Spring til indholdet

Læsetid: under 2 minutter

Kreditnota, salg – Sådan bogfører du en kreditnota til en kunde

Er du i tvivl om, hvordan du laver en kreditnota på en faktura, som du har sendt til en kunde? Så er du landet det rette sted. 

Find fakturaen, der skal krediteres: 

En kreditnota skal altid tilknyttes en specifik faktura. Kreditnotaen oprettes under: Salg –> Mere, ud fra den faktura der skal krediteres –> Opret kreditnota.

Vil du kreditere hele fakturaen, så skal du ikke lave nogen ændringer i kreditnotaen – blot vælge den dato, fakturaen skal krediteres og derefter trykke “Godkend”. Så snart du har godkendt kreditnotaen, kan du sende den til din kunde, hvis vedkommende har bedt om det.

En kreditnota skal IKKE oprettes med negativt fortegn. Dinero sørger selv for, at få bogført kreditnotaen korrekt. Nedenstående skærmbillede viser et udklip af en kreditnota lavet på det fulde beløb.

I denne del viser vi, hvordan man laver en kreditnota, der kun er på dele af fakturaens totale beløb.

I ovenstående har vi lavet en faktura på 125 kroner inkl. moms. Af den vil vi nu kreditere kunden 50 kroner. Når man kreditere dele af en faktura skal man skrive det beløb, der skal  krediteres. Vi sletter derfor det originale beløb på 125 kr. og retter den til. I det her tilfælde skriver vi 50 kroner på fakturalinjen – det bliver totalt til 75kr kroner inkl. moms. Godkend herefter kreditnotaen og du er i mål.

Bemærk – En kreditnota skal IKKE oprettes med negativt fortegn. Dinero sørger selv for, at få bogført kreditnotaen korrekt.

Sådan gør du

Vi deler denne del op i to. I første del viser vi, hvordan vi krediterer en faktura på det fulde beløb, mens vi i anden del viser, hvordan vi krediterer en faktura delvist.

Tips & bonusinfo: 

Læs mere her hvis du ikke ved hvor du kan finde dine nota.

Hvis du er i tvivl om hvordan du bogfører en kreditnota fra en leveradør, klik her.

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Sidst opdateret 22/07/2020

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?