Sådan bogfører du renteindtægter og renteudgifter

• Læsetid: under 2 min.

• Sidst opdateret 20/03/2024

Renter kan komme flere forskellige steder fra. Det kan være betalte renter til banken, det offentlige eller noget helt tredje.

Sådan bogfører du renter

Der er oprettet skabeloner både til renteudgifter og -indtægter, så bogføringen er meget ligetil.

Tilgå fanen Bogføring ude til venstre, vælg Skabeloner og find dem under Diverse.

Inde i skabelonen indtaster du beløbet i plus og klikker Godkend.

God fornøjelse 😊

Har du brug for at tilføje renter på en leverandørkonto?

Intet problem. Åben et købsbilag, vælg at bilaget betales senere, vælg din leverandør og skriv Rente i beskrivelsesfeltet og vælg Renter til leverandør.

Beløbet kommer nu med på leverandørens kontoudtog.

Tilføj renter på leverandørkonto

Mangler skabelonen til renteudgifter?

Skabelonen findes ikke i ikke-skattepligtige foreninger. Hvis du ikke kan se skabelonen, skal du oprette det som et køb i stedet.