Sammenlign regnskabsprogrammer
Excel vs. Dinero

På siden her kan du se en sammenligning af Excel og regnskabsprogrammet Dinero. Dan dig et overblik over de største forskelle, som du vil møde ved at føre regnskab i hhv. Excel og Dinero.

Find det, du søger!

Med sammenligningstabellen kan du finde ud af, hvilken af de to muligheder, der tilbyder de regnskabsfunktioner, som netop du har brug for. 

Har du fx brug for et program, der kan hjælpe dig i din bogføring? Eller er du allerede en haj til at bygge dine egne ark op fra bunden med forskellige posteringer, bilag og transaktioner? Tjek sammenligningstabellen og find den rette løsning til dig!

Excel vs. Dinero

Excel
Dinero
Momsafregning
Ubegrænsede posteringer
Telefonsupport
Mailsupport
Chatsupport
Bogføringsassistent
Automatisk momsindberetning
Automatisk bankafstemning
Abonnementsfakturering
Rykkermodul
Rapporter – resultatopgørelse, balance & saldobalance
Tilbudsmodul
Mobil-app

Om Excel og Dinero

Må jeg overhovedet bruge Excel?

Kigger vi på myndighedernes anvisninger, anbefaler Skattestyrelsen, at du vælger et regnskabsprogram til dit regnskab – og med Dineros regnskabsprogram får du nemmere ved dit regnskab, ligesom det giver dig mere tid til at servicere dine kunder og få gang i salget.

Du risikerer også at komme i karambolage med bogføringsloven, hvis du bruger Excel. §6 siger fx, at du ikke må (eller være i stand til at) slette tidligere transaktioner i dit regnskab. Desuden siger §7, at du ikke må ændre i færdige fakturaer og regninger. Begge dele er muligt med Excel, så dit regnskab ikke længere overholder bogføringsloven.

Hvem skal jeg vælge?

Når du skal vælge mellem et regnskabsprogram og Excel, skal du først og fremmest overveje, om du allerede har en meget stor viden om regnskab, bogføring og lovgivningen på området.

Ved du allerede en del, kan Excel være en fin løsning, hvis du også har erfaring med at sætte ark og data op i Excel. Du skal nemlig bygge dit eget Excel-ark fra bunden med forskellige posteringer, bilag og transaktioner – og du skal huske at have meget med allerede fra start. Det handler om at undgå, at du i fremtiden skal bruge lige så lang tid på at re-designe dit ark med de konti eller funktioner, som du glemte i første omgang..

Hvis du ikke allerede har stor viden om Excel, er dus med bogføringsloven og andre regnskabsregler, bliver Excel højst sandsynligt en besværlig omgang uden ordentligt overblik og med risiko for bøder.

Hvorfor skal jeg så vælge Dinero?

Med et regnskabsprogram fra Dinero får du et langt større overblik og en mere brugervenlig regnskabsmakker. Du kan desuden få notifikationer, så du har overblik over, hvem der ikke har betalt dig til tiden, og hvem der snart skal betale – ligesom du bliver prikket på skulderen, når det er ved at være tid til at dykke ned i dit momsregnskab. Det er alt sammen funktioner, som Excel-arket ikke kan hjælpe dig med uden en stor teknisk kunnen.

Derudover arbejder Dinero, modsat Excel, sammen med andre systemer, og gør det hele endnu nemmere.

Du kan fx koble fordelene fra MobilePay til dit regnskab og lade dine kunder betale dig med et swipe (og få beløvet bogført automatisk bagefter. Har du en webshop, hjælper en af vores mange integrationspartnere desuden med at gøre dit regnskabsliv lettere.

Det med prisen

Men hvad så med pengepungen? Jo, her har vi flere muligheder. I modsætning til Excel, som du kan få for 999,99 kroner, er Dinero Starter gratis – og med den udgave af Dinero kommer du faktisk rigtig langt. Har du brug for endnu flere funktioner, findes Dinero også i en udvidet version, som kaldes Dinero Pro og koster fra 297 kroner om måneden.
Det er naturligvis en ekstra månedlig udgift, men hvis du sparer bare én time om måneden ved at bruge Dinero, så har du en time mere til dine kunder, og så er de penge hurtigt tjent hjem.

Support, support, support!

Husk også, at du med Dinero Pro får bogføringshjælp af vores dygtige supportere, som sidder klar til at hjælpe dig hver dag fra kl. 8-23 – året rundt. På den måde har du altid adgang til en betroet regnskabspartner, når du vælger Dinero.


Kan jeg bruge Dinero gratis?

I Dinero får du meget mere end et faktura program gratis – uden begrænsninger. Du får et komplet regnskabsprogram, der med automatisk bogføring, fakturering og tilbudshåndtering sikrer dig økonomisk overblik. Hvis du ønsker at læse mere om vores mange funktioner – så kig ind på vores tour-side og få svar på alle dine spørgsmål.

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram