Sidst opdateret 19/12/2018

Flyt dit regnskab til Dinero i dag – nemt og hurtigt!

Guiden er lavet til dig, der skal i gang med Dinero på en nem og hurtig måde – men ønsker at skifte fra et andet regnskabssystem. Vi vil i guiden flytte dine regnskabstal ind i Dinero. Bemærk, at vi kan flytte det for dig gratis – Klik her

Er det første gang, du skal have et regnskabssystem? Så se i stedet vores guide til at komme godt i gang med Dinero (eller hvis du bare ønsker at lære vores funktioner at kende).

Guiden er delt op i flere dele:

1. Opret bruger
2. Flyt dine regnskabstal
3. Eksempel på indtastning
4. Import af kontakter og/eller produkter
5. Typiske fejl

Er du typen, der gerne vil se vores kontoplan i Excel, kan du se den her.

Herunder kan du se en nem guide til, hvordan du trin for trin opretter en bruger i Dinero.

– Opret bruger
Det første, du skal gøre, er at oprette dig som bruger af Dinero. Klik herunder og indtast din mailadresse og et password.

– Opret din virksomhed
Det næste step er at indtaste informationer om din virksomhed. Du kan med fordel anvende vores søgemaskine, som kan udfylde navn og adresse for dig.

Husk at vælge den rigtige virksomhedstype (enkeltmandsvirksomhed, anpartsselskab mv.).

– Opret regnskabsår
Det sidste skridt, før du er i gang, er oprettelsen af regnskabsåret. Klik på “Opret regnskabsår” (under indstillinger) og udfyld, hvornår dit regnskabsår starter og slutter. Regnskabsåret vil i mange tilfælde være fra den 1. januar til den 31. december.

Opret regnskabsaar - så du klar til at flytte dine regnskabstal

Hvis du er ved at flytte regnskabssystem midt i en regnskabsperiode, skal du huske at vælge et andet ”Næste købs-/finansbilagnr.” – se ovenstående billede.

Indtastning af sidste års regnskabstal

For at få sidste års ultimo regnskabstal ind i Dinero, skal du indtaste dem i åbningsbalancen. Dette kan deles op i nedenstående skridt:

A – Find tidligere års regnskabstal
B – Indtastning af tidligere års regnskabstal i Dinero

Følg guiden herunder og bliv klar til at bruge Dinero på få minutter.

A – Find tidligere års regnskabstal
Anvender du E-conomic, Billy, SummaSummarum, Web-regnskab eller Simpeltregnskab, kan du læse nedenstående guides. Bruger du et andet system, skal du hente en balance frem og indtaste den i Dinero.

Bemærk, at denne guide udelukkende gennemgår processen af flytning af regnskabstal ved årsafslutningen. Flytter du regnskabssystem midt i en regnskabsperiode, skal du udover balancetallene huske at overflytte resultatopgørelsens tal.

E-conomic
Log ind på din konto på e-conomic, og vælg ”Balance” under “Rapport”.

Vælg den sidste periode, du har anvendt i e-conomic (fx 1. januar – 31. december 2015), og udskriv denne rapport.

Husk at medtage periodens resultat under egenkapitalen ved indtastningen i Dinero.

Hop til punkt 3, hvor indtastningen i Dinero gennemgås.

Billy
Log ind på din konto på Billy, og vælg ”Balance” under menupunktet ”Regnskab”.

billysbilling

Vælg den sidste periode, du har anvendt Billy i, og udskriv denne rapport.

Hop til punkt 3, hvor indtastningen i Dinero gennemgås.

SummaSummarum
Åben dit SummaSummarum, og opret først et nyt regnskabsår ved at klikke på:
Filer –> Opret nyt regnskabsår –> Klik “OK” til informationen –> Klik “OK”.

Herefter skal regnskabet afsluttes ved at køre en afslutning:
Filer –> Afslut regnskab –> Klik “OK” –> Klik “OK” –> Vælg ”Yes” til afslutningen af året.

Find balancen og udskriv denne ved at klikke på:
Rapporter –> Årsrapport

Bemærk, at SummaSummarum også viser resultatopgørelsen i denne rapport. Det er udelukkende balancen, du skal anvende.

Hop til punkt 2, hvor indtastningen i Dinero gennemgås.

Simpeltregnskab
Log ind på din konto på Simpeltregnskab, og tryk på:
Regnskab –>  Vælg året 2015

Udskriv denne rapport.

Hop til punkt 3, hvor indtastningen i Dinero gennemgås.

Bemærk: Du bør tage kopi af de tidligere års balancer og kontoudtog i det gamle regnskabssystem. Dette kan gøres ved at gemme dem på din PC. Kontakt udbyderen, såfremt du er i tvivl om, hvordan du gør.

B – Indtastning af tidligere års regnskabstal i Dinero (flyt regnskabstal)
I forbindelse med oprettelse af regnskabsåret findes der længere nede på siden en åbningsbalance. Hvis du allerede har klikket lidt rundt i Dinero, kan du klikke på ”Regnskabsår” under “Indstillinger” (oppe i højre hjørne).

Guide

Herefter skal du i højre side af regnskabsåret trykke på mere og vælge ”Redigér regnskabsår”.

redigere

Nu er du klar til at indtaste din åbningsbalance fra dit gamle regnskabssystem. Du indtaster tallene under de ønskede konti i balancen under overskriften ”Saldo”.

Har du fx 10.000 kr. i banken, indtastes der 10.000 på konto 55000 (klik på billedet for at se det i stor størrelse).

bank

Bemærk, at passiver skal indtastes med et minus foran. Fx hvis du har en gæld til leverandører på 15.000 kr. (klik på billedet for at se det i stor størrelse).

kreditor

To gode råd:

1. Summen af alle momskonti fra det gamle system skal samles på konto 64100 – momsafregning.

2. Bogfør ikke på debitor- og kreditorkontoen, medmindre du selv kan holde styr på de gamle kreditorer. Opret eventuelt en konto til de gamle.

Obs: Moms fra tidligere skal bogføres samlet på momsafregning, så det ikke tæller med i den efterfølgende momsangivelse. Læs mere her om samling af moms.

En balance fra dit regnskabssystem kunne se således ud :

Varelager

2.500

Bank

11.000

PERIODENS RESULTAT

-10.680

Kreditorer, ubetalte regninger

-150

Momsafregning

-2.670

I alt :

0

Gå ind og tast din åbningsbalance i Dinero ved at trykke på:

Indstillinger –> Regnskabsår

Herefter skal du i højre side af regnskabsåret trykke på mere og vælge ”Redigér regnskabsår”.

redigere

Nu skal vi indtaste tallene fra tidligere.

Ofte skal der stå minus foran de tal, som skal indtastes i passiverne i balancen. Det er altid fra egenkapitalen og ned. I Dinero er det alle konti efter konto 4 cifre – altså 9999.

Dette kunne se således her ud:

(Bemærk: For enkeltmandsvirksomheder skal du indtaste resultat fra tidligere år på konto 60100 Egenkapital Primo).

Uden navn

Bemærk at summen af alle momskonti fra det gamle system bør samles på konto 64100 – momsafregning.

Tryk nu “Gem regnskabsår” – og du er i gang 🙂

Du har mulighed for at importere dine kontakter og/eller produkter fra dit gamle regnskabsprogram. Alt det kræver er, at du har en CSV-fil (Excel).

I ovenstående to guides kan du se, hvordan du nemt og enkelt klarer importen.

Den typiske fejl er, at balancen ikke giver nul. Får du denne fejlmeddelelse, så tjek nedenstående:

1. Tjek at indtastede tal rent faktisk giver nul – brug fx din lommeregner.
  2. Kontrollér, at alle tal, som står i minus i den gamle balance, faktisk også gør det i Dinero.
  3. Ofte skal der minus foran de tal, som skal indtastes i passiverne i balancen. Det er altid fra egenkapitalen og ned. I Dinero er det alle konti med mere end 4 cifre, altså efter 9999.
  4. Husk, at det kun er tal, som står på en konto (med nummer), som skal indtastes.
  5. Husk, at årets resultat nogle gange kan stå for sig selv uden et kontonummer. Et overskud skal indtastes med minus foran, mens et underskud skal stå i plus.

Husk desuden, at der ikke skal stå noget i resultatopgørelsen, såfremt du ikke flytter dit regnskab midt i året.

Summen af resultatposterne = årets resultat som skal placeres under “Overført resultat tidligere år”.