Hvorfor står mine indtægter i minus i mine rapporter?

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 05/03/2024


Hvis dine indtægter står i minus i dine rapporter, har du bogført din omsætning korrekt, da omsætning skal stå i minus i din resultatopgørelse. Forstår du ikke helt meningen med dette? Så vil denne guide forklarer det 🙌🏼

Din resultatopgørelse i regnskabet giver et overblik over dine indtægter og udgifter indenfor en bestemt periode. Du finder din resultatopgørelse ved at klikke på Regnskab → Rapporter → Resultatopgørelse.

I resultatopgørelsen står din omsætning i minus og udgifter i plus.

Lad os bruge et eksempel med Søren, som har et tømrerfirma.
Når Søren køber værktøj eller terrassebrædder er det køb i virksomheden, som vil stå i plus (debet) i resultatopgørelsen. Når terrassebrædderne bruges i forbindelse med et salg i virksomheden og salget skal faktureres ville dette salg være i minus (kredit).

Hvis du gerne vil blive klogere på debet og kredit, kan du læse mere om dette her.

Eksempel på en resultatopgørelse ses herunder:

Balancen i et bilag skal gå i 0.
Lad os tage endnu et eksempel. Hold fast, nu kan det godt blive lidt regnskabsteknisk. Når man bogfører et bilag, skal balancen gå i 0, hvilket betyder, at der skal være samme beløb i plus og i minus for at du kan godkende bilaget.
Hvis du bogfører et salg og modtager pengene på banken, skal banken være i plus og omsætningskontoen være i minus. En god tommelfingerregel er at tænke på hvad der sker med banken. Hvis pengene går ind i på banken, skal denne konto være i plus.

Omvendt hvis du køber noget og bliver trukket på banken, skal banken være i minus og udgiftskontoen være i plus.

Du kan også altid bruge overblikket i Dinero, hvis du er i tvivl. Overblikket er designet til at være overskueligt og her skal du ikke tænke over om beløbene står i minus eller plus. Her er din omsætning i grønne søjler og udgifter i røde søjler og du skal altså ikke bekymre dig om debet/kredit.

Både indtægter og udgifter er IKKE i minus på overblikket – det er kun dit resultat, hvis du har et underskud. Dit overskud i overblikket vil IKKE stå i minus.

Beløbene på overblikket er ekskl. moms.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram