Rette salgsfaktura – Kan jeg rette en allerede bogført/godkendt salgsfaktura?

  • Læsetid: under 2 minutter

  • Sidst opdateret 24/05/2022


Det sker for os alle! Man har netop godkendt en salgsfaktura til sin kunde men opdager nu, at beløbet på fakturaen er forkert. Ifølge regnskabsloven er det ikke tilladt at rette i en godkendt faktura, og du er derfor nødt til at slette din faktura og oprette en ny faktura med det rigtige beløb og dato!

Obs.: Har du sendt fakturaen ud til din kunde, skal du ikke slette din salgsfaktura men derimod oprette og sende en kreditnota til kunden. Se hvordan du opretter en kreditnota her.

Kopier fakturaen og ret fejlen:
Inden du sletter fakturaen, kan du med fordel gå til fanen ”Salg” –> finde fakturaen med fejl –> og vælge ”kopier faktura” som vist i billedet nedenfor.

Kopier faktura

Du bliver nu sendt videre til en ny fakturakladde, hvor du kan rette datoen og beløbet. Når fakturaen er rigtig, klikker du ”Godkend”.

Slet faktura:
Tilbage i fanen ”Salg” -> bilagsoversigt. Tryk nu på “mere” -> slet faktura på den gamle forkerte faktura.

Slet faktura

Fakturaen er nu slettet.

Obs.: har du allerede registreret betaling på fakturaen, skal denne betaling slettes, før det er muligt for dig også at slette fakturaen 🙂

Er det muligt at genbruge fakturanummeret?
Ifølge regnskabsloven er det ikke lovligt at genbruge et fakturanummer – også selvom fakturaen er blevet slettet.

Dit slettede bilag vil stadig være tilgængeligt i din papirkurv, som du kan finde ved at klikke på tandhjulet i højre hjørne –> “Papirkurv”. Her har du også mulighed for at gendanne din slettede faktura.

Hvis du er i tvivl om hvordan man kopierer en faktura, så læs her.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram