Headhunter

En headhunter er en person, som beskæftiger sig med rekruttering. En headhunter vil typisk være ansat i en virksomhed, der specialiserer sig i at hjælpe virksomheder med at finde de rette kandidater til de jobs, som de slår op.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 12/01/2022


Hvad er en headhunter?

Måske er du selv blevet kontaktet af en headhunter. Måske har du aldrig prøvet det. En headhunter er en person, som matcher virksomheder og potentielle medarbejdere. En headhunter bruger typisk kanaler som LinkedIn og andre professionelle netværk til at lede efter kandidater til jobs.

Finder en headhunter under en screening dig interessant i forhold til en stilling hos en af de virksomheder, som headhunteren hjælper, vil du blive kontaktet.

En headhunter kan både finde på at ringe dig op eller kontakte dig på anden vis. Diskretion er et nøgleord, når det kommer til headhunting. Fordi at du med høj sandsynlighed allerede er beskæftiget i en anden virksomhed.

Beslutter du dig for at mødes med en headhunter og høre mere om jobtilbuddet, kan du være sikker på, at det forbliver mellem jer to. En headhunter arbejder diskret og er ikke interesseret i, at din chef eller andre får besked om, at I har mødtes og talt om jobmuligheder. Headhunting er en branche, der er forbundet med stor diskretion.

Hvad vil det sige at blive headhuntet?

At blive headhuntet vil sige, at du bliver shanghajet til et job. Ved headhunting er det ikke dig selv, der aktivt sender en ansøgning afsted på vegne af et jobopslag. Det er dig, der bliver kontaktet af en headhunter, som finder din profil interessant.

Selvom du ikke har et jobskifte i tankerne, kan du altså sagtens blive kontaktet af en headhunter, som måske kan give dig et bedre tilbud. Eller som bare gerne vil høre mere om dine kompetencer for at finde ud af, om du er egnet til en given stilling, eller om du overhovedet er interesseret.

Er du først kommet i kontakt med en headhunter, vil det ofte være sådan, at du har mulighed for at lægge et CV i headhunterens ‘bank’. Finder headhunteren en anden stilling, som kunne være interessant for dig, kan du være heldig at blive kontaktet igen med et nyt tilbud om job.

Hvad kan du gøre for at blive headhuntet?

Hvis du synes, at det her med headhunting lyder spændende og gerne vil med ind i kampen, kan du selv gøre en række tiltag for at gøre dig synlig. Synlighed er nemlig afgørende for, om en headhunter vil finde frem til netop dig.

LinkedIn er en kanal, som rigtig mange headhuntere anvender i en eller anden grad. Har du en profil derinde, er det derfor vigtigt, at du har et opdateret CV. Desuden er det godt for synligheden, hvis du er aktiv på mediet ved at poste indlæg og kommentere andres aktiviteter.

Ved nogle headhuntere har du også mulighed for at lægge dit CV i deres jobbank. Men det er langt fra alle headhuntere, som du selv kan finde frem til. Ofte er det først muligt, hvis de allerede selv har taget kontakt til dig.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram