Artikel kun for Dinero Pro

Donation til velgørenhed – Sådan håndteres det

Bemærk: Guiden her taler kun om skattefradrag – der er aldrig momsfradrag indblandet, når vi taler om donationer til velgørenhed.

Donationer til velgørenhed kan du nogle gange opnå et skattefradrag for. Det hele afhænger lidt af, hvorfor du har doneret pengene til netop denne forening. Generelt kan man sige, at donationen skal bidrage til virksomhedens eksistens – dvs., at du nødvendigvis ikke kan få skattefradrag bare fordi, du har været god af dig 🙂

Du er altid velkommen til at donere penge til velgørende formål, men det er som sagt ikke altid, at du får et skattefradrag for donationen (dvs. bogføre det som en omkostning i din virksomhed).

For personlige virksomheder er der skattefradrag for støtte til velgørenhed på op til 16.600 kr. i 2020 (2019: 16.300 kr.). Alt derudover har du ikke skattefradrag for. For selskaber er der skattefradrag for op til 15% af selskabets skattepligtige indkomst (dvs. omsætning ex. moms). Det kan du læse mere om her.

Nu til, hvordan du opnår et skattefradrag for din donation:

• Rigtig mange foreninger er i dag godkendt (af Skattestyrelsen) til at modtage støtte til forskning. Er foreningen godkendt til det, så kan du få skattefradrag for din støtte. Hele listen over godkendte foreninger kan du se i dette link.
  • Ligeledes kan du opnå et skattefradrag for din støtte, hvis du bruger det som markedsføringsmateriale. Lad os tage et eksempel på det: En virksomhed sælger en eller flere varer, hvor en del af omsætningen på varen går til en velgørende forening. Virksomheden fortæller på alle deres medier (website, Facebook, Instagram etc.), at de giver en procentdel til foreningen. Gør man det på denne måde, så gør man det som et led i at få nye kunder og beholde eksisterende. Med andre ord – gør man sit indhold relevant, og som en nødvendighed for driften, så er der skattefradrag at hente for det.

Overholder du en af de to ovenstående forudsætninger, kan du opnå et skattefradrag for dine donationer. Husk du har forskellige skattefradrag alt efter virksomhedstype.

Sådan bogfører du donationer i Dinero: