Varelager og varelagerregulering – Sådan håndteres det i Dinero

Sidst opdateret: 13/11/2017

Varelager og Dinero:

Der er i princippet to måder, hvorpå du kan håndtere lageret. I Dinero har vi valgt den mest gængse og nemme løsning for små virksomheder. Herunder vil du kunne se en guide til, hvordan du håndterer dit lager i Dinero.

Lad os tage et eksempel:

Du køber i løbet af året en masse varer, som du sælger videre. I slutningen af året skal varelageret gøres op, så regnskabet giver et korrekt overblik. Når du indkøber varer til din virksomhed i løbet af året, bogfører du hele købet i driften (resultatopgørelsen). I nedenstående eksempel (1. del af guiden) har vi købt varerne i Danmark, hvorfor vi anvender konto 2000. Køber du varer fra udlandet, skal du bruge konti 2050 – 2200.

I slutningen af året skal du som nævnt gøre værdien af dit varelager op. Det skal du fordi, at vi skal have “fjernet” de varer du ikke har solgt fra resultatopgørelsen – varerne skal flyttes til balancen, så de ikke “forstyrrer” dit resultat. Det gør vi fordi, at man kun skal have de solgte varer med i regnskabet for indeværende år. Resten skal være i din balance. Bogføringen skal laves på årets sidste dag (31/12/20xx).

Når du laver din optælling af dit varelager er varens værdi dens indkøbspris ex. moms.

Sådan bogfører du dit varelager i Dinero

Tips og bonunsinfo:

• I Dinero har vi ikke lagerstyring – derfor gør vi det som vist i ovenstående guide. Er dit behov for lagerstyring ikke så stort, kan du evt. holde dit lager i et Excel-ark.
  • Er du i tvivl om, hvad der egentlig sker i din bogføring, når du laver en varelagerregulering? Så tag et kig på nedenstående video.