Indtægter i minus – Hvorfor står mine indtægter i minus i mine rapporter?

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 23/01/2023


Hvis dine indtægter står i minus i dine rapporter har du højst sandsynligt bogført dine indtægter korrekt! Forstår du ikke meningen med, hvorfor dine indtægter skal stå i minus? Læs videre nedenfor, hvor vi kommer med et eksempel på hvorfor.

Lad os bruge et eksempel med Søren, der har sit eget tømrerfirma.

Sørens rapporter ses fra virksomhedens synspunkt. Derfor når Søren køber værktøj eller nogle terrassebrædder er det en tilgang til virksomheden (debet) – hvorfor det køb vil stå i plus. Når Jens så bruger de terrassebrædder, og arbejdskraft til at lægge dem, hos en kunde skal de ud af virksomheden igen (kredit) – hvorfor salget står i minus. Vil du gerne blive endnu klogere på debet og kredit, kan du læse mere her. Men advarsel, det er ret regnskabsteknisk.

Idéen om at det hele skal være i balance

Et andet eksempel som kan hjælpe på forståelsen er, at det hele skal være i balance. Dvs. der skal være lige så meget minus, som der skal være plus. En god tommelfingerregel er, at når du køber noget, så går der penge ud af banken, dvs. banken går i minus, og derfor skal det pengene bliver brugt på, stå i plus, for at der er balance i regnskabet.
Det samme gælder når du sælger noget – du modtager penge, banken går i plus, og derfor skal det du har solgt registreres med minus, så regnskabet er i balance.

Brug overblikket (forsiden, når du logger ind i Dinero)

Som overskriften siger. Brug altid overblikket i Dinero, hvis du er i tvivl. Det er udviklet til den almindelige bruger af Dinero, så du kan se dine indtægter og udgifter, så de giver mening. På overblikket skal du nemlig ikke tænke på debet/kredit. Både indtægter og udgifter er IKKE i minus på overblikket – det er kun dit resultat, hvis du har et underskud. Har du overskud vil det IKKE stå med minus foran.

På forsiden vises indtægter, udgifter og resultat ekskl. moms.

Økonomisk overblik
Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram