Søger...

Øv! Der var ingen artikler, der matchede din søgning.

Indtægt fra Zettle – Få bogført dit Zettle salg automatisk

 • Læsetid: 4 minutter

 • Sidst opdateret 18/02/2022


Har du modtaget en indtægt fra Zettle, og er du i tvivl om, hvordan du bogfører denne? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi har lavet en integration, der automatisk bogfører dit salg i Dinero. Det sparer dig for en masse tid – og det kan vi godt lide, ikke? 🙂

Bemærk – integrationen er kun for Dinero Pro-brugere og kan ikke anvendes til Zettle Pro versionen.

 1. I første del skal du sætte integrationen op.

  Det gør du ved at gå til dine integrationer når du er logget ind i venstre side af menuen.

  Zettle integration

  Når du trykker “installer”, skal du logge ind i din Zettle-admin. Her bliver du bedt om at acceptere, at Dinero får adgang til din salgsinformation, så vi automatisk kan bogføre dine salg for dig. Tryk på “Approve” for at acceptere.

  iZettle integratrion til Dinero

  Oprettelse af nye beholdninger (konti) 

  Når du har accepteret, at vi får adgang til din Zettle, opretter vi automatisk to nye beholdninger i din kontoplan. Zettle er kreditkort, så de udbetales separat – og det samme med MobilePay. Derfor bogføres de på hver sin beholdning. Det skal du bruge, når du når til guidens 3. del.

  Vi opretter følgende beholdninger:

  • 55800 – Zettle – på denne beholdning bogfører vi dine salg på kreditkort
  • 55830 – Zettle MobilePay – på denne beholdning

  Wuhu – nu er din Zettle-integration til Dinero sat op! Du får nu bogført dit salg automatisk fremover 🙂

 2. Vi bogfører dit daglige salg helt automatisk – det fordeles ud på, om du har solgt det på kreditkort, kontant eller MobilePay. Har du solgt noget både med og uden moms, sørger vi også for at fordele det korrekt. Har du lavet refunderinger i løbet af dagen, er disse også fratrukket.

  Salget bogfører vi i løbet af natten efter, at salgene er sket. Det vil sige: Har du solgt noget den 18. november 2017, bogføres det natten til næste dag den 19. november 2017.

  Lad os tage et eksempel på det.

  Vi har den 18. november 2017 solgt for 19.401 kroner inkl. moms. Salget er fordelt på følgende måde:

  • Kreditkort – 7.499 kroner
  • Kontant – 4.475 kroner
  • MobilePay – 7.427 kroner

  Det bogføres helt automatisk i Dinero som et finansbilag. Finansbilaget finder du under Bogføring -> Bilagsoversigt.

  I nedenstående er det daglige salg den 18. november 2017 bogført – fordelt ud på, hvordan vores kunder har betalt for vores varer. Ligeledes er gebyret til iZettle bogført automatisk. Det bliver du glad for, når du modtager pengene fra Zettle. Mere om det i guidens 3. del.

  iZettle salg

 3. I ovenstående har du automatisk fået bogført dit salg fra Zettle. Nu mangler vi blot det sidste – når du får indbetalt pengene fra Zettle og/eller MobilePay.

  Sådan bogfører du, når pengene fra Zettle indbetales på din bankkonto 

  Denne del er simpel!

  I guidens 2. del gjorde vi nemlig det, at vi bogførte det gebyr, som Zettle tager. Derfor skal du blot gå ind i bogføringsskabelonen “Flyt af penge mellem beholdninger”, der ligger under Bogføring -> Bilagsoversigt. I vores tilfælde er de indbetalt på vores bankkonto den 22. november 2017. Bogføringsskabelonen udfyldes således:

  iZettle bogføringsskabelon

   

  Sådan bogfører du, når pengene fra MobilePay indbetales på din bankkonto

  I denne del skal vi lige arbejde lidt mere end ovenfor. MobilePay tager nemlig også et gebyr, men det gebyr kender vi ikke. Du skal derfor selv logge ind i MobilePay Myshop og finde beløbet der. Det findes under “Overførsler”.

  I vores tilfælde har de taget et gebyr på 24,75 kroner – 0,75 kroner per transaktion. Pengene er overført mandag den 20. november 2017.

  Det bogfører vi i et finansbilag, som udfyldes således:

  Bogføring af MobilePay indbetalinger

  Sådan gør du, hvis du sætter kontanterne ind på din bankkonto

  Denne del er heldigvis også ligetil! Her skal vi igen ind i bogføringsskabelonen “Flyt af penge mellem beholdninger”. Det udfyldes således – husk at vælge den dato, hvor pengene er gået ind på din bankkonto.

  Bogføring af kontanter i bank i Zettle

  Vil du ikke bruge vores integration – se her, hvordan du bogfører dit Zettle-salg manuelt

  I ovenstående har vi gennemgået, hvordan vi opsætter vores Zettle-integration, så du får dit salg automatisk bogført. Vil du ikke have det overført automatisk? Så har vi forklaret dig nedenfor, hvordan du gør det manuelt.

Sådan bogfører du dit Zettle-salg manuelt

I ovenstående har vi gennemgået, hvordan vi opsætter vores Zettle-integration, så du får dit salg automatisk bogført. Vil du ikke have det overført automatisk? Så har vi forklaret dig nedenfor, hvordan manuelt bogfører indtægt fra Zettle.

 1. Sådan bogfører du dit Zettle-salg manuelt

  Nedenfor ses en typisk oversigt af et indbetalingskort fra Zettle:

  1 = Samlet salg inkl. moms
  2 = Refunderinger – kontant
  3 = Refunderinger – med kort
  4 = Zettle-gebyrer – kort
  5 = Samlet salg – på kort
  6 = Samlet salg – kontant

  iZettle indbetalingsoversigt - Dinero

   

  Nedenfor kan du se, hvordan du bogfører dine indtægter fra Zettle. Selve bogføringen foretager du i et finansbilag, der ligger under fanen Bogføringer -> Under diverse, vælg finansbilag.

  Bogføringen skal du lave pr. dag – så dato på bilaget er den dag, du har været ude og sælge. Nedenfor kan du se, hvordan du bogfører din daglige indtægt fra Zettle. Under billedet følger en forklaring pr. linje.

  Indtægt iZettle - Dinero

  • I første linje har vi bogført det samlede salg – det er nr. 1 på billedet i 1. del.
  • I anden linje har vi bogført de samlede refunderinger – det er 2 + 3 i billedet i 1. del (i det her tilfælde er det dog kun nr. 2, der er relevant).
  • I tredje linje har vi bogført vores samlede salg på kort – det udbetales først til os senere, derfor sætter vi det på konto 53000 – Debitorer, udbetalte fakturaer (og derfor er nr. 4 heller ikke relevant endnu).
  • I fjerde linje har vi bogført det samlede salg i kontanter – det vil sige, det er 6 – 2 (16.288,50), fordi de refunderinger, vi har lavet, skal trækkes fra.

   

  Som nævnt tidligere kommer pengene fra dit salg på dankort først et par dage senere. Når denne indbetaling kommer, skal du bogføre den. Bogføringen laver du igen i et finansbilag. Bilaget udfyldes således:

  Izettle udbetaling

  I ovenstående har vi bogført, at vi har fået indbetalt 5.231,26 kroner fra iZettle. De 5.231,26 kroner er vores samlede salg på kort fratrukket iZettles gebyrer – altså 5 – 4, som er markeret på billedet i 1. del.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram