Køb med fragt – Sådan opretter du et køb med fragt

Denne guide er for dig, der har købt en vare, hvor der er pålagt fragt på fakturaen fra din leverandør.

Frygt ej – dette er nemt at bogføre i Dinero.

Du skal igennem to små trin for at bogføre dette:

1. trin – Opret købet, og tilføj en ekstra linje.
  2. trin – Tilføj fragten på købsbilaget.

Trin 1 – Opret købet og tilføj en ekstra linje

For at bogføre et køb med fragt skal du starte med at oprette et normalt køb under det blå kryds i højre hjørne -> opret køb.

I dette eksempel er der købt varer til videresalg, hvorfor kontoen ‘Vareforbrug’ er valgt.

For at bogføre fragten kan du herefter trykke på ‘Opret ny linje’.

Trin 2 – Tilføj fragten på købsbilaget

Herefter kan du angive en ny konto på samme købsbilag. Et lille trick er at skrive ‘Fragt’ i beskrivelsen. Her kommer Dinero Crowd frem med de to relevante scenarier:

Bemærk – typisk vil der være moms på fragten. Pr. 1/1/2017 skal sælger nemlig fakturere fragten med moms.

• Kontoen ‘Fragt med moms’ skal vælges, hvis der er moms på fragten.
  • Kontoen ‘Fragt uden moms’ skal vælges, hvis der ikke er moms på fragten.

Det afhænger derfor af momsen, hvilket scenarie du skal vælge.

For at bogføre købsbilaget skal du som normalt trykke på ‘Godkend’, og bilaget er hermed bogført.

Hvis du vil vide hvordan du fakturerer dine kunder for fragt, klik her.