Hvordan får jeg lønposteringerne ind i Dinero fra Danløn?

• Læsetid: 3 min.

• Sidst opdateret 08/03/2024

Bruger du Danløn og Dinero? Så kan du i denne guide se, hvordan du nemt og enkelt bogfører dine lønkørsler i Dinero. Vi viser dig, hvordan du sætter det op, så de to systemer spiller sammen 🤗

God fornøjelse!

Sådan importerer du dine Danløn lønsedler til Dinero

Vi har taget en masse skærmbilleder fra Danløn, der viser hvordan du sætter Danløn op til at integrere med Dinero. Vi gennemgår billederne step-by-step nedenfor.

Step 1 – Generel opsætning (kun første gang)

Det her er det første, du vil blive mødt af i Danløn. Her skal du klikke på Virksomhed Generelt og herefter:

• Vælge Dinero under Regnskabsprogram
  • Indsætte dit Dinero Firma ID under Identifikation. Du finder dit firma ID nederst i venstre hjørne, når du er logget ind i Dinero. Se guiden her, hvis du er i tvivl

Når det er gjort trykker du på Gem.

Step 2 – Medarbejder opsætning (kun første gang – eller når ny medarbejder oprettes)

Som det næste skal du nu ind under hver enkelt medarbejder, og sætte det op til Dinero.

Her klikker du på Medarbejder → Generelt Under Lønoplysninger ved Bogføringsgruppe vælger du Dinero og trykker på Gem. Det samme skal du gøre for alle medarbejdere, der er registreret i Danløn.

Step 3 – Overfør lønposteringer til Dinero

Nu er vi nået dertil, hvor lønposteringerne skal overføres til Dinero. I denne del er der to steps – først skal du godkende lønafregningen og derefter skal du overføre det til Dinero.

I ovenstående skal du klikke på Lønafregning Næste lønafregning. Her skal du sikre dig, at lønperiode til dato er korrekt – og at der under Regnskabsprogram står Dinero.

Når det er gjort, kan du vælge Videre til kontrol, for at godkende lønnen – hvorefter du kommer til det sidste skridt. Overførsel af lønnen fra Danløn til Dinero.

For at forbinde Danløn til Dinero, skal du klikke på Løn → Lønafregning → Overfør til regnskab. Klik på Godkend Danløn adgang i Dinero.

Herefter skal du godkende at Danløn må få adgang til Dinero, så de kan overføre data. Husk at du altid kan fjerne adgangen. Se hvordan her.

Som det sidste skal du nu tjekke at lønperioden er korrekt – er den det, trykker du på Overfør lønposteringer.

Lønnen for den periode, du har valgt, vil nu ligge i kassekladden i Dinero (Klik på Bogføring Kassekladde). Her skal du blot trykke på Bogfør kassekladde. (Der skal IKKE vælges modkonto på linjerne – alt er som det skal være).

Står der ikke Dinero under Regnskabsprogram ovenfor, som vist i 1. del step 3 sidste skærmbillede? Frygt ej – du kan stadig overføre lønkørslen til Dinero.

Vælg “Manuel overførsel til regnskabsprogram”, sæt flueben ud for “Lønposteringer” og tryk på Download valgte filer nederst.

Efterfølgende downloades der en txt-fil, som du kan importere i kassekladden i Dinero.

Det gør du ved at trykke på Bogføring  Kassekladde  Importer fil  Danløn-fil.

Danløn fil

Når filen er importeret trykker du blot på Bogfør kassekladde – og så er lønnen bogført i dit regnskab. (Der skal IKKE vælges modkonto på linjerne – alt er som det skal være)

Flere brugere har efterspurgt en lille en oversigt over, hvordan kontonumrene i Danløn skal sættes op med Dineros kontoplan. Derfor har vi fundet de mest almindelige kontonumre, som anvendes ved bogføring af lønsedler.

Liste af kontonumre i Danløn:

Administration Produktion Standard Dinero
AM-indkomst, løn 1010 1111 1 3000
AM-indkomst, SH/fritvalg 1020 1122 1 3000
Bidragsfri A-indkomst 1030 1133 2 3060
Særlig indkomst 1040 1144 3 3080
Personalegoder 1050 1155 4 3070
Tillæg 1060 1166 5 3160
Medarbejder ATP 1070 2211 6 3000
Virksomhed ATP 1080 2222 7 3020
Skyldig ATP 1090 2233 8 65040
Medarbejder pension 2000 2244 9 3000
Virksomhed pension 2010 2255 10 3120
Skyldig pension, gruppeliv 2020 2266 11 65080
Skyldig AM-bidrag 2030 2277 12 65000
Skyldig SP-bidrag 2040 2288 13 0
Skyldig A-skat 2050 2299 14 65020
Udlæg 2060 3311 15 63100
Feriepenge udbetalt 2070 3322 16 65060
Fradrag 2080 3333 17 63100
Nettoløn 2090 3344 18 55000
AM-indkomst, feriepenge 3000 3355 19 3100
Feriepenge hensat 3010 3366 20 65060
Optjent SH/fritvalg 3020 3377 21 3100
Skyldig SH/fritvalg 3030 3388 22 65060
Barsel 3040 3399 23 3090
Skyldig Barsel 3050 4400 24 65120

Tips & bonusinfo

• I Dinero har vi integrationer med mange forskellige kasseapparater, webshops, mv. Det kan være med til at automatisere din administration. Læs mere om det her.

Husk at du med Dinero Pro har mulighed for at benytte dig af Dinero Løn – vores bud på et lønsystem, hvor du får mulighed for at oprette én lønseddel online gratis, hver måned. Alt bliver naturligvis bogført automatisk i dit regnskabsprogram.