Sidst opdateret 19/12/2018

Ret salgsfaktura – Kan jeg rette en allerede bogført/godkendt salgsfaktura?

Det sker for os alle! Man har netop godkendt en salgsfaktura til sin kunde men opdager nu, at beløbet på fakturaen er forkert. Ifølge regnskabsloven er det ikke tilladt at rette i en godkendt faktura, og du er derfor nødt til at slette din faktura og oprette en ny faktura med det rigtige beløb og dato!

OBS: Har du sendt fakturaen ud til din kunde, skal du ikke slette din salgsfaktura men derimod oprette og sende en kreditnota til kunden. Se hvordan du opretter en kreditnota her.

Kopier fakturaen og ret fejlen:
Inden du sletter fakturaen, kan du med fordel gå til fanen ”Salg” –> finde fakturaen med fejl –> og vælge ”kopier faktura” som vist i billedet nedenfor.

Skærmbillede 2015-09-11 kl. 10.37.55

Du bliver nu sendt videre til en ny fakturakladde, hvor du kan rette datoen og beløbet. Når fakturaen er rigtig, klikker du ”Godkend”.

Slet faktura:
Tilbage i fanen ”Salg” klikker du direkte ind på fakturaen med fejl og klikker på ”Flere handlinger” ude til højre i fakturaen og vælger ”Slet”.

Skærmbillede 2015-09-18 kl. 15.08.13

Fakturaen er nu slettet.

Er der muligt at genbruge fakturanummeret?
Ifølge regnskabsloven er det ikke lovligt at genbruge et fakturanummer – også selvom fakturaen er blevet slettet.

Dit slettede bilag vil stadig være tilgængeligt i din papirkurv, som du kan finde ved at klikke på tandhjulet i højre hjørne –> “Papirkurv”. Her har du også mulighed for at gendanne din slettede faktura.

Hvis du er i tvivl om hvordan man kopierer en faktura, så læs her.