Spring til indholdet

Sidst opdateret 05/06/2019

Indtægt fra iZettle – Få bogført dit iZettle salg automatisk

Har du modtaget en indtægt fra iZettle, og er du i tvivl om, hvordan du bogfører denne? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi har lavet en integration, der automatisk bogfører dit salg i Dinero. Det sparer dig for en masse tid – og det kan vi godt lide, ikke? 🙂

Bemærk – integrationen er kun for Dinero Pro-brugere og kan ikke anvendes til Izettle Pro versionen.

I første del skal du sætte integrationen op.

Det gør du ved at gå til Indstillinger (tandhjulet i højre hjørne) –> integrationer–> installer.

Når du trykker “installer”, skal du logge ind i din iZettle-admin. Her bliver du bedt om at acceptere, at Dinero får adgang til din salgsinformation, så vi automatisk kan bogføre dine salg for dig. Tryk på “Approve” for at acceptere.

iZettle integratrion til Dinero

Oprettelse af nye beholdninger (konti) 

Når du har accepteret, at vi får adgang til din iZettle, opretter vi automatisk to nye beholdninger i din kontoplan. iZettle er kreditkort, så de udbetales seperat – og det samme med MobilePay. Derfor bogføres de på hver sin beholdning. Det skal du bruge, når du når til guidens 3. del.

Vi opretter følgende beholdninger:

 • 55800 – iZettle – på denne beholdning bogfører vi dine salg på kreditkort
 • 55830 – iZettle MobilePay – på denne beholdning

Wuhu – nu er din iZettle-integration til Dinero sat op! Du får nu bogført dit salg automatisk fremover 🙂

Vi bogfører dit daglige salg helt automatisk – det fordeles ud på, om du har solgt det på kreditkort, kontant eller MobilePay. Har du solgt noget både med og uden moms, sørger vi også for at fordele det korrekt. Har du lavet refunderinger i løbet af dagen, er disse også fratrukket.

Salget bogfører vi i løbet af natten efter, at salgene er sket. Det vil sige: Har du solgt noget den 18. november 2017, bogføres det natten til næste dag den 19. november 2017.

Lad os tage et eksempel på det.

Vi har den 18. november 2017 solgt for 19.401 kroner inkl. moms. Salget er fordelt på følgende måde:

 • Kreditkort – 7.499 kroner
 • Kontant – 4.475 kroner
 • MobilePay – 7.427 kroner

Det bogføres helt automatisk i Dinero som et finansbilag. Finansbilaget finder du under Bogføring -> Bilagsoversigt.

I nedenstående er det daglige salg den 18. november 2017 bogført – fordelt ud på, hvordan vores kunder har betalt for vores varer. Ligeledes er gebyret til iZettle bogført automatisk. Det bliver du glad for, når du modtager pengene fra iZettle. Mere om det i guidens 3. del.

iZettle salg

I ovenstående har du automatisk fået bogført dit salg fra iZettle. Nu mangler vi blot det sidste – når du får indbetalt pengene fra iZettle og/eller MobilePay.

Sådan bogfører du, når pengene fra iZettle indbetales på din bankkonto 

Denne del er simpel!

I guidens 2. del gjorde vi nemlig det, at vi bogførte det gebyr, som iZettle tager. Derfor skal du blot gå ind i bogføringsskabelonen “Flyt af penge mellem beholdninger”, der ligger under Bogføring -> Bilagsoversigt. I vores tilfælde er de indbetalt på vores bankkonto den 22. november 2017. Bogføringsskabelonen udfyldes således:

 

Sådan bogfører du, når pengene fra MobilePay indbetales på din bankkonto

I denne del skal vi lige arbejde lidt mere end ovenfor. MobilePay tager nemlig også et gebyr, men det gebyr kender vi ikke. Du skal derfor selv logge ind i MobilePay Myshop og finde beløbet der. Det findes under “Overførsler”.

I vores tilfælde har de taget et gebyr på 24,75 kroner – 0,75 kroner per transaktion. Pengene er overført mandag den 20. november 2017.

Det bogfører vi i et finansbilag, som udfyldes således:

Sådan gør du, hvis du sætter kontanterne ind på din bankkonto

Denne del er heldigvis også ligetil! Her skal vi igen ind i bogføringsskabelonen “Flyt af penge mellem beholdninger”. Det udfyldes således – husk at vælge den dato, hvor pengene er gået ind på din bankkonto.

Vil du ikke bruge vores integration – se her, hvordan du bogfører dit iZettle-salg manuelt

I ovenstående har vi gennemgået, hvordan vi opsætter vores iZettle-integration, så du får dit salg automatisk bogført. Vil du ikke have det overført automatisk? Så har vi forklaret dig nedenfor, hvordan du gør det manuelt.

Vil du ikke bruge vores integration – se her, hvordan du bogfører dit iZettle-salg manuelt

I ovenstående har vi gennemgået, hvordan vi opsætter vores iZettle-integration, så du får dit salg automatisk bogført. Vil du ikke have det overført automatisk? Så har vi forklaret dig nedenfor, hvordan manuelt bogfører indtægt fra iZettle.

Sådan bogfører du dit iZettle-salg manuelt

Nedenfor ses en typisk oversigt af et indbetalingskort fra iZettle:

1 = Samlet salg inkl. moms
2 = Refunderinger – kontant
3 = Refunderinger – med kort
4 = iZettle-gebyrer – kort
5 = Samlet salg – på kort
6 = Samlet salg – kontant

iZettle indbetalingsoversigt - Dinero

 

Nedenfor kan du se, hvordan du bogfører dine indtægter fra iZettle. Selve bogføringen foretager du i et finansbilag, der ligger under fanen Bogføringer -> Under diverse, vælg finansbilag.

Bogføringen skal du lave pr. dag – så dato på bilaget er den dag, du har været ude og sælge. Nedenfor kan du se, hvordan du bogfører din daglige indtægt fra iZettle. Under billedet følger en forklaring pr. linje.

Indtægt iZettle - Dinero

 • I første linje har vi bogført det samlede salg – det er nr. 1 på billedet i 1. del.
 • I anden linje har vi bogført de samlede refunderinger – det er 2 + 3 i billedet i 1. del (i det her tilfælde er det dog kun nr. 2, der er relevant).
 • I tredje linje har vi bogført vores samlede salg på kort – det udbetales først til os senere, derfor sætter vi det på konto 53000 – Debitorer, udbetalte fakturaer (og derfor er nr. 4 heller ikke relevant endnu).
 • I fjerde linje har vi bogført det samlede salg i kontanter – det vil sige, det er 6 – 2 (16.288,50), fordi de refunderinger, vi har lavet, skal trækkes fra.

 

Som nævnt tidligere kommer pengene fra dit salg på dankort først et par dage senere. Når denne indbetaling kommer, skal du bogføre den. Bogføringen laver du igen i et finansbilag. Bilaget udfyldes således:

Izettle udbetaling

I ovenstående har vi bogført, at vi har fået indbetalt 5.231,26 kroner fra iZettle. De 5.231,26 kroner er vores samlede salg på kort fratrukket iZettles gebyrer – altså 5 – 4, som er markeret på billedet i 1. del.

 
 • Var denne artikel nyttig?
 • JaNej

Så mange har tilmeldt sig

0

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?