Få bogført dit Zettle salg automatisk

 • Læsetid: 6 min.

 • Sidst opdateret 05/03/2024


Har du modtaget en indtægt fra Zettle, og er du i tvivl om, hvordan du bogfører denne? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi har lavet en integration, der automatisk bogfører dit salg samt gebyrerne i Dinero. Det sparer dig for en masse tid – og det kan vi godt lide!

Bemærk! Integrationen er kun for Dinero Pro-brugere og kan ikke anvendes til Zettle Pro-versionen. Selve integrationen koster ikke noget at bruge, men Zettle fratrækker nogle gebyrer for dit salg, der betales gennem Zettle. Du kan læse mere om størrelsen på gebyrerne her.

I første del skal du sætte integrationen op.

Det gør du ved at gå til dine integrationer, når du er logget ind i venstre side af menuen.

Bemærk, hvis du udelukkende sælger momsbelagte varer, kan Zettle ikke håndtere salg af gavekort efter de nye regler. Hvis det er tilfældet, anbefaler vi, at du anvender et andet kassesystem, som kan håndtere netop dette. 

Når du trykker Installer, skal du logge ind på din Zettle konto. Har du ikke en konto i forvejen, skal du først oprette en ved at klikke på Registrer dig. Når du har oprettet dig/logget ind bliver du herefter bedt om at acceptere, at Dinero får adgang til din salgsinformation, så vi automatisk kan bogføre dine salg for dig. Tryk på Godkend for at acceptere.

Oprettelse af nye beholdninger (konti) 

Når du har accepteret, at vi får adgang til din Zettle, opretter vi automatisk en beholdning i din kontoplan. Zettle er kreditkort, så de udbetales separat – Dette ville også være tilfældet med Mobilepay, hvis du benytter dig af det. Det skal du bruge, når du når til guidens 3. del.

Vi opretter automatisk følgende beholdning:

 • 55800 – Zettle – på denne beholdning bogfører vi dine salg på kreditkort

Hvis du også benytter dig af Mobilepay, Paypal eller eksempelvis salg af gavekort oprettes følgende konti efter behov:

 • 55830 – Zettle MobilePay
 • 55860 – Zettle PayPal
 • 55890 – Zettle Klarna
 • 55950 – Zettle Gavekort

Sådan! – Nu er din Zettle-integration til Dinero sat op! Du får nu bogført dit salg automatisk fremover 🙌🏼

Vi bogfører dit daglige salg helt automatisk – det fordeles ud på, om du har solgt det på kreditkort, kontant eller MobilePay. Har du solgt noget både med og uden moms, sørger vi også for at fordele det korrekt. Har du lavet refunderinger i løbet af dagen, er disse også fratrukket.

Salget bogfører vi i løbet af natten efter, at salgene er sket. Det vil sige: Har du solgt noget den 21. november 2021, bogføres det natten til næste dag den 22. november 2021.

Lad os tage et eksempel på det.

Vi har den 21. november 2021 solgt for 2.195 kroner inkl. moms. Salget er fordelt på følgende måde:

 • Kreditkort – 1.565 kroner (hvoraf der fratrækkes 30,53 kr. i gebyrer)
 • Kontant – 80 kroner
 • MobilePay – 550 kroner

Det bogføres helt automatisk i Dinero som et finansbilag. Finansbilaget finder du under Bogføring  Bilagsoversigt.

I nedenstående er det daglige salg den 21. november 2021 bogført – fordelt ud på, hvordan vores kunder har betalt for vores varer. Ligeledes er gebyret til Zettle bogført automatisk. Det bliver du glad for, når du modtager pengene fra Zettle. Mere om det i guidens 3. del.

I ovenstående har du automatisk fået bogført dit salg fra Zettle. Nu mangler vi blot det sidste – når du får indbetalt pengene fra Zettle og/eller MobilePay.

Sådan bogfører du, når pengene fra Zettle indbetales på din bankkonto 

Denne del er simpel!

I guidens 2. del gjorde vi nemlig det, at vi bogførte det gebyr, som Zettle tager. Derfor skal du blot bruge vores bogføringsskabelon Flyt af penge mellem beholdninger, som du finder under Bogføring Skabeloner. I vores tilfælde er de indbetalt på vores bankkonto den 22. november 2021. Bogføringsskabelonen udfyldes således:

 

Sådan bogfører du, når pengene fra MobilePay indbetales på din bankkonto

I denne del skal vi lige arbejde lidt mere end ovenfor. MobilePay tager nemlig også et gebyr, men det gebyr kender vi ikke. Du skal derfor selv logge ind i MobilePay Myshop og finde beløbet der. Det findes under “Overførsler”.

I vores tilfælde har de taget et gebyr på 7,5 kroner – 0,75 kroner per transaktion. Pengene er overført den 23. november 2021.

Det bogfører vi i et finansbilag som du finder under Bogføring → Skabeloner → Finansbilag. Det udfyldes således:

 

Sådan gør du, hvis du sætter kontanterne ind på din bankkonto

Denne del er heldigvis også ligetil! Her skal vi igen ind i bogføringsskabelonen Flyt af penge mellem beholdninger. Det udfyldes således – husk at vælge den dato, hvor pengene er gået ind på din bankkonto.

Vil du ikke bruge vores integration – se nedenfor hvordan du bogfører dit Zettle-salg manuelt

Sådan bogfører du dit Zettle-salg manuelt

I ovenstående har vi gennemgået, hvordan vi opsætter vores Zettle-integration, så du får dit salg automatisk bogført. Vil du ikke have det overført automatisk? Så har vi forklaret dig nedenfor, hvordan manuelt bogfører indtægt fra Zettle.

Sådan bogfører du dit Zettle-salg manuelt

Nedenfor ses et eksempel på en salgsrapport fra Zettle, hvor de vigtige tal, der skal bogføres, er markeret i røde bokse.

De vigtige ting i det her eksempel er:

 • Samlet salg inkl. moms
 • Refunderinger
 • Zettle-kortgebyrer
 • Salg betalt med kort (fratrukket gebyrer)
 • Salg betalt kontant
 • Salg betalt med mobilepay

Bemærk, at salgsrapporterne kan variere, men eksemplet bør indramme de fleste ting, som de typiske salgsrapporter indeholder. De kan også være mere simple eller indeholde nogle få ekstra ting, som ikke er med her.

 

Bogføringen af salget

Nedenfor kan du se, hvordan du bogfører dine indtægter fra Zettle. Selve bogføringen skal laves i et finansbilag, som du finder under fanen Bogføring → Skabeloner → Finansbilag.

Bemærk, at der ikke skal vælges noget under “modkonto” og du kan klikke på Opret ny linje for at oprette ekstra linjer. Bogføringen skal du lave pr. dag – så dato på bilaget er den dag, du har lavet dit salg. Under billedet følger en forklaring pr. linje.

Bogføring af Zettle salg manuelt

 • I første linje har vi bogført det samlede salg – det er salg inkl. moms. Bemærk, at beløbet skal stå med minus foran.
 • I anden linje har vi bogført de samlede refunderinger.
 • I tredje linje er de samlede gebyrer fra kortterminalen blevet bogført.
 • I fjerde linje har vi bogført det salg som er betalt med kort, fratrukket kortgebyrerne – det udbetales først til os senere, så derfor sætter vi det på konto 54040 – Øvrige tilgodehavende.
 • I femte linje har vi den andel af salget, der er betalt med kontanter.
 • Sidste linje er det salg der er betalt med mobilepay.

Balancen skal give 0, før du kan få lov at bogføre bilaget, så vær ekstra opmærksom på, om du har fået sat de rigtige fortegn.

Sådan bogfører du, når Zettle udbetaler pengene til dig

Som nævnt tidligere kommer pengene fra dit salg på kort først et par dage senere. Når denne indbetaling kommer, skal du bogføre den. Bogføringen laver du igen i et finansbilag, som du finder under fanen Bogføring → Skabeloner → Finansbilag. Bilaget udfyldes således:

Zettle kort indbetaling til bankkonto

I ovenstående har vi bogført, at vi har fået indbetalt 67.772,14 kr. fra Zettle. Gebyrerne er allerede blevet bogført tidligere, da vi bogførte salget.

Sådan gør du når du modtager pengene fra MobilePay

Når pengene fra MobilePay bliver indbetalt på din konto, har de fratrukket nogle gebyrer. Disse gebyrer skal bogføres i et finansbilag sammen med indbetalingen på din bankkonto. Du finder finansbilag under fanen Bogføring → Skabeloner → Finansbilag. Indbetalingen bogfører du således:

Modtaget mobilepay betaling Zettle

Sådan! Nu har du fået bogført dagens salg samt indbetalingerne og gebyrerne 🙌🏼

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram