brug for sparring. En erhvervscoach besidder både egenskaber i form af forretningsforståelse og viden inden for psykologiens verden. Coachen kan i form af samtale hjælpe med mange forskellige problemstillinger.

Mange private mennesker opsøger også coaches. Her er det i mange tilfælde behovet for at finde sig selv eller realisere sine drømme, der ligger til grund for sparringen.

Hvad er fordelene?

Det er der ikke ét, men mange svar på. Inden for erhvervslivet kan der være mange gode grunde til at samarbejde med coachen eller en mentor.

Hyrer du en ekstern coach, kan du være sikker på, at du får en uafhængig samtalepartner. En som ikke har nogen forudfattede meninger, eller som gør, at du har noget i klemme, når du taler rent ud af posen. Det kan nemlig være sværere at fremsætte sine synspunkter for en leder eller en kollega. Især hvis det er synspunkter, som ikke er velansete i virksomheden.

Under en samtale med en coach bliver der skabt tid og rum til refleksion, og det kan være meget nemmere at tale om de ting, som er svære. Flere virksomheder bruger i dag coaches til stressramte medarbejdere, og her er deres rolle at hjælpe den enkelte videre – og på det rette spor.

Hvordan bliver du coach?

Coach er ikke en beskyttet titel. Det vil altså sige, at alle kan kalde sig for coaches uden at have taget en specifik uddannelse. Derfor skal du vælge en med omhu.

Du kan blive coach ved at gå ad mange forskellige veje. Den uddannelse, som du kan tage, varierer i længde og har et meget forskelligt fagligt indhold. Du kan både kalde dig coach efter at have gennemgået et relativt kort forløb. Men du kan også tage en mere dybdegående uddannelse, der certificerer dig som en.

Hvis du gerne vil uddanne dig til coach, er det en vigtig forudsætning, at du godt kan lide kontakten med andre mennesker. Samtaler med mennesker vil nemlig komme til at fylde en stor del af dit arbejdsliv som coach, og derfor er det nødvendigt med en naturlig interesse for andre mennesker.

Du skal også besidde en god indlevelsesevne og være struktureret. Du kan både slå dig ned som selvstændig eller søge om ansættelse i en virksomhed eller organisation.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram