Konsulentaftale

En konsulentaftale er en skriftlig aftale der indgåes mellem en virksomhed og en konsulent. Det vil ofte være ifm. at virksomheden har behov for en ekstern konsulents kompetencer, til en given opgave. Aftalen laves for at sikre der er klare retningslinjer for samarbejdet.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 09/04/2021


Hvad er en konsulentaftale?

En konsulentaftale er en aftale, der bliver indgået mellem en konsulent og en virksomhed der har en opgave til denne.

Der kan være forskellige behov til en konsulentaftale, både fra virksomhed og konsulent. Derfor kan aftalerne se ud på mange forskellige måder, alt efter opgavens omfang og formål.

Hvorfor lave en skriftlig aftale?

Oftest vil der være et behov for at få løst en opgave, af en med kompentencer, der måske ikke kan findes i virksomheden. Eller blot et stort ønske, om at få den pågældende opgave løst af en specialist.

Formålet med at lave en skriftlig konsulentaftale, er at forventningsafstemme alle de forhold, der er relevante i samarbejdet. Det kunne være formål, tidshorisont, økonomi/budget m.m.

Aftalen er med til at hjælpe at du som konsulent eller virksomhed, undgår uenigheder om hvilke opgaver der skal udføres, hvornår de skal udføres og hvad der skal ske efter endt samarbejde.

Skabelon til konsulentaftale

Skabelonen vil ofte indeholde:

  • Formål og forventninger med samarbejdet
  • Specifikation af arbejdsgange, konsulenttimer og handelsbetingelser.
  • Definition af aftalens periode og pris m.m.

Download konsulentaftale skabelon

Skabelon til konsulentaftaler: Få en gratis skabelon. Du tilmelder dig samtidigt Dineros nyhedsbrev, som du altid kan afmelde med et enkelt klik.

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikel/skabelon har kun til formål at orientere og skal ikke ses som juridisk rådgivning.

Se også samarbejdsaftale

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram