E-mærket

E-mærket er en ordning, der er lavet med henblik på at gøre e-handel mere sikker for danskerne. Ser du e-mærket på en webshop, betyder det at webshoppen lever op til mærkets krav om retningslinjer og regler. Ordningen af bl.a. lavet af Forbrugerrådet Tænk.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 21/11/2019


Hvad er e-mærket?

E-mærket er en mærkningsordning, der er lavet for at gøre e-handel, altså online handel, mere sikker for især forbrugerne. Det er stiftet af blandt andet Forbrugerrådet Tænk, Dansk Erhverv og DI.

Medlemstallet er på over 2.200 virksomheder, som driver e-handel indenfor forskellige brancher. Medlemmer der ønsker at sende et signal om sikker handel hos dem, ved hjælp af e-mærkets verificering.

Hvad betyder det at have e-mærket?

Det betyder at du som virksomhed og webshop skal overholde e-mærkets retningslinjer og regler. Gør du dette må du “skilte” med mærket på din webshop. Du får også adgang til deres mæglings- og sagsbehandlingsfunktion og en økonomisk sikring for dine kunder på op til 10.000 kroner per handel.

E-mærket kan også betyde flere positive ting for dig og din virksomhed, da mærkningen for mange brugere, som nævnt signalerer tryghed og troværdighed.
I sidste ende kan det derfor have positive effekter for dit salg og din omsætning eksempelvis. Netop derfor vælger mange at blive medlem af ordningen, i takt med at det bliver mere udbredt og kendt blandt forbrugerne.

Hvad koster det?

Prisen for mærkningsordningen kommer an på antallet af ansatte i din virksomhed, men prisen starter fra 699 kr. / md.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram